Home | B2B | MKB ondernemer heeft nog veel kansen om tijd te winnen

MKB ondernemer heeft nog veel kansen om tijd te winnen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 07/11/2017 om 16:51

Veel ondernemers pakken niet nog niet alle kansen die er zijn om tijd te winnen door effectiever te werken. Vooral op het gebied van factureren, boekhouding, debiteurenbeheer en de BTW-aangifte valt er nog veel te winnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Appwiki. Uit het onderzoek blijkt dat slechts twee procent van alle MKB’ers zegt volledig efficiënt te werken. Dit terwijl ze gemiddelde werkdagen van elf uur draaien. Veel tijd wordt daarbij nog besteed aan de boekhouding, facturatie en het maken en opvolgen van offertes. Taken die kunnen worden geautomatiseerd.

Veel ondernemers pakken niet nog niet alle kansen die er zijn om tijd te winnen door effectiever te werken. Vooral op het gebied van factureren, boekhouding, debiteurenbeheer en de BTW-aangifte valt er nog veel te winnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Appwiki. Uit het onderzoek blijkt dat slechts twee procent van alle MKB’ers zegt volledig efficiënt te werken. Dit terwijl ze gemiddelde werkdagen van elf uur draaien. Veel tijd wordt daarbij nog besteed aan de boekhouding, facturatie en het maken en opvolgen van offertes. Taken die kunnen worden geautomatiseerd. Toch gebeurt dit nog niet over de hele linie: nog niet de helft van de MKB’ers zegt gebruik te maken van cloudsoftware.

Dit terwijl twee derde van de ondernemers die wél zijn overgestapt, zegt dat cloudsoftware waarde toevoegt aan hun bedrijf. MKB’ers die wel gebruikmaken van cloudsoftware zeggen meer dan drie uur per week te besparen op het doen van hun administratie. Met name op het gebied van factureren kunnen MKB’ers effectiever werken. Wanneer de factuurstroom bijvoorbeeld wordt geautomatiseerd met e-facturatie, kunnen MKB’ers de tijd die ze spenderen aan factureren halveren.

Driekwart van de ZZP’ers doen zelf hun boekhouding. En ze zijn hier steeds meer tijd aan kwijt. Vier op de tien ondernemers geeft aan dat ze tussen de 10 procent en 25 procent van hun tijd kwijt zijn aan de administratie. Vooral de BTW-aangifte slokt veel tijd op. Dit terwijl met een een boekhoudprogramma de BTW-aangifte elektronisch binnen drie minuten kan worden gedaan.

Deze software helpt ZZP’ers dus sneller administratieve taken uit te voeren. Een derde van ZZP’ers is dan ook al overgestapt. Bijna de helft van deze groep zelfstandigen die gebruikmaakt van een boekhoudprogramma geeft aan de administratie binnen een uur per maand te kunnen doen. Twee derde van de ZZP’ers mist dus de kans om hun administratie sneller te kunnen doen.

Kortom, uit de cijfers blijkt dat ondernemers goed op weg zijn om effectiever te werken. Maar ondernemers laten ook veel kansen liggen. Digitalisering, zoals de overstap naar cloudsoftware, is nog lang geen gemeengoed. Terwijl de ondernemers die wél de overstap hebben gemaakt, tevreden zijn met deze keuze.

Tags

appwikiappwiki MKBMKB automatiseringautomatisering

Comments

Kenmerken

Wil je een webwinkel beginnen? Geen probleem: online vliegen de tips en how-to’s je om de oren. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er te veel op je afkomt, je kunt alles van tevoren voorbereiden, de juiste webwinkel software kiezen, de financiën op een rijtje zetten enzovoort. Maar waar je relatief weinig over hoort en wat toch erg belangrijk is, zo niet het belangrijkste wat er is: welk product ga je verkopen in je webshop? Appwiki beschrijft in een blog hoe je het beste product voor je webwinkel bedenkt!

Blog: Welk product ga je verkopen in je webshop?

