Home | Logistiek/e-commerce | Klarna introduceert ‘betalen met 1 klik’

Klarna introduceert ‘betalen met 1 klik’

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 02/08/2017 om 12:52

Klarna heeft Betalen met 1 klik toegevoegd aan klantportal Mijn Klarna en de Klarna App. Klanten hoeven nog maar een keer persoonsgegevens door te geven.

Klarna, aanbieder van online betaaldiensten, heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan haar klantportal Mijn Klarna en aan de Klarna App. Met ‘betalen met 1 klik’ hoeven klanten slechts eenmalig persoonsgegevens aan Klarna door te geven. Daarna kunnen zij hun factuur voortaan met een simpele druk op de knop betalen.

Betalen met 1 klik is vooralsnog alleen beschikbaar op Mijn Klarna en Klarna App. Met het portal en de populaire app hebben gebruikers op één centrale plek een volledig en up-to-date overzicht van al hun online aankopen en betalingen. Met ‘betalen met 1 klik’ kunnen zij hun Klarna-factuur nu nog sneller en eenvoudiger voldoen.

Robert Bueninck, managing director Klarna Benelux en Frankrijk: ”Betalen met 1 klik past naadloos bij onze ambitie om online aankopen zo veilig en soepel mogelijk te maken. Consumenten willen bij een betaling niet elke keer hun – persoonlijke – gegevens invullen en autorisaties geven. Wij slaan data veilig op, zodat zij bij elke betaling klaarstaan voor gebruik. Webwinkels hoeven zelf geen gegevens meer op te slaan.”

De afgelopen jaren is het aantal aankopen bij webshops via desktop en laptop gestagneerd, terwijl het aantal aankopen met smartphones blijft stijgen.

Bueninck: ”Door de enorme groei van ‘m-commerce’ is een perfecte checkout experience randvoorwaardelijk geworden. Mensen willen ook onderweg altijd snel en veilig een aankoop kunnen doen.” Klarna verwacht dat ‘betalen met 1 klik’ binnen aanzienlijke tijd de meest prominente online betaalmethode van de Klarna App gaat worden, maar daar blijft het niet bij. Bueninck: “We beperken ons niet tot de app, maar gaan deze technologie op termijn ook op onze andere diensten toepassen.”

Tags

m-commercem-commerce Robert BueninckRobert Bueninck KlarnaKlarna

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!