Home | B2B | Lensvelt presenteert prijswinnende installatie van Maarten Baas

Lensvelt presenteert prijswinnende installatie van Maarten Baas

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 14/04/2017 om 17:03

Lensvelt Milaan Maarten Baas

Hoewel Audi, Cartier, Cos, Diesel en IKEA ook genomineerd waren, won Lensvelt, fabrikant van kantoor- en projectmeubilair, voor de tweede maal de prestigieuze Milano Design Award voor Best Concept. De Milano Design Award staat ook wel bekend als de Oscar voor de internationale design wereld. Op de Salone del Mobile schreeuwen alle grote bedrijven met spectaculaire presentaties, jonge ontwerpers en vernieuwde ideeën om aandacht. Het inspireerde de kunstenaar/designer Maarten Baas om de even schaamteloze als voor de hand liggende titel te gebruiken: May I have Your Attention Please?

In de installatie, tevens onderdeel is van zijn huidige solo expositie in het Groninger Museum, zijn door tientallen roeptoetsers verschillende fluisterende stemmen te horen, die samen een geheel vormen. Ook de 101 chair die Maarten Baas voor Lensvelt ontwierp is onderdeel.

Op dit moment is de installatie onderweg vanuit Milaan naar het hoofdkantoor van Lensvelt aan de Herengracht.

Lensvelt is veel meer dan slechts een fabrikant van meubelen. Hun missie is om architecten en interior designers innovatieve interieurs te llaten creëren. De lanceringen van nieuwe concepten vinden plaats in het epicentrum van de design wereld: Milaan.

Lensvelt slaat succesvol een brug tussen de commerciële wereld en innovatieve designers. Het familiebedrijf werd opgericht in 1962 met ten doel goed design beschikbaar te maken voor een groter publiek. Ze noemen zichzelf graag The People’s Manufacturer. Zo kost de Maarten Baas 101 chair € 275,-.

De Lensvelt producten zijn ontworpen door de meest opmerkelijke en innovatieve kunstenaars, architecten en ontwerpers als Studio Job, Marcel Wanders, Bertjan Pot, Richard Hutten en Atelier Van Lieshout. De samenwerking met Maarten Baas kwam tot stand dankzij de interventie van curator Anne van der Zwaag.

Baas is een van de meest invloedrijke Nederlandse designers van de 21-ste eeuw. Zijn werk balanceert op de dunne lijn tussen kunst en vormgeving en heeft rebellie, humor, is intellectueel, artistiek en theatraal. Zijn werk is opgenomen in de collecties van de meest belangrijke musea als het MoMA, Victoria & Albert, Les Arts Décoratifs, San Francisco Museum of Modern Art, Die Neue Sammlung, Stedelijk Museum en het Rijksmuseum.

Vorig jaar won Lensvelt dezelfde prestigieuze designprijs met de The Boring Collection. Een concept dat werd ontwikkeld met het jonge Amsterdamse architectenbureau Space Encounters. De jury reikte de prijs uit voor het lef om juist op het grootste design podium ter wereld een anti-design statement neer te zetten. De Boring Collection is sober grijs, zonder pretenties met als tagline: Because it’s not about furniture.

Door de neutrale vormen en de neutrale kleur gaat de Boring Collection op in het interieur. Boring is zo betaalbaar omdat het met robots gemaakt wordt. De productie vindt nu nog plaats in Duitsland. Het is de ambitie van Hans Lensvelt om deze robots naar Nederland te halen en te bemannen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Tags

Richard HuttenRichard Hutten Atelier Van LieshoutAtelier Van Lieshout Milano Design AwardMilano Design Award Maarten BaasMaarten Baas LensveltLensvelt Studio JobStudio Job Marcel WandersMarcel Wanders Bertjan PotBertjan Pot Salone del MobileSalone del Mobile

Comments

Kenmerken

Broeinest Amsterdam opent op 28 mei haar deuren op een creatieve hotspot in Amsterdam Noord. Gispen is er trots op partner te zijn van deze nieuwe locatie. Het tijdloze design van de Gispen producten sluit naadloos aan bij de visie van Broeinest. In de Broeinest showroom zullen onder andere de Sett circulaire bank ontworpen door Peter van der Water, de Triennial stoelen van Studio Bernotat & Co en de Mondial stoel van Gerrit Rietveld komen te staan.