Blog: Welk product ga je verkopen in je webshop?0 ?php the_title() ?>544 dagen geleden
De Nederlandse online markt groeit jaarlijks met dubbele cijfers. Het mkb profiteert nog beperkt van deze ontwikkeling. Slechts 11% van de mkb’ers kan meer dan de helft van zijn omzet toeschrijven aan online activiteiten. Zakelijk gezien blijven zo veel kansen onbenut. Dit blijkt uit onderzoek van eZiner en webtexttool onder 323 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. “Het mkb heeft beperkte online ambities en dat is terug te zien in de cijfers,'' zegt onderzoeker William Burghout. ''Veel mkb’ers zien hun website vooral als visitekaartje. De ontwikkeling van online kanalen krijgt weinig tijd en aandacht. Ook ontbreekt vaak basale kennis, bijvoorbeeld over bezoekersaantallen op de eigen website.''

Slechts 11% mkb’ers kan meer dan de helft van omzet toeschrijven aan online activiteiten

Slechts 11% mkb’ers kan meer dan de helft van omzet toeschrijven aan online activiteiten0 ?php the_title() ?>557 dagen geleden
Appwiki beschrijft in een nieuwe blog welke CRM-software helpt om meer klanten te krijgen in minder tijd en dus de acquisitie draaiende houdt.

Blog: CRM voor relatiebeheer: Meer klanten in minder tijd!

Blog: CRM voor relatiebeheer: Meer klanten in minder tijd!0 ?php the_title() ?>634 dagen geleden
Zzp’ers zijn door digitale dienst Filepurch verzekerd van vergoeding. Dienst is ontwikkeld nadat initiatiefnemer nadelige gevolgen ondervond van wanbetaling

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product0 ?php the_title() ?>656 dagen geleden
MKB-ondernemers kunnen voortaan eenvoudig, vrijblijvend en kosteloos offertes voor elk type mediaruimte aanvragen via MediaOfferte.nl. ''Wij begrijpen dat ondernemers wel iets anders te doen hebben dan alle advertentiemogelijkheden te onderzoeken, ingewikkelde tariefkaarten uit te pluizen en moeizaam te onderhandelen met verschillende media,'' zegt Dave Vorstenbosch, directeur van KlapperCompany, het bedrijf waar MediaOfferte onder valt.

KlapperCompany laat simpel mediaoffertes aanvragen

KlapperCompany laat simpel mediaoffertes aanvragen0 ?php the_title() ?>662 dagen geleden
DTG introduceert een abonnementsmodel dat tegen een bescheiden maandbedrag kleinere bedrijven helpt om zich veel beter dan nu online te profileren. Zonder investering vooraf maakt online marketingdienstverlener  bedrijven in één keer zichtbaar op meer dan dertig online netwerken waaronder Google, Facebook, Openingstijden.nl en kaarten van Google, TomTom en Apple. Deze unieke service dekt 95% van de lokale zoekopdrachten van consumenten af.

DTG introduceert abonnementsmodel op online vindbaarheid

DTG introduceert abonnementsmodel op online vindbaarheid0 ?php the_title() ?>667 dagen geleden
Mocht je maximaal willen profiteren van je winkel en webshop, dan is het volgens Appwiki handig om gebruik te maken van kassa en webshop software.

Blog: Hoe haal je het maximale uit je kassa en webshop?

Blog: Hoe haal je het maximale uit je kassa en webshop?0 ?php the_title() ?>706 dagen geleden
In haar jaarlijkse Global Payments Report heeft Worldpay vastgesteld dat de e-commercemarkt van Nederland naar verwachting met 14 procent per jaar groeit en dat deze in 2021 36 miljard euro (43 miljard dollar) bedraagt.

Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa

Nederland is komende vijf jaar de snelst groeiende e-commercemarkt in Europa0 ?php the_title() ?>740 dagen geleden
Na blog over het opzetten van een professionele webshop in 8 stappen levert Appwiki nu 5 tips voor de automatisering van webshop-marketing.

