Home | retail | Horecava kiest innovaties als gratis smartphone voor hotelgast en online platform voor flexwerkplekken

Horecava kiest innovaties als gratis smartphone voor hotelgast en online platform voor flexwerkplekken

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 15/11/2017 om 13:45

De zestien genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2018, de prijs voor de beste innovatie in de Nederlandse foodservice branche, zijn bekend.

Bij de opening van 62e Horecava begin januari worden de winnaars van de Horecava Innovation Award 2018 weer uitgereikt in vier categorieën. Ook de overall winnaar, vorig jaar Hemelswater, en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award worden in RAI bekend gemaakt. De zestien nominaties zijn nu bekend.

Het innovatieve niveau van de ruim 120 inzendingen was bijzonder hoog dit jaar. Zoals gebruikelijk vielen de meeste innovaties in de categorie Food & Beverage. Dat er op het bord een verschuiving plaatsvindt van dierlijk eiwit naar plantaardig, is duidelijk te merken. Veel inzenders willen een duurzaam en smakelijk alternatief bieden aan de snel groeiende groep vega- en flexitariers. Herkomst en beleving blijven verder belangrijke factoren.

Esthetisch, speels en gericht op écht contact waren de inzendingen bij Concepts, Interior & Design. Met een stevig accent op recyclebaarheid. Zo ook in de categorie Equipment & Services, waar de zorg voor de planeet onverminderd doorklinkt, met een verfrissende voorkeur voor elegante en efficiënte oplossingen.

De deeljury van de jongste categorie Digital, Apps en Social Media was in zijn nopjes met het ondernemer-ondersteunende gehalte van de inzendingen, die het bijvoorbeeld mogelijk maken te sturen op bezettingsgraad en ‘no-shows’ terug te dringen. Terwijl de keuze juist heel gastvrij bij de gast wordt gelegd.

In de categorie Concepts, Interior & Design zijn Rebottled glas (Stoere drinkglazen die sociaal geproduceerd worden van recyclede wijnflessen door Rebottled in Utrecht), Meer LOL Met Leuke Mensen (Contactbevorderende (offline) horecaspel met vragenkaartjes door GoedID.com uit Rhenen), Servies Perla van het merk Chic (Doorschijnend glanzend wit gecoat, vijf keer zo sterk als porselein en veel lichter. van Aerts NV uit Geel in België) en Pop-up Restaurant Anderhalf van De Spijsbereiders uit ‘s-Hertogenbosch kanshebben.

In de categorie Digital, Apps & Social Media zijn Spinweb (Yieldmanagement systeem voor restaurants. De reserverende gast kiest zijn eigen korting. Hoger op rustige avonden, lager op rustige. Het concpet is van Spingaren en Buro 3 uit Amsterdam), Priceless Places (Online platform voor aanbieden van kwalitatieve flexwerk – en vergaderplekken in horecabedrijven van Priceless Places uit Mill), Formitable (Systeem waarbij de reserverende restaurantgast een aanbetaling doet) en handy (Een gratis smartphone voor hotelgast van Tink Labs uit Hong Kong) genomineerd.

In de categorie Equipment & Services zijn Ælement Fusion (Een slank vormgegeven elektronisch slot voor hotelkamerdeuren. Met unieke sleutel op smartphone te openen van Salto Systems B.V. uit Amsterdam), Lotus®PRO schoonmaaksysteem (Leidingwater wordt omgezet in gestabiliseerd ozonwater. Van Mother Nature Cleans uit Amsterdam), GT1proMagister (Modebewuste, comfortabele veiligheidsschoen voor chefs met door Michelin ontwikkelde antislipzool voor gladde keukenvloeren van Chaud Devant uit Amsterdam) en SpeeDelight (Compacte ultrasnelle snackgrill van Electrolux Professional uit Alphen a/d Rijn) geselecteerd.

Bij de categorie Food & Beverage zijn Sprice (IJsje met biologische groenten en fruit als basis. Ontwikkeld door Moshik Roth en &samhoud food), Holland Jersey (Volle melk van uitsluitend Jersey koeien van Holland Jersey BV uit Nijkerk), Plancton Marino (Gevriesdroogde plantaardige plankton in poedervorm van TasteTree uit Blaricum) en Pure Pacific Yellowtail (Alternatief voor tonijn. Duurzaam gekweekt op land, zonder antibiotica van Kingfish Zeeland B.V)

Voor de zesde keer wordt de Karel de Vos Award uitgereikt, die vorig jaar de toevoeging Duurzaamheid kreeg. Deze fraaie trofee is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. De prijs is voor de innovatie die het meest blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en de sector een verfrissende impuls geeft. Alle inzenders maken kans.

