Home | retail | Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 17/04/2018 om 11:29

Kruitbosch, producent van onder meer fietsmerk Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van deel-e-bikes aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde e-bike specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Kruitbosch, producent van onder meer fietsmerk Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van deel-e-bikes aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde e-bike specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Sinds de oprichting in 2015 is e-bike-to-go uitgegroeid tot de grootste leverancier van deel-e-bikes aan het bedrijfsleven in Nederland. Ruim 80 bedrijven, veelal corporates, investeerden de afgelopen drie jaar via e-bike-to-go in deel-e-bikes. Gezamenlijke ambitie is om het totaal aantal klanten van e-bike-to-go binnen een jaar te verdrievoudigen.

Jelle Visser, oprichter en CEO e-bike-to-go: ”Het delen van huizen, auto’s en andere spullen is de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed geworden bij de consument. Diezelfde ontwikkeling zien we nu ook in de zakelijke markt. Daarbij is het voor bedrijven van cruciaal belang dat wij hen volledig kunnen ontzorgen rond alles wat met ‘bike-management’ te maken heeft. We groeien nu zo snel dat we bijna niet aan de vraag kunnen voldoen. In Kruitbosch hebben we een partner gevonden met wie we dit enorme potentieel optimaal kunnen benutten.”

Kruitbosch, een familiebedrijf met een historie van 60 jaar en eigenaar van de succesvolle fietsmerken Cortina en Alpina, richt zich al een aantal jaren succesvol jaar op de ontwikkeling van e-bikes en onderschrijft de groeiende potentie van deel-e-bikes voor de zakelijke markt.

Wilco Kruitbosch, Bike Brands Manager bij Kruitbosch: ”Deel-e-bikes worden alleen maar interessanter voor bedrijven. Je legt er tientallen kilometers mee af, het is duurzamer, goedkoper én je investeert in de gezondheid van je mensen. Bovendien past het in de hedendaagse verschuiving van bezit naar gebruik. Onze kennis en ervaring op het gebied van fietsen en e-bikes in combinatie met de propositie van e-bike-to-go maakt ons een ijzersterk team.”

Samen hebben Kruitbosch en e-bike-to-go een smart sharing propositie ontwikkeld. Zo krijgen organisaties, naast levering en onderhoud van e-bikes, ondersteuning bij het stimuleren van het gebruik van de e-bike: via de app kan de werkgever zijn mensen benaderen met een specifieke boodschap of campagne. Dankzij ingebouwde technologie kunnen de e-bikes bovendien op afstand worden getraceerd, gereserveerd en geopend.

Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een volledig nieuwe e-bike die speciaal is ontwikkeld door Cortina en e-bike-to-go voor deelgebruik binnen bedrijven. De e-bike heeft een eenvoudig en strak design en is makkelijk in gebruik, mede dankzij een simpele aan- en uitknop in plaats van een display. Geïntegreerde verlichting, riemaandrijving en een zadel dat wel kan worden versteld maar er niet uit kan, maken de e-bike bovendien vrijwel onverwoestbaar.

Jelle Visser: ”In deze e-bike is het beste van twee werelden verenigd. Als geen ander weet Kruitbosch wat er leeft in de maatschappij en wat past in de tijd. In combinatie met onze ervaring heeft dat geresulteerd in een high-end e-bike die de propositie richting bedrijven compleet maakt.”

Tags

Jelle VisserJelle Visser deelbikesdeelbikes e-bike-to-goe-bike-to-go kruitboschkruitbosch AlpinaAlpina e-bikese-bikes CortinaCortina e-bikee-bike

Comments

Kenmerken

DM Equity Partners (DMEP) neemt een substantieel minderheidsbelang in Stella, de Nederlandse marktleider in e-bikes uit Nunspeet. DMEP, het vorig jaar opgerichte investeringsfonds van Ben Mandemakers en Rob ten Heggeler, gaat Stella zowel financieel als professioneel helpen haar groei-ambitie en droom waar te maken om de Europese marktleider in e-bikes te worden. Het snelgroeiende en succesvolle Stella is 8 jaar geleden opgericht door Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. Het bedrijf produceert en verkoopt alleen e-bikes en richt zich nu nog primair op de Nederlandse e-bike markt.