Blog: 5 tips voor de automatisering van webshop-marketing

Blog: 5 tips voor de automatisering van webshop-marketing0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden

Blog: Een professionele webshop in 8 stappen

Blog: Een professionele webshop in 8 stappen0 ?php the_title() ?>779 dagen geleden
Ondernemers die bankieren bij Knab, kunnen vanaf nu hun zakelijke rekening automatisch koppelen met de boekhouding in InformerOnline. boekhoudkoppeling

Knab en Informer presenteren boekhoudkoppeling

Knab en Informer presenteren boekhoudkoppeling0 ?php the_title() ?>787 dagen geleden
2bMore onderzocht data-driven marketing bij bedrijven. Automatiseren van het marketingproces en realtime beschikbaarheid van data zijn grootste uitdagingen.

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers0 ?php the_title() ?>787 dagen geleden
32% van de Nederlanders heeft afgelopen jaar weleens onbewust een rekening niet of veel te laat betaald. Vaak is online factuur de reden.

Online factureren vaak de oorzaak van te laat betalen

Online factureren vaak de oorzaak van te laat betalen0 ?php the_title() ?>844 dagen geleden
Appwiki

Adviesplatform voor bedrijfssoftware lanceert het Appwiki App Center

Adviesplatform voor bedrijfssoftware lanceert het Appwiki App Center0 ?php the_title() ?>870 dagen geleden
Smart Media Marktlink SEO conversie

Smart Internet Media maakt automatiseringsslag in online vindbaarheid

Smart Internet Media maakt automatiseringsslag in online vindbaarheid0 ?php the_title() ?>877 dagen geleden
Shopify

e-Boekhouden.nl koppelt met Shopify webshopsoftware

e-Boekhouden.nl koppelt met Shopify webshopsoftware0 ?php the_title() ?>899 dagen geleden
iDEAL QR-code

Veel innovaties in betalingsverkeer

Veel innovaties in betalingsverkeer0 ?php the_title() ?>912 dagen geleden
Uit een onderzoek van Indeed blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders, 57 procent, zich nog niet zorgen maakt over de automatisering op de arbeidsmarkt. Wel verwacht 67 procent dat de automatisering en de opkomst van nieuwe technologieën invloed zal hebben op de arbeidsmarkt. Slechts een klein deel van veertien procent is bang in de komende tien jaar vervangen te worden door een robot, computer of algoritme.

57% Nederlanders vreest automatisering niet

57% Nederlanders vreest automatisering niet0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden
Een gebouw van de Rabobank met de Rabobank vlag die ervoor staat

Rabobank biedt zzp’ers helpende hand bij boekhouding

Rabobank biedt zzp’ers helpende hand bij boekhouding0 ?php the_title() ?>982 dagen geleden
Bunq-kantine

e-Boekhouden.nl koppelt met bunq

e-Boekhouden.nl koppelt met bunq0 ?php the_title() ?>1017 dagen geleden
Stapel kleingeld munten

Facturen in 2016 een dag eerder betaald

Facturen in 2016 een dag eerder betaald0 ?php the_title() ?>1026 dagen geleden
Antieke Kassa

Consument verwacht in een retail- of horecazaak dezelfde bediening als online

Consument verwacht in een retail- of horecazaak dezelfde bediening als online0 ?php the_title() ?>1048 dagen geleden
Geld overmaken

Betaaltermijn voor leveranciers moet uiterlijk 30 dagen zijn

Betaaltermijn voor leveranciers moet uiterlijk 30 dagen zijn0 ?php the_title() ?>1069 dagen geleden
Adre van der Toorn

Nieuwe app koppelt automobilist aan garages en dealers

Nieuwe app koppelt automobilist aan garages en dealers0 ?php the_title() ?>1110 dagen geleden
FreelanceFactoring Rotterdamse Ondernemersprijs

FreelanceFactoring genomineerd voor Rotterdamse Ondernemersprijs

FreelanceFactoring genomineerd voor Rotterdamse Ondernemersprijs0 ?php the_title() ?>1132 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!