Home | sponsoring | Jeans Centre zamelt met Refujeans 5704 spijkerbroeken in voor vluchtelingen

Jeans Centre zamelt met Refujeans 5704 spijkerbroeken in voor vluchtelingen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 07/09/2017 om 16:15

Jeans Centre lanceerde samen met het Leger des Heils op Wereld Vluchtelingendag het project: Refujeans. Met als doel zo veel mogelijk tweedehands spijkerbroeken inzamelen voor vluchtelingen in Nederland. De actie is nu ten einde gekomen en in totaal zijn er 5704 spijkerbroeken opgehaald.

Jeans Centre en het Leger des Heils zijn zeer tevreden met het aantal ingezamelde spijkerbroeken. Met het project Refujeans wilde Jeans Centre zoveel mogelijk jeans inzamelen. Klanten konden hun oude spijkerbroek inwisselen voor korting op een nieuwe jeans.

Michelle Hendricx, Marketing Manager van Jeans Centre: ”We hoopten dat we met deze actie minimaal 1000 jeans zouden inzamelen, zodat we vluchtelingen kunnen helpen. Dat we in totaal 5704 spijkerbroeken hebben opgehaald, is natuurlijk geweldig.”

Het Leger des Heils zamelt al jaren kleding in. Uit hun cijfers blijkt er een groot tekort aan tweedehands spijkerbroeken in asielzoekerscentra te zijn. ”Jeans gemaakt van denim stof zijn erg slijtvast en gaan makkelijk een aantal jaren mee. Daarom worden ze niet vaak ingeleverd in inzamelboxen. Dat wil echter niet zeggen dat alle jeans die we in de kast hebben liggen, daadwerkelijk gedragen worden,” geeft Jolande Uringa, Manager Marketing en Communicatie van het Leger des Heils, aan.

Voor Jeans Centre was dit de aanleiding om hier wat aan te doen. ”Een van onze kernwaarden is vriendschap. We zagen in dit project een duidelijke match met vluchtelingen. Na een periode van veel ellende, kunnen de vluchtelingen vriendschap zeker gebruiken,” verklaart Michelle Hendricx.

Ook de werknemers van Jeans Centre waren zeer enthousiast over Refujeans. Michelle Hendricx: ”We hebben bewust gezocht naar een doel waarin ook onze medewerkers een maatschappelijk steentje bij konden dragen. Het is dan ook te gek om te zien hoe onze teams zich hiervoor ingezet hebben.”

Om het eindresultaat verder te verhogen zal zusterorganisatie Garcia eind september eveneens een inzamelingsactie houden.

De ingezamelde spijkerbroeken worden door het Leger des Heils en aangesloten korpsen verspreid onder asielzoekerscentra. Alle ingezamelde jeans komen ten goede aan de vluchtelingen. Men kan nog steeds zijn oude spijkerbroek inleveren via de Reshare stores of de ophaalpunten van het Leger des Heils.

Jeans Centre bestaat 41 jaar. In die 41 jaar is Jeans Centre uitgegroeid tot een brand met bijna 100 winkels en een webshop. Uniek aan de formule van Jeans Centre is de hoge mate van jeansspecialisme en service. Jeans Centre biedt diverse merken zoals Garcia Jeans, Image, Wrangler, LTB, Tripper, Rockford Mills, Pilot en Cars.

Tags

PilotPilot TripperTripper refujeansrefujeans Garcia JeansGarcia Jeans Rockford MillsRockford Mills ImageImage WranglerWrangler LTBLTB Jeans CentreJeans Centre leger des heilsleger des heils

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!