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken0 ?php the_title() ?>553 dagen geleden
Cortina organiseert een WhatsApp challenge. Met Spot the C wil het Nederlandse fietsenmerk Cortina haar e-bikes onder de aandacht brengen bij jongeren.

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging0 ?php the_title() ?>568 dagen geleden
Het Amsterdamse VanMoof gaat fietsen per abonnement aanbieden. VanMoof+ Subscriptions wordt samen met nieuwe collectie Smart en Elektrische fietsen gelanceerd. Het abonnement is er vanaf 19 euro per maand. Inbegrepen is fietsonderhoud en anti-diefstal service.

Een VanMoof voor 19 euro per maand!

Een VanMoof voor 19 euro per maand!0 ?php the_title() ?>581 dagen geleden
Dutch Marketing Awards voor Rituals (Beste Marketingbedrijf), Swapfiets, Yoghurt Barn, WE Fashion en Vincent van den Boogert, CEO & CCO van ING Nederland.

Rituals wint jaarprijs voor Beste Marketingbedrijf van Nederland

Rituals wint jaarprijs voor Beste Marketingbedrijf van Nederland0 ?php the_title() ?>593 dagen geleden
Het gebeurt nog wel eens dat 1 april-grappen uiteindelijk werkelijkheid worden. Cortina introduceerde vorig jaar bijvoorbeeld als grap een e-bike voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar vanwege de vele enthousiaste reacties worden de kinderfietsen nu toch echt verkocht. De opvallend getimede introductie van CoolblueFietst zou zomaar ook echt werkelijkheid kunnen worden. De service wordt nu nog met een dikke knipoog gelanceerd: ''Als je het aan de pakketjes zelf vraagt, willen ze het liefst met de fiets bezorgd worden. Daarom introduceert Coolblue vandaag CoolblueFietst.''  

Coolblue introduceert op grappige wijze CoolblueFietst

Coolblue introduceert op grappige wijze CoolblueFietst0 ?php the_title() ?>594 dagen geleden
Cortina organiseert voor de zevende keer modellenwedstrijd. Influencers als Janice, Lizzy van der Ligt, Moderosa en Milan Carvalho zijn ambassadeur.

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets0 ?php the_title() ?>611 dagen geleden
Yossip de Jong heeft een belang van veertig procent verworven in The Post, het snelgroeiende contentmarketingbureau uit Zwolle. Samen met oprichtster Carlijn Postma vormt De Jong, die al sinds november 2016 aan boord is als interim-bureaudirecteur en verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de organisatie, de directie.

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
Gazelle wint met CityGo C3 titel Fiets van het Jaar. Ook Sparta, Klever X Speed, Specialized, Trek, Schwalbe en Velco onderscheiden tijdens fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht

CityGo van Gazelle is fiets van het jaar, Sparta levert beste E-bike

CityGo van Gazelle is fiets van het jaar, Sparta levert beste E-bike0 ?php the_title() ?>621 dagen geleden
Het Delftse Swapfiets is in 2017 met ruim 1600% gegroeid. De start-up verspreidde onder ruim 27.500 Nederlandse klanten deelfietsen. Nu wordt het concept in België gelanceerd. Daarna volgen Duitsland, met de naam Swaprad, en Denemarken.

Na ruim 27.500 Nederlandse klanten lanceert Swapfiets concept in België

Na ruim 27.500 Nederlandse klanten lanceert Swapfiets concept in België0 ?php the_title() ?>624 dagen geleden
Door groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina wederom marktleider en hoge waardering van dealers kijkt Kruitbosch terug op een zeer succesvol 2017.

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina0 ?php the_title() ?>630 dagen geleden
Finalisten voor Dutch Marketing Awards in categorieën: Start Up, Scale Up, Marketing Company, Internal Branding Company en Marketeer of the Year bekend.

