krabpalen

De krabpaal is een speeltoestel voor je katten. Hierdoor kan je kat zich goed ontspannen, op ontdekking gaan en bovendien is het ook handig om de rest van je meubels van je huis met rust gelaten te worden. In dit artikel leggen we uit welke soorten krabpalen er zijn en wat ze allemaal doen.

Wat is een krabpaal voor je kat?

Een krabpaal voor je kat is een soort van verhoging waarop het dier kan klimmen en dat in elke gemakkelijke positie een beetje rustig kan krabben. Vaak is het gemaakt van ondergrondse latjes, zodat deze ook niet zo makkelijk wegglijden. De meeste krabpalen zijn gemaakt van hout of plastic.

Waarom heeft jouw kat of kitten er baat bij?

Katten zijn dol op krabben; ze doen het als ze gelukkig zijn, want dat is de manier waarop ze hun onderzoek uitvoeren. Maar om een goede krabpaal te vinden, moet je weten wat voor soort kat je hebt en wat hij graag doet zoals bijvoorbeeld een super mooi ras de Maine Coon. De meeste manieren van krabben zijn erg belangrijk voor je huisdier.

Wat zijn de voordelen van een krabpaal?

Een krabpaal kan leiden tot een gelukkig, actief en gezond beestje. Het heeft namelijk een positieve invloed op de spieren, gewrichten, botten, hormonen en zelfs op de hersenfuncties. Allereerst heeft het voordeel dat je kat zijn oefeningen kan doen. Dat is erg belangrijk voor het welzijn van je kat én voor jouw bankrekening want een vitale kat scheelt dierenarts kosten. Ten tweede beschermt een krabpaal de meubels, uiteraard ook weer goed voor je portemonnee. Een kat die achterwaarts op de eettafel zit kan makkelijk verlichting en andere spullen omvergooien. Een derde positief punt is dat je kat niet meer overal hoog in huis zal springen waar hij wil, sommige mensen vinden lastig ervaren. De kat zal de hoogte van de krabpaal kiezen en er heerlijk vanuit kijken en overzicht houden.

krabpaal

Welke soorten krabpalen zijn er?

In principe bestaan er drie verschillende soorten krabpalen: de standaard krabpaal, een hoge krat, en een wand krabpaal. De meeste katten zijn niet erg grote sprinters, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. De meest voorkomende soorten krabpalen zijn de houten en plastic krabpaal. De eerste type is gemaakt van dunne plankjes en wordt vaak gebruikt voor personen met allergieën of huisdieren met een lage reukzin. Plastic krabpaal is gemaakt van onder andere siliconen of rotan, dat kan worden geïmpregneerd met parfum om het holle effect te verminderen. Er zijn ook verschillende maten, waardoor ze ideaal zijn voor iedere leeftijdscategorie.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat op de perfecte plek gaat krabben

Een goede krabpaal is een plek waar je kat gedurende het dag kan gaan krabben. Je krijgt hierdoor geen vieze, versplinterde houten vloer die er lelijk uit ziet. Het voordeel van een goede krabpaal is dat je deze ook vastschroeft met bijvoorbeeld aan een muur of met een cilinder, zodat je ervoor zorgt dat je kat nergens anders meer gaat krabben.