Home | Logistiek/e-commerce | KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue

KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 12/12/2017 om 12:40

Shipping Blue is een nieuwe wereldwijde pakket bezorgservice van KLM, speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf.

KLM biedt een speciale pakket bezorgservice voor haar BlueBiz klanten. Shipping Blue is een nieuwe wereldwijde pakket bezorgservice, speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf. Leden die zijn aangesloten bij het BlueBiz loyaliteitsprogramma van Air France-KLM kunnen pakketten tot 30 kilo over de hele wereld versturen tegen concurrerende prijzen. De pakketten worden van deur naar deur gebracht binnen drie tot vijf werkdagen. Bij elke zending ontvangen klanten Blue Credits die ze kunnen inwisselen bij het boeken van een ticket.

”Met deze service laten we opnieuw zien dat wij met nieuwe producten investeren in onze toekomst en snel inspelen op de kansen in de markt. Het is een bevestiging van onze vrachtstrategie om te investeren in digitalisering, infrastructuur en strategische samenwerkingen om daarmee de bijdrage aan de AirFrance-KLM Groep te maximaliseren,” verklaart Marcel de Nooijer, Executive Vice President Air France – KLM Cargo.

Shipping Blue wordt mogelijk gemaakt door het uitgebreide internationale netwerk van KLM. Nadat een boeking is geplaatst, wordt het pakket opgehaald door een koerier. De zending wordt door Air France of KLM naar de dichtstbijzijnde luchthaven gevlogen, waar het per koerier wordt opgehaald en bij de geadresseerde wordt afgeleverd. Een speciale Track & Trace service zorgt ervoor dat klanten volledige ondersteuning en controle krijgen over het verzend- en leveringsproces.

”De business van kleine pakketten, die voornamelijk wordt gedreven door de verkopen via het internet, groeit sterk. We zien, wereldwijd, een gemiddelde stijging van 20% als het gaat om cross border E-commerce. Met deze innovatie spelen wij in op die ontwikkeling, zegt Gert Jan Roelands, Vice President Area Europe Air France – KLM.

Shipping Blue levert niet alleen een nuttige service aan het midden- en kleinbedrijf, maar geeft BlueBiz-leden ook Blue Credits. Deze Credits kunnen worden ingewisseld voor reisboekingen, waardoor reiskosten voor het MKB worden verlaagd. Shipping Blue is getest bij 3000 MKB-bedrijven in Nederland.

Tags

Shipping BlueShipping Blue KLM CargoKLM Cargo MKBMKB KLMKLM

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!