Home | retail | Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 21/02/2018 om 10:13

Door groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina wederom marktleider en hoge waardering van dealers kijkt Kruitbosch terug op een zeer succesvol 2017.

Een enorme groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina wederom marktleider in Nederland en een hoge waardering van dealers kijkt Kruitbosch terug op een zeer succesvol 2017. Het Zwolse familiebedrijf met ruim 60 jaar ervaring in de fietsbranche voert een consistente strategie waarin innovatie en nauwe samenwerking met de dealer centraal staan. Dit resulteerde in een recordomzet van 87 miljoen euro in 2017.

De sterk verbeterde Cortina e-bike collectie is enthousiast ontvangen bij dealers én consumenten. Directeur Chris Kruitbosch: ”We richten ons op jongeren, forenzen en ouders met jonge kinderen. Cortina is het eerste merk dat e-bikes speciaal voor deze jonge doelgroep ontwikkelde. Met als resultaat dat we de grootste stijger in e-bikes in de branche zijn.”

Kruitbosch werd door dealers hoog gewaardeerd, vooral als het gaat om het complete assortiment van de groothandel en de juiste en snelle levering. De bestelmomenten zijn in 2017 verruimd terwijl de bezorgtijd en leverbetrouwbaarheid gelijk is gebleven. Cortina kreeg een mooi rapportcijfer in het jaarlijkse BOVAG-onderzoek, een groei van een 7.1 naar een 7.3.

Kruitbosch gelooft in de kracht van de dealer en wil zo een win-win situatie creëren. In het sportsegment heeft Kruitbosch het afgelopen jaar daarnaast een aantal mooie nieuwe sportmerken toegevoegd, waaronder Novatec en FLR.

Dat de consument Cortina ook goed weet te vinden, bevestigen de scores op het gebied van social media en Google-zoekvolume. Cortina is het meest gezochte fietsmerk in Nederland. Ook wordt er over Cortina het meest positief van alle fietsmerken gecommuniceerd op social media.

In 2018 zal Kruitbosch de Cortina e-bike collectie uitbreiden, de nieuwe Kruitbosch Portal introduceren met nog meer bestelgemak, verdere internationale stappen zetten en zal de focus blijven liggen op innovatie en een duurzame samenwerking met de dealer.

Tags

kruitboschkruitbosch NovatecNovatec FLRFLR AlpinaAlpina CortinaCortina Cortina fietsenCortina fietsen

Comments

Kenmerken

Cortina organiseert een WhatsApp challenge. Met Spot the C wil het Nederlandse fietsenmerk Cortina haar e-bikes onder de aandacht brengen bij jongeren.

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging0 ?php the_title() ?>568 dagen geleden
Kruitbosch, producent van onder meer fietsmerk Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van deel-e-bikes aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde e-bike specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten0 ?php the_title() ?>575 dagen geleden
Stichting Familie Onderneming heeft uit meer dan 500 Nederlandse familiebedrijven de vijf finalisten bekend gemaakt voor de Familiebedrijven Award 2018. Dit jaar zijn, in tegenstelling tot voorgaande jaren, vijf in plaats van vier familiebedrijven geselecteerd. De uitreiking van de Familiebedrijven Award 2018 zal plaatsvinden op woensdag 11 april 2018 te Den Haag. De genomineerden zijn: Royal Verstegen, AFAS, Mourik, KlokHolding en Dutch Flower Group.

Royal Verstegen, AFAS, Mourik, KlokHolding en Dutch Flower Group maken kans op Familiebedrijven Award

Royal Verstegen, AFAS, Mourik, KlokHolding en Dutch Flower Group maken kans op Familiebedrijven Award0 ?php the_title() ?>609 dagen geleden
Cortina organiseert voor de zevende keer modellenwedstrijd. Influencers als Janice, Lizzy van der Ligt, Moderosa en Milan Carvalho zijn ambassadeur.

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets0 ?php the_title() ?>611 dagen geleden
Yossip de Jong heeft een belang van veertig procent verworven in The Post, het snelgroeiende contentmarketingbureau uit Zwolle. Samen met oprichtster Carlijn Postma vormt De Jong, die al sinds november 2016 aan boord is als interim-bureaudirecteur en verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de organisatie, de directie.

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
Het Amsterdamse E-bike2work heeft samen met Giant een voordelig, zorgeloos en duurzaam E-bike sharing- en serviceconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee biedt E-bike2work organisaties een serieus en duurzaam alternatief voor een groot gedeelte van het woon-werkverkeer en van dienstreizen. In veel gevallen bedragen deze ritten niet meer dan 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend is te overbruggen met een E-bike. Deze ritten worden nu voornamelijk afgelegd in de duurdere en minder duurzame (elektrische) auto en/of met het openbaar vervoer.

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
Hans-Erik Wagenaar ontwerpt modeaccessoires en Gidon Krot werkt onder andere voor Nike, G-Star en Scotch & Soda. Voor Eneco ontwierpen ze een windrugzak!

Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen

Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen0 ?php the_title() ?>698 dagen geleden
Transport door fietskoeriers als alternatief voor e-commerceleveringen per bestelwagen pas aantrekkelijk als overheid echte kosten van bestelwagens rekent.

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren0 ?php the_title() ?>705 dagen geleden
Nadat eind oktober al een pilot was gestart om het gebruik van hightech deelfietsen intensief te monitoren is Mobike officieel geïntroduceerd in Rotterdam.

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam0 ?php the_title() ?>733 dagen geleden
Mobike, een van ’s werelds grootste aanbieders deelfietsen, begint ondersteunt door Fox Global Logistics een pilot in Rotterdam.

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden
Het stadsfietsenmerk VanMoof haalt binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op. een record. Nooit eerder is zoveel financiering opgehaald in een equity crowdfunding campagne op een Nederlands platform.

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
VanMoof kiest voor een crowdfunding campagne zodat haar rijders kunnen meeprofiteren van internationale groei. De afgelopen week hebben duizenden VanMoof-rijders de exclusieve mogelijkheid gekregen om als eerste te investeren in het bedrijf via Oneplanetcrowd. Dit kon al vanaf 250 euro. Inmiddels is er via deze weg al € 400.000 opgehaald. Nu is de campagne opengesteld voor iedereen. Het doel is om zo minimaal 1 miljoen euro op te halen. De campagne volgt kort nadat Slingshot vorige maand € 4 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

VanMoof gaat voor het crowdfunding record

VanMoof gaat voor het crowdfunding record0 ?php the_title() ?>764 dagen geleden
Listnride, deelplatform voor fiets, begon in september in Berlijn. Uitbreiding naar Amsterdam is in volle gangen crowdfunding campagne op Seedrs.

Deelplatform voor fietsen Listnride ook in Amsterdam

Deelplatform voor fietsen Listnride ook in Amsterdam0 ?php the_title() ?>828 dagen geleden
Een van de fietsenwinkels van Fietsenwinkel.nl met daar fietsen op display

Fietsenwinkel.nl opent 50ste winkel in Nederland en België

Fietsenwinkel.nl opent 50ste winkel in Nederland en België0 ?php the_title() ?>856 dagen geleden
app verkeer Vipconn

Nooit meer zelf bellen of appen achter het stuur met Vipconn

Nooit meer zelf bellen of appen achter het stuur met Vipconn0 ?php the_title() ?>874 dagen geleden
Safe Lock KPN Veilig Vekreer Nederland smartphonegebruik

Slim slot maakt smarthponegebruik tijdens het fietsen onmogelijk

Slim slot maakt smarthponegebruik tijdens het fietsen onmogelijk0 ?php the_title() ?>875 dagen geleden
speed pedelecs Fietsersbond RAI Vereniging

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen0 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
Gazelle Champion Mondial

125-jarig Gazelle brengt race-icoon Champion Mondial opnieuw op de markt

125-jarig Gazelle brengt race-icoon Champion Mondial opnieuw op de markt0 ?php the_title() ?>903 dagen geleden
SafeDrivePod gazelle

Nieuwe Gazelle fiets zet smartphone in flightmodus

Nieuwe Gazelle fiets zet smartphone in flightmodus0 ?php the_title() ?>909 dagen geleden
Pon Holdings, eigenaar van Gazelle, heeft een bod gedaan van €32,72 voor alle openstaande aandelen. Het bod is 31% hoger dan de waarde van de aandelen op 16 maart 2017, 43% hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 3 maanden. De twee partijen zitten nu in een onderhandeling. Na een gedetailleerde beoordeling van de strategie van Accel Group heeft Pon geconcludeerd dat de twee bedrijven goed bij elkaar passen. Mocht het bod doorkomen zal hieruit de grootste globale fietsenhandelaar van ontstaan.

Pon Holdings wil grootste fietsenhandelaar ter wereld worden

Pon Holdings wil grootste fietsenhandelaar ter wereld worden0 ?php the_title() ?>946 dagen geleden
Gazelle Spinnin’ Records Mike Williams, Curbi, Mesto, Sophie Francis.

Spinnin’ Records en Gazelle bouwen school om tot danceclub

Spinnin’ Records en Gazelle bouwen school om tot danceclub0 ?php the_title() ?>952 dagen geleden
Cortina e-bike 1 april

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden
Een werknemer van de wegenwacht op een E-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike0 ?php the_title() ?>959 dagen geleden
dept gazelle

TamTam samen met Expand Online en a friend of mine aan de slag voor Gazelle

TamTam samen met Expand Online en a friend of mine aan de slag voor Gazelle0 ?php the_title() ?>1002 dagen geleden
Gazelle no.1 blue

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Amsterdam fietsen langs de gracht

Nieuw landelijk deelfietssysteem HelloVelo probeert het zonder reclame

Nieuw landelijk deelfietssysteem HelloVelo probeert het zonder reclame0 ?php the_title() ?>1108 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!