Tags

Salto SystemsSalto Systems FormitableFormitable Tink LabsTink Labs Priceless PlacesPriceless Places Buro 3Buro 3 SpingarenSpingaren SpinwebSpinweb SpeeDelightSpeeDelight Horecava Innovation AwardHorecava Innovation Award ElectroluxElectrolux De SpijsbereidersDe Spijsbereiders Pure Pacific YellowtailPure Pacific Yellowtail GT1proMagisterGT1proMagister Mother Nature CleansMother Nature Cleans Karel de Vos AwardKarel de Vos Award Plancton MarinoPlancton Marino Holland JerseyHolland Jersey Moshik RothMoshik Roth SPRICESPRICE &Samhoud&Samhoud HemelswaterHemelswater Chaud DevantChaud Devant HorecavaHorecava MichelinMichelin RAIRAI

Comments

Kenmerken

Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product eind mei bij de Britse supermarktketen Tesco.

Dit is de eerste plantaardige biefstuk ter wereld!

Dit is de eerste plantaardige biefstuk ter wereld!0 ?php the_title() ?>429 dagen geleden
Het Bredase Brewfinder is online shop voor unieke bieren. Het bier wordt in vernieuwend distributiemodel pas na bestelling afgevuld op fust en is dus vers

Start-up Brewfinder lanceert one-stop-shop voor uniek en vers bier

Start-up Brewfinder lanceert one-stop-shop voor uniek en vers bier0 ?php the_title() ?>448 dagen geleden
De elf finalisten van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Ruim 70 enthousiaste deelnemers hebben zich aangemeld om mee te dingen naar de felbegeerde titel Lekkerste product van 2018 en in de schappen te komen bij De Kweker, dé Amsterdamse groothandel voor professionals in food.

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend

Finalisten Amsterdam Food Pitch van De Kweker bekend0 ?php the_title() ?>449 dagen geleden
In oktober 2015 werd de eerste vestigin van het vernieuwende CityHub-concept geopend in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Met 50 futuristische slaapunits, een digital first lobby én een app die reizigers wegwijs maakt haakte CityHub perfect in op de behoeftes van de nieuwe generatie reizigers. Na een lange procedure met een zoektocht naar een juist onderkomen en vergunningen wordt vrijdag 20 april de tweede vestiging geopend in de Rotterdamse Witte de Withstraat.

CityHub introduceert revolutionaire travel experience ook in Rotterdam

CityHub introduceert revolutionaire travel experience ook in Rotterdam0 ?php the_title() ?>457 dagen geleden
De Spijsbereiders (bekend van pop-up restaurant Anderhalf en Brouwhout) ontwikkelden culinaire tosti's voor diepvries. Albert Heijn neemt fantosti's op.

De Spijsbereiders stoppen fantosti’s in diepvries van Albert Heijn

De Spijsbereiders stoppen fantosti’s in diepvries van Albert Heijn0 ?php the_title() ?>512 dagen geleden
De Rotterdamse horecazaak Sijf op de Oude Binnenweg lanceert als eerste restaurant in Nederland een applicatie waarij gasten vooraf al een tafel reserveren en direct een bestelling plaatsen. De gastvrouw zorgt dat de tafel keurig gedekt klaar staat inclusief gerechten, zodat de lunch of het diner meteen verorberd kan worden.

Door deze app staat de lunch al klaar

Door deze app staat de lunch al klaar0 ?php the_title() ?>524 dagen geleden
KHN heeft tijdens Horecava (de vakbeurs van de horeca) het nieuwe reserveringsplatform: BookDinners volledig gelanceerd. BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants en het antwoord van KHN op de bestaande en te machtige reserveringsplatforms. Met BookDinners hebben restaurants weer grip op hun kosten en  de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties. Dit nieuwe initiatief spreekt veel restaurants aan, want er zijn nu al meer dan 2000 restaurants die zich bij BookDinners hebben aangesloten. Van der Valk heeft besloten ook deel te nemen.