We Fashion, Girav, Bidfood en ING genomineerd voor Dutch Marketing Awards 2018

We Fashion, Girav, Bidfood en ING genomineerd voor Dutch Marketing Awards 20180 ?php the_title() ?>644 dagen geleden
Het Amsterdamse E-bike2work heeft samen met Giant een voordelig, zorgeloos en duurzaam E-bike sharing- en serviceconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee biedt E-bike2work organisaties een serieus en duurzaam alternatief voor een groot gedeelte van het woon-werkverkeer en van dienstreizen. In veel gevallen bedragen deze ritten niet meer dan 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend is te overbruggen met een E-bike. Deze ritten worden nu voornamelijk afgelegd in de duurdere en minder duurzame (elektrische) auto en/of met het openbaar vervoer.

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
Nadat eind oktober al een pilot was gestart om het gebruik van hightech deelfietsen intensief te monitoren is Mobike officieel geïntroduceerd in Rotterdam.

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam0 ?php the_title() ?>733 dagen geleden
bar YUN Probiotherapy heeft de allereerste Puistenbar ter wereld geopend in Antwerpen om acne meer sociaal aanvaard te maken en het taboe te doorbreken.

In deze Antwerpse bar knijp je er even echt tussenuit

In deze Antwerpse bar knijp je er even echt tussenuit0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden
Mobike, een van ’s werelds grootste aanbieders deelfietsen, begint ondersteunt door Fox Global Logistics een pilot in Rotterdam.

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden
Het stadsfietsenmerk VanMoof haalt binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op. een record. Nooit eerder is zoveel financiering opgehaald in een equity crowdfunding campagne op een Nederlands platform.

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding

VanMoof breekt Nederlands record crowdfunding0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
VanMoof kiest voor een crowdfunding campagne zodat haar rijders kunnen meeprofiteren van internationale groei. De afgelopen week hebben duizenden VanMoof-rijders de exclusieve mogelijkheid gekregen om als eerste te investeren in het bedrijf via Oneplanetcrowd. Dit kon al vanaf 250 euro. Inmiddels is er via deze weg al € 400.000 opgehaald. Nu is de campagne opengesteld voor iedereen. Het doel is om zo minimaal 1 miljoen euro op te halen. De campagne volgt kort nadat Slingshot vorige maand € 4 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

VanMoof gaat voor het crowdfunding record

VanMoof gaat voor het crowdfunding record0 ?php the_title() ?>764 dagen geleden
Slingshot investeert € 4 miljoen in VanMoof. Dat geeft mogelijkheid te voldoen aan internationale vraag naar designfiets met slimme technologie.

VanMoof trapt door miljoeninvestering Slingshot versneld naar buitenland

VanMoof trapt door miljoeninvestering Slingshot versneld naar buitenland0 ?php the_title() ?>771 dagen geleden
Swapfiets, start-up voor fietsabonnementen, zet daklozen in om fietsdiefstal tegen te gaan en vooral studenten aan legale fiets te helpen.

Daklozen gaan de fietsabonnementen van Swapfiets aanbieden

Daklozen gaan de fietsabonnementen van Swapfiets aanbieden0 ?php the_title() ?>819 dagen geleden
VanMoof Tesla

VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode

VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode0 ?php the_title() ?>889 dagen geleden
Cortina e-bike 1 april

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden
Een werknemer van de wegenwacht op een E-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike0 ?php the_title() ?>959 dagen geleden
Gazelle no.1 blue

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Domino CEO

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone0 ?php the_title() ?>1027 dagen geleden
Winnaar Angelo's pizza

Angelo’s Pizza best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016

Angelo’s Pizza best beoordeelde bezorgrestaurant van 20160 ?php the_title() ?>1065 dagen geleden
Amsterdam fietsen langs de gracht

Nieuw landelijk deelfietssysteem HelloVelo probeert het zonder reclame

Nieuw landelijk deelfietssysteem HelloVelo probeert het zonder reclame0 ?php the_title() ?>1108 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!