Gispen participeert in Broeinest Amsterdam

Gispen participeert in Broeinest Amsterdam0 ?php the_title() ?>568 dagen geleden
De Nederlandse designer Tsur Reshef heeft voor  tapijtfabriek Van Besouw een enorme knuffelbeer ontworpen waar je op kunt zitten. De beer staat in het Nederlandse paviljoen in het Palazzo Francesco Turat tijdens Salone Internazionale del Mobile in Milaan. Het is vanaf morgen een zelfs verkozen tot officiële selfiespot.

Grote knuffelbeer van Tsur Reshef voor tapijtfabriek Van Besouw is selfiespot

Grote knuffelbeer van Tsur Reshef voor tapijtfabriek Van Besouw is selfiespot0 ?php the_title() ?>605 dagen geleden
Nederland is één van de grootste wereldwijde knooppunten voor dataverkeer. De benodigde infrastructuur voor al deze data, zoals servertorens en computerparken, heeft enorm veel water en elektriciteit nodig voor koeling en energie. Dit legt een groot beslag op onze grondstoffen en heeft een grote impact op ons klimaat. De tentoonstelling De Hollandse Savanne in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard-Geleen bekijkt dit dilemma tussen de onlinewereld en de fysieke wereld vanuit verschillende perspectieven. Kunstenaars, belangengroepen en onderzoekers verkennen daarbij ook mogelijke duurzame alternatieven.

De cloud heeft een flinke impact op het klimaat

De cloud heeft een flinke impact op het klimaat0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
WOWN!  is een nieuw interieurmerk. Bedacht en gerund door conceptontwikkelaar Lonneke Huijbregts van Bubblemint en drie grote Nederlandse bloggers op het gebied van interieur. Anki Wijnen van Zilverblauw, Suzanne de Jong van &SUUS en Souraya Hassan van Binti Home inspireren dagelijks honderdduizenden volgers met hun unieke kijk op design, interieur en lifestyle. Voor WOWN! ontwierpen zij alle drie een eigen collectie in hun eigen, herkenbare stijl. Daarna kwam Kwantum er pas bij. 

Interieurbloggers &SUUS, Zilverblauw en Binti Home ontwerpen voor Kwantum

Interieurbloggers &SUUS, Zilverblauw en Binti Home ontwerpen voor Kwantum0 ?php the_title() ?>659 dagen geleden

Nieuwe campagne voor Fujifilm instax door IN10

Nieuwe campagne voor Fujifilm instax door IN100 ?php the_title() ?>752 dagen geleden
Hello, Robot. Design between Human and Machine is overzichtstentoonstelling waarin de huidige boom in robotica voor het eerst uitgebreid wordt onderzocht.

Expansie robotica zorgt al decennialang voor gemengde gevoelens

Expansie robotica zorgt al decennialang voor gemengde gevoelens0 ?php the_title() ?>772 dagen geleden
De komende vijf maanden geeft Zalando een kijkje achter de schermen wanneer designers van MOAM een unieke modecollectie tot stand brengen.

Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat

Zalando en MOAM laten zien hoe een kledingcollectie ontstaat0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Rijksmuseum presenteert Hollandse meesterwerken op Schiphol

Rijksmuseum presenteert Hollandse meesterwerken op Schiphol

Rijksmuseum presenteert Hollandse meesterwerken op Schiphol0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
IKEA richt samen met SBS6 en Talpa het nieuwe televisieprogramma in. In Designdroom gaan zes interieurdesigners de strijd met elkaar aan voor de titel: Beste interieurdesigner van Nederland. Jeroen van der Boom presenteert de afvalrace waar de deelnemers worden uitgedaagd om in korte tijd een ontwerp uit te voeren met behulp van het IKEA-assortiment . Iedere aflevering beoordeelt een vakjury met onder andere Kim Wolthof, designexpert van IKEA en Monique van der Reijden. Het doel van het programma is wooninspiratie bieden en zoveel mogelijk mensen helpen met slimme woonoplossingen en handige design tips en tricks. Designdroom wordt vanaf 30 augustus uitgezonden.

