Home | retail | Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 03/04/2017 om 12:13

Cortina e-bike 1 april

Cortina lanceerde vorige week een e-bike voor kinderen vanaf 8 jaar. Binnen en buiten de fietsbranche werd er volop gespeculeerd over dat nieuwtje. Zou het een 1 april grap zijn. De E-U4 Mini – ‘s werelds eerste e-bike voor kinderen- bleek inderdaad een ludieke actie van het Nederlandse fietsmerk, dat bekend staat om haar hippe e-bikes voor jongeren. Maar vanwege de vele enthousiaste reacties op de productlancering overweegt Cortina de fietsjes toch echt in productie te nemen.

”Dit hadden we niet helemaal zien aankomen,” lacht directeur Chris Kruitbosch van Cortina. De 1 april-actie met Cortina e-bikes voor kinderen vanaf 8 jaar deed zoveel stof opwaaien op social media, dat het merk nu serieus gaat kijken of de E-U4 Mini’s echt gemaakt kunnen worden. ”Wij zijn er van overtuigd dat e-bikes de toekomst hebben, voor ouderen én jongeren. Het is dé oplossing voor te drukke steden, het overbelaste openbaar vervoer, parkeerproblemen en milieuvervuiling. En als al die papa’s en mama’s op een e-bike rijden, dan moeten de kinderen hen natuurlijk wel bij kunnen houden!”

Cortina heeft op social media, de website en middels een speciale nieuwsbrief naar consumenten en fietsenwinkels laten weten dat de E-U4 Mini een 1 april-grap is. Het merk schrijft: ”E-bikes zijn niet meer alleen voor bejaarden, maar ook voor forenzen, jonge moeders en middelbare scholieren. En voor kinderen vanaf 8 jaar? Misschien wel! Gezien de vele enthousiaste reacties op de kids e-bikes gaan we in elk geval onderzoeken of het haalbaar is een Cortina E-U4 Mini in onze collectie op te nemen.”

Het merk laat daarbij ook direct weten serieus naar de veiligheidsfactor te kijken. Chris Kruitbosch: ”Kinderen van 8 jaar op een elektrische fiets laten rijden die 25 kilometer per uur kan, daar moeten we nog eens goed naar kijken. Bij onze Cortina e-bikes kun je de maximumsnelheid ook lager instellen en dat zijn interessante features voor een kids e-bike!”

Tags

CortinaCortina e-bikee-bike

Comments

Kenmerken

In 2013 was het aandeel van online verkoop van fietsen nog 9%, maar is inmiddels is de online verkoop gegroeid naar 28% in 2017. Ook voor het voor de aankoop inwinnen van informatie is een goede website belangrijk. Tegelijkertijd blijft de fysieke winkel cruciaal vanwege het grote belang van service. Advies en kennis van experts helpen bijvoorbeeld bij het instellen van de versnellingen, het goed zetten van de pedalen en het goed zetten van stuur en zadel van de fiets. Dat blijkt uit de Stand van de Retail van de maand mei van ABN-AMRO.

De online verkoop van fietsen accelereert

De online verkoop van fietsen accelereert0 ?php the_title() ?>531 dagen geleden
DM Equity Partners (DMEP) neemt een substantieel minderheidsbelang in Stella, de Nederlandse marktleider in e-bikes uit Nunspeet. DMEP, het vorig jaar opgerichte investeringsfonds van Ben Mandemakers en Rob ten Heggeler, gaat Stella zowel financieel als professioneel helpen haar groei-ambitie en droom waar te maken om de Europese marktleider in e-bikes te worden. Het snelgroeiende en succesvolle Stella is 8 jaar geleden opgericht door Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. Het bedrijf produceert en verkoopt alleen e-bikes en richt zich nu nog primair op de Nederlandse e-bike markt.

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken

DM Equity Partners gaat Stella de Europese marktleider in e-bikes maken0 ?php the_title() ?>553 dagen geleden
Cortina organiseert een WhatsApp challenge. Met Spot the C wil het Nederlandse fietsenmerk Cortina haar e-bikes onder de aandacht brengen bij jongeren.

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging

Cortina zet met WhatsApp challenge jongeren in beweging0 ?php the_title() ?>568 dagen geleden
Kruitbosch, producent van onder meer fietsmerk Cortina, en e-bike-to-go, de grootste leverancier van deel-e-bikes aan bedrijven in Nederland, bundelen hun krachten. Met elkaar gaan zij inspelen op de explosieve groei in de vraag naar deel-e-bikes binnen het bedrijfsleven. Naast het aandeel dat Kruitbosch neemt in e-bike-to-go, ontwikkelen de bedrijven een gezamenlijke propositie, waarbij organisaties volledig worden ontzorgd. Belangrijk onderdeel van de propositie vormt een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde e-bike specifiek bedoeld voor smart sharing binnen bedrijven.

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten

Kruitbosch en e-bike-to-go bundelen krachten0 ?php the_title() ?>575 dagen geleden
De Schwung app, bedacht en ontwikkeld door Vialis en Infoplaza, weet wanneer er gefietst wordt en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan er zomaar een groene golf ontstaan voor fietsers. Het gebruik van de Schwung-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker maar wordt enkel gebruikt als detectiemiddel. Door het gebruik van GPS kan de telefoon in de broekzak of tas blijven zitten. Eigenlijk druk je nog voordat je bij het kruispunt bent virtueel de drukknop voor groen al in.

Deze app zet stoplichten op groen!

Deze app zet stoplichten op groen!0 ?php the_title() ?>607 dagen geleden
Cortina organiseert voor de zevende keer modellenwedstrijd. Influencers als Janice, Lizzy van der Ligt, Moderosa en Milan Carvalho zijn ambassadeur.

