Home | sponsoring | Groningen organiseert opnieuw de grootste blockchaingers hackathon ter wereld

Groningen organiseert opnieuw de grootste blockchaingers hackathon ter wereld

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 28/03/2018 om 15:59

700 pioniers uit 5 continenten komen van 5 tot en met 8 april samen in Groningen voor de tweede editie van de grootste jaarlijkse fysieke blockchain hackathon ter wereld met €100.000,- aan prijzengeld. Voor vier dagen en nachten verandert Groningen – de stad met meerdere Nobelprijswinnaars en een levendig ecosysteem van start-ups en scale-ups – in een wereldwijd epicentrum voor het ontwikkelen van blockchainprototypes.

63 geselecteerde teams co-creëren met hun toekomstige cliënten blockchain prototypes als oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Softwareontwikkelaars werken samen met topambtenaren, ontwerpers innoveren met het bedrijfsleven en ondernemers slaan de handen ineen met investeerders. De Blockchaingers brengen een compleet ecosysteem samen, met officiële steun van de Nederlandse overheid en toezichthouders, dat dient als lanceerplatform voor exponentiële blockchain oplossingen.

Er zijn zeven thematische tracks:

Future of Pensions met informatie van Pensioenuitvoeringsorganisatie APG.

Digital Nation’s Infrastructure begeleid door Kamer van Koophandel en het Kadaster.

NUON Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition zetten in op Energy Transition.

Global Digital Identity is het thema van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sweetbridge, Identity Insurance Consortium en DUO.

Universitair Medisch Centrum Groningen en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaan voor Health.

Machine Economy is leidraad bij E-laad van Enexis.

Public Safety and Security komt bij Nationale Politie vandaan.

”Tijdens onze hackathon maken we van het beste wat Nederland te bieden heeft het perfecte lanceerplatform voor blockchainpioniers met de ambitie om intercontinentale impact te hebben,” zegt Rutger van Zuidam, oprichter en CEO van DutchChain, het bedrijf dat het innovatieprogramma Blockchaingers organiseert.

”Bijvoorbeeld, waar ter wereld heb je de kans om bovenop één van de meest geavanceerde pensioenstelsels te bouwen en de sociale en economische voordelen naar de rest van de wereld te exporteren? Waar kun je rekenen op de volledige steun van nationale toezichthouders om het nog onbekende terrein van blockchaintechnologie te verkennen? Waar kun je samen met een nationale overheid en alle middelen die tot haar beschikking staan, de toekomstige toepassingen van blockchain onderzoeken? Door gebruik te maken van de zakelijke en publieke infrastructuur van Nederland – en door deze beschikbaar te stellen aan internationale bedrijven, blockchain ondernemingen en startup teams –  creëren de Blockchaingers een internationaal schaalbare blockchain venture studio.”

Joep Beukers, Directeur Innovatie van APG, Ecosystem Lead Partner van de Blockchaingers: ”Dit jaar doen we mee aan de hackathon met 20 collega’s, die allen experts zijn in de pensioensector, om te co-creëren met de voorgeselecteerde teams. De resultaten en prototypes van vorig jaar maakten het voor ons mogelijk om naar het volgende niveau te komen, want er gaat niets boven de ervaring van het produceren van een echt, werkende oplossing. We hebben zelfs een van de teams van vorig jaar ge-aqui-hired. Natuurlijk hebben die oplossingen en teams nog verdere ontwikkelingen nodig na de hackathon. Dit is precies wat wij doen, samen met de teams, in onze incubator bij de Brightlands Smart Services Campus.”

Nederlandse en Europese partijen uit de particuliere en overheidssector sponsoren de Blockchaingers Hackathon in zeven verschillende tracks. Zij zijn potentiële launching customers en dagen, in samenwerking met de belangrijkste stakeholders en samenwerkingspartners op het gebied van blockchain, de teams uit om met relevante oplossingen te komen voor wereldwijde uitdagingen.

Daarbij werken zij samen met de teams tijdens de hackathon en voorzien ze hen met essentiële kennis over de sector. De nauwe samenwerking tussen teams en hun toekomstige klanten zorgt ervoor dat blockchaintoepassingen voorzien in echte behoeften binnen de branche.

Dit vormt ook de basis voor verdere samenwerking na de hackathon, waarbij deze partijen de eerste klanten van de startups zullen zijn en een opening naar de internationale markt zullen bieden. De oplossingen die uit de hackathon voortkomen, zijn geen eenduidige antwoorden op eendimensionale problemen, maar dienen als software-ecosystemen voor complete samenwerkingsnetwerken.

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, 8 april, worden de 63 teams gejureerd door accelerators en superaccelerators zoals staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta HRH Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Een totaal van €105.000,- zal verdeeld worden om de blockchain oplossingen te accelereren.

Tags

Rutger van ZuidamRutger van Zuidam Joep BeukersJoep Beukers SweetbridgeSweetbridge Identity Insurance ConsortiumIdentity Insurance Consortium BlockchaingersBlockchaingers APGAPG DutchChainDutchChain Nuon VattenfallNuon Vattenfall HackathonHackathon BlockchainBlockchain

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!