Home | retail | Maxeda versterkt Praxis door integratie merendeel Formido winkels

Maxeda versterkt Praxis door integratie merendeel Formido winkels

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 08/09/2017 om 15:48

Maxeda integreert merendeel van de Formido winkels in Praxis. Klanten profiteren van toenemende schaalgrootte, grotere inkoopkracht en marketing.

Na een grondige strategische evaluatie, kondigt Maxeda aan dat het het Praxis merk wil versterken door integratie van het merendeel van de Formido winkels. Aansluiting bij Praxis zal operationele synergiën en vereenvoudiging van de organisatie opleveren. Zo kunnen zowel Formido winkels als klanten profiteren van een toegenomen schaalgrootte, grotere inkoopkracht en marketing voordelen. Dit besluit zal de toekomstige positie van Maxeda verder versterken in de huidige markt. Maxeda heeft de intentie om het merendeel van de Formido winkels te integreren in de Praxis formule.

Guy Colleau, CEO Maxeda: ”De retailmarkt heeft te maken met veranderende en uitdagende marktomstandigheden en toegenomen concurrentie, onder meer door nieuwe toetreders op de doe-het-zelf markt. Schaalgrootte is steeds belangrijker om te kunnen opereren en de klanten een aantrekkelijk aanbod te blijven bieden. Als onderdeel van Praxis kunnen de voormalige Formido winkels profiteren van de synergiën met onze andere formules. Daarom hebben we in het belang van alle partijen besloten om Formido uit te faseren en ons Praxis merk te versterken.”

Maxeda heeft een plan opgesteld om de transitie per winkel optimaal te managen. Het merendeel van Maxeda’s eigen Formido winkels zal worden omgezet naar de Praxis formule. Het merendeel van de Formido franchisenemers zal ook een aanbod krijgen naar de Praxis formule over te gaan. De resterende winkels zullen worden gefaciliteerd in het onderzoeken van andere mogelijkheden. Echter, voor sommige winkels zal sluiting onvermijdelijk zijn.

Guy Colleau vervolgt: ”We zullen de uitrol van onze strategie gericht op duurzame groei voortzetten. Ik ben er van overtuigd dat deze stap onze positie en die van onze franchisenemers zal versterken in de huidige markt.”

Tags

MaxedaMaxeda FormidoFormido PraxisPraxis

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!