Home | retail | Leidenaren meest romantisch, gebaseerd op bestellingen

Leidenaren meest romantisch, gebaseerd op bestellingen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 07/02/2017 om 15:55

Rose de bloemist

In het kader van Valentijnsdag heeft de online bloemenwinkel deBloemist.nl onderzoek gedaan naar rozen in ruim 100.000 bestellingen uit onze database. De roos staat sinds de oudheid al bekend als teken van liefde en passie. Vandaar dat rozen als uitgangspunt zijn genomen als graadmeter voor het onderzoek. Leiden kwam als de meest romantische gemeente van Nederland uit de bus. Leidenaren haalden relatief gezien het vaakst een bosje rozen voor hun partner. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat inwoners van Noordoostpolder gemiddeld het minst besteden tijdens Valentijnsdag.

Er is rekening gehouden met het inwoneraantal per gemeente met meer dan 45.000 inwoners. Op die manier is er een realistische conclusie te trekken over de resultaten. In Leiden zijn de meeste bestellingen met rozen geplaatst. Rijswijk volgt daarna, gevolgd door Hilversum, Zeist en Den Haag

Naast het aantal bestellingen is ook gekeken naar de gemiddelde orderwaarde. Daarbij komt Noordoostpolder als ‘het minste’ uit de bus met een gemiddelde orderwaarde van €27,59. Ter vergelijking: inwoners van Hoogeveen besteden gemiddeld €161,12 aan rozen. Dat is bijna zes keer zoveel.

Opvallend aan het onderzoek zijn de vele bestellingen naar het buitenland. In totaal zijn er 1.309 Nederlanders die hun geliefden in het buitenland een roos hebben gestuurd. De Verenigde Staten voeren de lijst aan met 206 bestellingen, gevolgd door Groot Brittannië (147) en Duitsland (119). Opvallende verschijning in het onderzoek is de vaas met een enkele rode roos die naar de Maagden Eilanden is gestuurd.

Tags

deBloemist.nldeBloemist.nl rozenrozen DataData

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!