Home | Logistiek/e-commerce | Jumbo bezorgt online bestelde boodschappen met elektrische street scooter

Jumbo bezorgt online bestelde boodschappen met elektrische street scooter

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 27/06/2017 om 16:38

Street scooter jumbo groningen utrecht

Met de nieuwe Street Scooter brengt Jumbo de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week volgt Utrecht. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit én het klimaat. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities van Jumbo.

Roy van Keulen, directeur Online: ”Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken  voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.”

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de  bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

In het klimaatplan van Jumbo zijn onder andere eisen opgesteld voor efficiënter energiegebruik, CO2 reductie en het gebruik van duurzame energie. Zo wekt Jumbo ook zelf energie op, onder andere met de zonnepanelen op het hoofdkantoor en een aantal DC’s.

In de MVO rapportage die binnenkort verschijnt, is meer te lezen over de gerealiseerde initiatieven binnen het klimaatplan van Jumbo.

Tags

Street scooterStreet scooter bezorgenbezorgen jumbojumbo

Comments

Kenmerken

Amsterdam krijgt een nieuw wekelijks huis-aan-huis blad onder de naam City. Het betreft hier een moderne magazine-achtige krant met onafhankelijke journalistieke informatie mogelijk gemaakt door een aantal aangesloten retailpartners waaronder Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofa. Het is een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij, onderdeel van de groep Emiel De Jong uit Baarle-Nassau en wordt geproduceerd door het Amsterdamse mediabedrijf Trusted Media Publishers  van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer. City is het antwoord op het Amsterdamse beleid de verspreiding van folders te reguleren.

Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofas in nieuw huis-aan-huis blad

Blokker, Kruidvat, Dirk van den Broek en Seats and Sofas in nieuw huis-aan-huis blad0 ?php the_title() ?>504 dagen geleden
In 2015 deed 13% van de consumenten wel eens boodschappen online. In 2018 is dit percentage gestegen naar 23%. Onder millennials is het met 30% nog iets populairder. Dat blijkt uit van het StemPunt-panel van Motivaction onder 1.075 respondenten. 38% van de consumenten verwacht in de toekomst (een deel van) zijn boodschappen online te doen, onder millennials is dit zelfs de helft. Slechts 4% denkt in de toekomst ál zijn boodschappen online te bestellen.

Slechts 4% denkt in de toekomst ál zijn boodschappen online te bestellen

Slechts 4% denkt in de toekomst ál zijn boodschappen online te bestellen0 ?php the_title() ?>512 dagen geleden
Geen boodschappenlijstje meer, maar éénmalig een digitale voorraadkast opstellen! Elke twee weken levert de nieuwe boodschappenservice Stockon met PostNL vervolgens de producten. Vóór iedere levering doet de app een suggestie over welke producten aangevuld moeten worden, gebaseerd op verbruik, gezinssamenstelling en persoonlijke voorkeuren. De initiatiefnemers hebben een ruime ervaring in E-commerce en Logistiek en zijn werkzaam geweest bij onder andere Zoover, WeerOnline, Amazon en PostNL.

Stockon is de eerste boodschappenservice die gratis in heel Nederland bezorgt

Stockon is de eerste boodschappenservice die gratis in heel Nederland bezorgt0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
 Modestylist Tommy Driessen en kunstenares Loes van Delft werden uitgedaagd om een nieuwe Peugeot Django naar eigen smaak en stijl te pimpen. Dat leverde twee unieke scooters op. De battle en het creatieve proces waren online via www.peugeot-scooters.nl en social media te volgen. Op Facebook kon gestemd worden welke scooter het mooist werd gevonden. Een meerderheid van de stemmen ging naar de street-art Django van Loes. Zij is in Hotel NH Collection Amsterdam Doelen  officieel gehuldigd en kreeg haar prijs uitgereikt door Katinka Bunt, Marketing Manager van Moteo Nederland BV. 

Kunstenares Loes van Delft onderscheiden als winnaar Peugeot Django Design Battle

Kunstenares Loes van Delft onderscheiden als winnaar Peugeot Django Design Battle0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
Terwijl de grote supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Plus hun nieuwe, stemmige kerstreclames uit hebben gebracht blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates dat een kwart van de Nederlanders dit jaar hun boodschappen voor de kerstdagen online doet. 8 op de 10 Nederlanders die al eerder online boodschappen deden, doen dit jaar ook hun kerstboodschappen online. 17,4% van de ondervraagde Nederlanders die hun kerstdiner dit jaar via internet bestellen heeft echter nog nooit eerder online boodschappen gedaan.

