Home | retail | Kingfish Zeeland, Formitable en Salto Systems winnen Horecava Innovation Awards

Kingfish Zeeland, Formitable en Salto Systems winnen Horecava Innovation Awards

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 08/01/2018 om 12:54

Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland is uitgeroepen tot Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018.

Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland is uitgeroepen tot Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018.

”Gekweekt op land, zonder antibiotica of chemicaliën. Een smakelijk en verantwoord alternatief voor onder andere blauwvintonijn en daarmee een game changer in de wereld van de kweekvisserij,” oordeelt de jury. Deze smakelijke kweekvis met stevige bite, is een verantwoord alternatief voor overbeviste tonijnsoorten en zwaardvis. Duurzaam gekweekt op land met 100% groene energie, in gezuiverd Oosterscheldewater, dat na gebruik gezuiverd weer wordt teruggegeven.

De prijsuitreiking van de 18e editie van deze innovatiewedstrijd heet plaatsgevonden tijdens de openingsdag van Horecava in RAI Amsterdam.

In de andere categorieën wonnen bijvoorbeeld Rebottled Glas in de categorie Concepts, Interior & Design. Rebottled uit Utrecht maakt stoere retro drinkglazen van gebruikte wijnflessen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ermee aan werk geholpen.

In de categorie Digital, Apps & Social Media is de winnaar Formitable. Eenvoudig toepasbare software die meehelpt om het aantal no shows in restaurants terug te dringen. Reserverende gasten doen hiermee vooraf al een aanbetaling. Tevens een slimme tool waarmee je de omzet op rustiger momenten een ‘boost’ kunt geven.

In de categorie Equipment & Services wint Ælement Fusion van Salto Systems uit Amsterdam.  Een vrijwel onzichtbare weggewerkt elektronisch slot voor hotelkamerdeuren, fraai ontworpen met subtiele lichtring. Door de gast met zijn smartphone te openen. Bijbehorende app is volledig beveiligd, gastvrij en biedt kansen voor de hotellier om service op maat te kunnen leveren.

Lotus PRO Schoonmaaksysteem van Mother Nature Cleans te Amsterdam, is de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Met dit slimme, voor iedereen toegankelijke, apparaat kan leidingwater op locatie worden omgezet in gestabiliseerd ozonwater. Hiermee kan, zónder gebruik van chemicaliën, aantoonbaar beter worden schoongemaakt. Na 24 uur verandert dit ozonwater terug in gewoon water. Het bespaart ons milieu enorme hoeveelheden vervuild water, is gezonder voor de medewerkers en goedkoper voor de ondernemer.

De fraaie Award voor de duurzaamste, ondernemer-ondersteunende innovatie werd voor de zesde keer uitgereikt en is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Alle inzendingen maakten kans.

Juryvoorzitter Hayk Simons, voorzitter van de achttien koppige HIA jury: ”Het aantal inzendingen was vrijwel gelijk aan voorgaande jaren, het innovatieve gehalte was opmerkelijk hoog. In de categorieën was het selecteren van winnaars een pittige uitdaging. Zonde om op zich briljante innovaties niet te kunnen belonen. Maar genomineerd zijn in dit sterke speelveld is al een enorme eer. Over de Overall winnaar waren we echter unaniem laaiend enthousiast!”

Voor deze 18e editie konden producten worden aangemeld die na 1 januari 2017 in Nederland op de foodservicemarkt verschenen. Horecava benadrukt met de prijs het innovatieve karakter van deze grootste landelijke horeca- en hospitality beurs en wil producenten en leveranciers stimuleren de sector te blijven voorzien van waardevolle innovaties.

Alle 16 genomineerde innovaties en de winnaars zijn te bewonderen in het Innovation & TrendLAB (Hal 1) tijdens de vier beursdagen.

Tags

Rebottled GlasRebottled Glas Hayk SimonsHayk Simons kingfishkingfish Salto SystemsSalto Systems Horecava Innovation AwardHorecava Innovation Award Mother Nature CleansMother Nature Cleans HorecavaHorecava

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!