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets0 ?php the_title() ?>611 dagen geleden
Yossip de Jong heeft een belang van veertig procent verworven in The Post, het snelgroeiende contentmarketingbureau uit Zwolle. Samen met oprichtster Carlijn Postma vormt De Jong, die al sinds november 2016 aan boord is als interim-bureaudirecteur en verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing van de organisatie, de directie.

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post

Yossip de Jong treedt toe als partner The Post0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
Door groei in Cortina e-bikes, kinderfietsmerk Alpina wederom marktleider en hoge waardering van dealers kijkt Kruitbosch terug op een zeer succesvol 2017.

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina

Kruitbosch lekker op weg met Cortina en Alpina0 ?php the_title() ?>630 dagen geleden
Het Amsterdamse E-bike2work heeft samen met Giant een voordelig, zorgeloos en duurzaam E-bike sharing- en serviceconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee biedt E-bike2work organisaties een serieus en duurzaam alternatief voor een groot gedeelte van het woon-werkverkeer en van dienstreizen. In veel gevallen bedragen deze ritten niet meer dan 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend is te overbruggen met een E-bike. Deze ritten worden nu voornamelijk afgelegd in de duurdere en minder duurzame (elektrische) auto en/of met het openbaar vervoer.

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
Inmiddels heeft vijf procent van kinderen van vier jaar oud een mobieltje volgens KPN. De provider lanceert campagne om ouders over invloed te informeren hoe kinderen eerste mobiel overleven.

Hoe overleven kinderen hun eerste mobiel?

Hoe overleven kinderen hun eerste mobiel?0 ?php the_title() ?>736 dagen geleden
Wanderwatch zit boordevol features voor kids bijvoorbeeld een camera, chat en natuurlijk veel spellen. Daarbij krijgen de kinderen interactieve middelen die hun fantasie verder prikkelt zoals een geluiden-app die het buitenspel verrijkt. Op de ouder app op hun eigen smartphone kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn en met ze communiceren. 

Kinderen kunnen interactief buitenspelen met Wanderwatch

Kinderen kunnen interactief buitenspelen met Wanderwatch0 ?php the_title() ?>748 dagen geleden
Flickbikes deelfiets Amsterdam

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
Breytner Technische Unie Rotterdam

Breytner en Technische Unie bezorgen elektrisch in Rotterdam

Breytner en Technische Unie bezorgen elektrisch in Rotterdam0 ?php the_title() ?>866 dagen geleden
VanMoof Tesla

VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode

VanMoof introduceert nieuwe Electrified S met ludicrous mode0 ?php the_title() ?>889 dagen geleden
smartphone Nationale Academie voor Media & Maatschappij

Jongeren lijden onder gebruik van smartphone door ouders

Jongeren lijden onder gebruik van smartphone door ouders0 ?php the_title() ?>894 dagen geleden
speed pedelecs Fietsersbond RAI Vereniging

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen

Speed pedelecs moeten op snelfietsroutes en fietspaden kunnen racen0 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
NOM Kids Monitor.

Kinderen blijken media-veelvraatjes

Kinderen blijken media-veelvraatjes0 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
Albert Heijn Simon Loos Amsterdam Ginaf Amsterdam

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn

Eerste volledig elektrische trucks in Amsterdam voor Albert Heijn0 ?php the_title() ?>911 dagen geleden
Toyota OpDeZon zonnepanelen

Toyota Prius opladen door zonnepanelen op dak van woning

Toyota Prius opladen door zonnepanelen op dak van woning0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Het Klokhuis en KvK slaan handen ineen in crossmediaal project over Ondernemen

Het Klokhuis en KvK laten kinderen ondernemen

Het Klokhuis en KvK laten kinderen ondernemen0 ?php the_title() ?>938 dagen geleden
wiedewietsaus

Publiciteitsstunt Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie

Publiciteitsstunt Wiedewietsaus van Ter Marsch daadwerkelijk in productie0 ?php the_title() ?>953 dagen geleden
Exterion Media introduceert als eerste OOH exploitant de 'Cabri' - See more at: http://www.exterionmedia.com/nl/over-ons/nieuws/exterion-media-introduceert-cabri/#sthash.tlT4Jcq0.dpuf

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden
YoungCupido YoungCapital Happn Tinder dating-app

Solliciteert YoungCapital naar een 1 april grap met introductie van eigen dating-app?

Solliciteert YoungCapital naar een 1 april grap met introductie van eigen dating-app?0 ?php the_title() ?>958 dagen geleden
Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels

Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels

Seksspeeltjes uit de automaat in Nederlandse hotels0 ?php the_title() ?>959 dagen geleden
Starship Technologies lanceert pilotprogramma in samenwerking met Domino's Zelfstandig bezorging van Domino's Pizza door Starship robots wordt primeur in Europese steden

Domino’s bezorgt pizza’s per robot

Domino’s bezorgt pizza’s per robot0 ?php the_title() ?>959 dagen geleden
Een werknemer van de wegenwacht op een E-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike

Wegenwacht gaat weer uitrukken op e-bike0 ?php the_title() ?>959 dagen geleden
Gazelle no.1 blue

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Domino CEO

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone

Domino’s bezorgt tonijnshoarma-pizza nog dit jaar met robot of drone0 ?php the_title() ?>1027 dagen geleden
Winnaar Angelo's pizza

Angelo’s Pizza best beoordeelde bezorgrestaurant van 2016

Angelo’s Pizza best beoordeelde bezorgrestaurant van 20160 ?php the_title() ?>1065 dagen geleden
Billboard soundcheckers

Stichting Adverteerdersjury Nederland kan weer campagnes ontvangen

Stichting Adverteerdersjury Nederland kan weer campagnes ontvangen0 ?php the_title() ?>1070 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!