Kerstboodschappen door kwart Nederlanders online besteld

Kerstboodschappen door kwart Nederlanders online besteld0 ?php the_title() ?>684 dagen geleden
Komend jaar worden naar schatting 15.000 nieuwe vol elektrische auto’s verkocht, bijna 4 procent van het totaal volgens RAI Vereniging.

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 2018

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 20180 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Bolt Mobility, ook wel bekend als de Nederlandse Tesla op twee wielen, heeft een financieringsronde afgerond die €3,1 miljoen heeft opgebracht via het Europese equity crowdfunding-platform Seedrs. Tezamen met hun ronde van €1,9 miljoen eerder dit jaar, zitten ze nu aan het Europese maximum van wat ze online kunnen ophalen. De Europese startup is op een missie om benzine-slurpende, milieuvervuilende scooters permanent te vervangen.

Bolt Mobility haalt €3,1 miljoen op voor productie AppScooter

Bolt Mobility haalt €3,1 miljoen op voor productie AppScooter0 ?php the_title() ?>734 dagen geleden
Van de totale supermarktomzet in 2017 (prognose € 35,53 miljard) wordt naar verwachting 2,9% online door de huishoudens uitgegeven. Daarmee passeert de online supermarktomzet de € 1 miljard omzet grens, mede doordat bijna 1 op de 6 huishoudens wel eens online in de supermarkt bestellen.

Omzet online supermarkten passeert de € 1 miljard grens in 2017

Omzet online supermarkten passeert de € 1 miljard grens in 20170 ?php the_title() ?>740 dagen geleden
Om aan de versnelde groei van de e-commerce markt te kunnen voldoen investeert DPD in een hypermodern nieuw sorteersysteem van fabrikant BEUMER Group.

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen0 ?php the_title() ?>769 dagen geleden
Het Delftse bedrijf Scoozy heeft een investering van €550.000 opgehaald. Daarmee brengt de start-up een gloednieuw type scootmobiel op de markt.

Scoozy haalt vijf ton op voor verdere ontwikkeling van veilige en hippe scootmobiel

Scoozy haalt vijf ton op voor verdere ontwikkeling van veilige en hippe scootmobiel0 ?php the_title() ?>774 dagen geleden
In de heropende Jumbo Leussink in Haaksbergen is samen met Grolsch, Vlastuin Instore promotie en Van Keulen interieurbouw nieuw bierconcept gebouwd.

IJskelder vol Grolsch bij Jumbo in Haaksbergen

IJskelder vol Grolsch bij Jumbo in Haaksbergen0 ?php the_title() ?>783 dagen geleden
Jumbo heeft eerste halfjaar van 2017 uitstekend gepresteerd. De consumentenomzet steeg met 4,7% naar € 3,757 miljard. De online omzet is meer dan verdubbeld

Online omzet Jumbo meer dan verdubbeld

Online omzet Jumbo meer dan verdubbeld0 ?php the_title() ?>784 dagen geleden

Birò gaat Rotterdam verduurzamen

Birò gaat Rotterdam verduurzamen0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
In de Randstad is explosieve groei van volledig elektrische auto’s te verwachten. Blijkt uit onderzoek van Stedin, RSM en ElaadNL.

Explosieve groei van elektrische auto’s in de Randstad

Explosieve groei van elektrische auto’s in de Randstad0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Jumbo opent eerste Camping Pick Up Point in Uden. Na de zomerperiode wordt het geëvalueerd, waarna er mogelijk wordt uitgebreid op andere campings.

Jumbo opent eerste Camping Pick Up Point in Uden

Jumbo opent eerste Camping Pick Up Point in Uden0 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
Tweede kwartaal van 2017 2,8% van totale supermarktomzet online. Groter gedeelte van supermarktbestedingen online en laten bezorgen in plaats van ophalen.