Van der Valk wordt ook onderdeel van BookDinners

Van der Valk wordt ook onderdeel van BookDinners0 ?php the_title() ?>554 dagen geleden
Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland is uitgeroepen tot Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018.

Kingfish Zeeland, Formitable en Salto Systems winnen Horecava Innovation Awards

Kingfish Zeeland, Formitable en Salto Systems winnen Horecava Innovation Awards0 ?php the_title() ?>555 dagen geleden
De Kweker lanceert op Horecava de Amsterdamse Food Pitch 2018. Ambitieuze foodies maken kans om hun product daadwerkelijk in de schappen te krijgen.

De Kweker zoekt nieuw Amsterdams product

De Kweker zoekt nieuw Amsterdams product0 ?php the_title() ?>559 dagen geleden
Na De Librije van Jonnie Boer in Zwolle en De Leest in Vaasen behoort Inter Scaldes in Kruiningen nu ook tot de culinaire wereldtop na sterrenregen Michelin

Michelin zorgt weer voor een nieuwe sterrenregen

Michelin zorgt weer voor een nieuwe sterrenregen0 ?php the_title() ?>583 dagen geleden
De markt voor smartphones is in Nederland het grootst. 93% bezit een smartphone concludeert Deloitte in jaarlijkse Global Mobile Consumer Survey naar smartphonegebruik

Veel jongeren storen zich aan veelvuldig smartphonegebruik

Veel jongeren storen zich aan veelvuldig smartphonegebruik0 ?php the_title() ?>590 dagen geleden
Dennis de Borst van FEBO, Sander Lusink van Oger en Bianca van der Lee van Chaud Devant waren de finalisten voor de Amsterdamse Ondernemersprijs. Van der Lee is tot winnaar gekozen en volgt daarmee onder meer Atilla Aytekin (Triodor Software), Maarten Beucker Andreae (TTY Internet Solutions), Duncan Stutterheim (Oprichter ID&T), Philip Hillige (Skins Cosmetics), Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely), Henk Janssen (Lightwell) en Oos Kesbeke (Kesbeke Fijne Tafelzuren) op.

Bianca van der Lee van Chaud Devant wint Amsterdamse Ondernemersprijs

Bianca van der Lee van Chaud Devant wint Amsterdamse Ondernemersprijs0 ?php the_title() ?>602 dagen geleden
RAI Amsterdam en Sanoma testen tijdens de VT Wonen & Designbeurs door middel van eye tracking en galvanic skin response hoe het evenement wordt beleefd.

Sanoma en RAI Amsterdam meten wat beursbezoekers triggert

Sanoma en RAI Amsterdam meten wat beursbezoekers triggert0 ?php the_title() ?>649 dagen geleden
Het team van de online challenge Boost je omzet! is te vinden op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ondernemers worden uitgedaagd 10% meer omzet te halen.

Boost je omzet! daagt horecaondernemers uit op Gastvrij Rotterdam

Boost je omzet! daagt horecaondernemers uit op Gastvrij Rotterdam0 ?php the_title() ?>672 dagen geleden
Vijf kandidaten hebben voorronde van Nationale RestaurantPITCH doorstaan. Winnaar krijgt tijdens de komende Horecava eigen pop-up restaurant.

Vijf finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend

Vijf finalisten Nationale RestaurantPITCH bekend0 ?php the_title() ?>709 dagen geleden
De paal van het RAI waar straks de doodsprong gemaakt zal worden

Doodsprong vanaf het RAI Signaal ter promotie van het nieuwe Funsports Xperience!

Doodsprong vanaf het RAI Signaal ter promotie van het nieuwe Funsports Xperience!0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
Horecava

Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk

Horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
Virtueel wijn proeven

Virtueel wijn proeven

Virtueel wijn proeven0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
Hotello jaar 2017

Wie wordt Hotello of the Year 2017?

Wie wordt Hotello of the Year 2017?0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Koffie Horecava

Blurring op de Horecava

Blurring op de Horecava0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Chaud Devant schoen

Kokskledingbedrijf Chaud Devant en Michelin stappen samen in keuken

Kokskledingbedrijf Chaud Devant en Michelin stappen samen in keuken0 ?php the_title() ?>919 dagen geleden
Horecava Oma Bobs

Oma Bobs debuteert op de Horecava

Oma Bobs debuteert op de Horecava0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Patje met pindasaus van Bram's

Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend

Nominaties Horecava Innovation Award 2017 bekend0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!