IKEA gaat televisie maken

IKEA gaat televisie maken0 ?php the_title() ?>839 dagen geleden
YouTuber Rutger Vink, beter bekend als Furtjuh, heeft voor het Rijksmuseum een tour gemaakt over liefde en vrijheid via SnapGuide.

Rijksmuseum maakt tour over liefde en vrijheid met Furtjuh

Rijksmuseum maakt tour over liefde en vrijheid met  Furtjuh0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Stemproces Computable Awards 2017 gestart

Wie wint de Computable Awards 2017?

Wie wint de Computable Awards 2017?0 ?php the_title() ?>881 dagen geleden
Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde

Bijzondere museumstukken tentoongesteld op perrons door het land

Bijzondere museumstukken tentoongesteld op perrons door het land0 ?php the_title() ?>903 dagen geleden
Dutch Design Awards MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy Bugaboo

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award

MVRDV, United Nude, Quooker, Fatboy en Bugaboo maken kans op Dutch Design Award0 ?php the_title() ?>916 dagen geleden
Robotisering Buck Consultants International

Robots maken 35.000 arbeidsplaatsen in distributiecentra overbodig

Robots maken 35.000 arbeidsplaatsen in distributiecentra overbodig0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Museumkaart musea

Persoonlijker Museumkaart levert musea ruim 54 miljoen euro inkomsten op

Persoonlijker Museumkaart levert musea ruim 54 miljoen euro inkomsten op0 ?php the_title() ?>944 dagen geleden
Bunzl Jumbo Brunchcase

Marleen Roelofs wint Bunzl Food Packaging Award 2017 met brunchcase

Marleen Roelofs wint Bunzl Food Packaging Award 2017 met brunchcase0 ?php the_title() ?>948 dagen geleden
Flinders RTL

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week

Horlogemerk LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week

Horlogemerk LEFF amsterdam snoert Wilders de mond tijdens Milaan Design Week0 ?php the_title() ?>979 dagen geleden
Benedikt Franke en Hans-Jürgen Schmitz in de keuken van het hoofdgebouw van Helpling

Helpling ontvangt investering van 10 miljoen om nieuwe diensten te ontwikkelen

Helpling ontvangt investering van 10 miljoen om nieuwe diensten te ontwikkelen0 ?php the_title() ?>1001 dagen geleden
Tekening van de Healing Hub expositie

Designstudio D/DOCK presenteert Healing Hub tijdens Salone del Mobile

Designstudio D/DOCK presenteert Healing Hub tijdens Salone del Mobile0 ?php the_title() ?>1003 dagen geleden
Een tafel met twee stoelen en een bankje

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan

Ahrend, HAY en Edward van Vliet samen naar Salone del Mobile 2017 in Milaan0 ?php the_title() ?>1008 dagen geleden
De vestiging van Stilwerk in Katendrecht

Duitse interieurspecialist Stilwerk vestigt zich op Katendrecht

Duitse interieurspecialist Stilwerk vestigt zich op Katendrecht0 ?php the_title() ?>1010 dagen geleden
Warenhuis shopscan

Restaurant Het Warenhuis ook een webwarenhuis

Restaurant Het Warenhuis ook een webwarenhuis0 ?php the_title() ?>1038 dagen geleden
Herman Sofa

Sofacompany opent pop-up showroom op Coolsingel in Rotterdam

Sofacompany opent pop-up showroom op Coolsingel in Rotterdam0 ?php the_title() ?>1065 dagen geleden
fonQ gift store

fonQ pop-up gift store zorgt voor reuring

fonQ pop-up gift store zorgt voor reuring0 ?php the_title() ?>1094 dagen geleden
Woonwinkel van binnen

Woonwinkels kijken nu al terug op een geslaagd 2016

Woonwinkels kijken nu al terug op een geslaagd 20160 ?php the_title() ?>1127 dagen geleden
DSquared Beijing

DSquared2 opent flagship stores in Rotterdam en Amsterdam

DSquared2 opent flagship stores in Rotterdam en Amsterdam0 ?php the_title() ?>1129 dagen geleden
Illy-servies ontworpen door Emilio Pucci

Emilio Pucci ontwerpt nieuw Illy-servies

Emilio Pucci ontwerpt nieuw Illy-servies0 ?php the_title() ?>1142 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!