Steeds groter gedeelte van supermarktbestedingen online

Steeds groter gedeelte van supermarktbestedingen online0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
Picnic groeit ten koste van supermarkten

Picnic groeit ten koste van supermarkten

Picnic groeit ten koste van supermarkten0 ?php the_title() ?>827 dagen geleden
Breytner Technische Unie Rotterdam

Breytner en Technische Unie bezorgen elektrisch in Rotterdam

Breytner en Technische Unie bezorgen elektrisch in Rotterdam0 ?php the_title() ?>844 dagen geleden
Boodschappenspot.nl bezorgdiensten boodschappen

Boodschappenspot brengt lokale bezorgdiensten in kaart

Boodschappenspot brengt lokale bezorgdiensten in kaart0 ?php the_title() ?>846 dagen geleden
onlien omzet conversie supermarkt & ruimte

Omzet online supermarktbestedingen blijft stabiel

Omzet online supermarktbestedingen blijft stabiel0 ?php the_title() ?>847 dagen geleden
Pizza Hut Thuisbezorgd.nl

Pizza Hut start met bezorging via Thuisbezorgd.nl

Pizza Hut start met bezorging via Thuisbezorgd.nl0 ?php the_title() ?>851 dagen geleden
Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl wil benzinebrommers vervangen door groen vervoer

Thuisbezorgd.nl wil benzinebrommers vervangen door groen vervoer0 ?php the_title() ?>852 dagen geleden
Jumbo Feyenoord

Jumbo stelt kinderen op bij landskampioen Feyenoord

Jumbo stelt kinderen op bij landskampioen Feyenoord0 ?php the_title() ?>867 dagen geleden
La Place Jumbo

Nieuw Foodmarkt City by Jumbo gebruikt elementen van La Place

Nieuw Foodmarkt City by Jumbo gebruikt elementen van La Place0 ?php the_title() ?>881 dagen geleden
Jumbo ketchup De Verspillingsfabriek tomaten

Jumbo en de Verspillingsfabriek redden tomaten

Jumbo en de Verspillingsfabriek redden tomaten0 ?php the_title() ?>886 dagen geleden
PostNL e-bakfiets bezorgen

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam0 ?php the_title() ?>887 dagen geleden
Rick Moorman Retail Retail Event Of The Year 2017 Coolblue Paagman

Jumbo, Coolblue en Suitsupply genomineerd voor Retail Awards 2017

Jumbo, Coolblue en Suitsupply genomineerd voor Retail Awards 20170 ?php the_title() ?>907 dagen geleden
DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport met streetscooter

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag0 ?php the_title() ?>936 dagen geleden
picnic bezorger

100 miljoen groeigeld voor websuper Picnic

100 miljoen groeigeld voor websuper Picnic0 ?php the_title() ?>938 dagen geleden
PLUS Benders

PLUS voor derde jaar op rij Meest Verantwoorde Supermarkt

PLUS voor derde jaar op rij Meest Verantwoorde Supermarkt0 ?php the_title() ?>944 dagen geleden
Jumbo en Sanoma | SBS organiseren wederom Share a Perfect Day

Jumbo en Sanoma | SBS organiseren wederom Share a Perfect Day

Jumbo en Sanoma | SBS organiseren wederom Share a Perfect Day0 ?php the_title() ?>951 dagen geleden
Een bezorger van PostNL die een oud apparaat meeneemt

Pakketbezorger neemt oude apparaten mee

Pakketbezorger neemt oude apparaten mee0 ?php the_title() ?>958 dagen geleden
Levering met drone

UPS test levering aan huis met drone

UPS test levering aan huis met drone0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden
Jumbo wintercampagne

Jumbo zet in samenwerking met het Voedingscentrum in op gezondheid

Jumbo zet in samenwerking met het Voedingscentrum in op gezondheid0 ?php the_title() ?>999 dagen geleden
Puzzel van Haasteren

Internetwinkel Puzzlingworld en Jumbo organiseren zevende NK Legpuzzelen

Internetwinkel Puzzlingworld en Jumbo organiseren zevende NK Legpuzzelen0 ?php the_title() ?>1008 dagen geleden
Jumbo Max Verstappen reclame

Jumbo grootste kanshebber voor Gouden Loeki 2016

Jumbo grootste kanshebber voor Gouden Loeki 20160 ?php the_title() ?>1012 dagen geleden
Jumbo vestiging

Jumbo verstevigt haar marktpositie en gaat stedelijke gemakswinkels openen

Jumbo verstevigt haar marktpositie en gaat stedelijke gemakswinkels openen0 ?php the_title() ?>1023 dagen geleden
Jumbo kerst online

Extra bezoeken bij Jumbo in dagen voor Kerst, ook online

Extra bezoeken bij Jumbo in dagen voor Kerst, ook online0 ?php the_title() ?>1041 dagen geleden
Jumbo thuisbezorger

Jumbo investeert opnieuw in het e-commercekanaal

Jumbo investeert opnieuw in het e-commercekanaal0 ?php the_title() ?>1124 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!