Home | Logistiek/e-commerce | Gelijk Oversteken op Marktplaats

Gelijk Oversteken op Marktplaats

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 30/10/2017 om 11:13

De Gelijk Oversteken service houdt de betaling van een koper tijdelijk vast op een derdenrekening van OBP, totdat de aankoop daadwerkelijk is ontvangen. Na melding van ontvangst van de koper maakt OBP de betaling over naar de rekening van de verkoper. Marktplaats biedt deze service aan in combinatie met Betaalverzoeken met iDEAL, een service die eerder dit jaar is gelanceerd. Marktplaats zet hiermee opnieuw een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken voor al haar gebruikers.

Eind november lanceert Marktplaats in samenwerking met partner Online Betaalplatform (OBP) de Gelijk Oversteken service. Deze service houdt de betaling van een koper tijdelijk vast op een derdenrekening van OBP, totdat de aankoop daadwerkelijk is ontvangen. Na melding van ontvangst van de koper maakt OBP de betaling over naar de rekening van de verkoper. Marktplaats biedt deze service aan in combinatie met Betaalverzoeken met iDEAL, een service die eerder dit jaar is gelanceerd. Marktplaats zet hiermee opnieuw een stap om online handelen makkelijker en veiliger te maken voor al haar gebruikers.

Niet iedereen voelt zich prettig bij het vooruit betalen van een product dat nog niet is opgestuurd. Andersom geldt dat verkopers soms aarzelen een product op te sturen als er nog geen betaling is bijgeschreven. Gesprekken met gebruikers van Marktplaats wijzen uit dat zij daarom vaak alleen in hun eigen buurt zoeken, zodat zij aankopen persoonlijk kunnen ophalen. Met de Gelijk Oversteken Service is de afstand geen barrière meer en is het complete aanbod van Marktplaats binnen handbereik. Kopers kunnen daardoor profiteren van eventuele prijsverschillen tussen verschillende regio’s in Nederland. 45% van de verkopers op Marktplaats geeft nu al de mogelijkheid van verzending en ophalen.

Voor het gebruik van de Gelijk Oversteken service betaalt de koper 2% over het overeengekomen aankoopbedrag. Zowel koper als verkoper ontvangen meteen een bevestiging van de betaling in de Marktplaats-app op hun eigen telefoon. Met die zekerheid kan de verkoper meteen verzenden. In de app kunnen beide partijen de transactie volgen, van betaling en verzending tot ontvangst.

Op het moment dat de koper de ontvangst van het pakket meldt, maakt OBP het betaalde bedrag over naar de verkoper. Als de koper geen bevestiging stuurt, wordt het geld na zeven dagen automatisch vrijgegeven aan de verkoper.
Ontvangt de koper niets, dan controleert OBP met  track & trace code de status van de verzending.  Kan de verkoper geen track & trace code overleggen, dan stort OBP het aankoopbedrag terug op de rekening van de koper.

Gelijk Oversteken is alleen te gebruiken in combinatie met de eerder gelanceerde Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats. Om betaalverzoeken te kunnen versturen, melden verkopers zich via Marktplaats aan bij OBP. OBP controleert hierna het bankrekeningnummer en telefoonnummer van de verkoper. De gecontroleerde status is zichtbaar bij alle advertenties van de verkoper. Dit geeft kopers zekerheid over de persoon waarmee zij handelen.

Online betaalplatform verzorgt de veilige en betrouwbare afhandeling van betalingen. Dit doet OBP voor een verscheidenheid aan begunstigde bedrijven en particulieren. Online Betaalplatform beschikt over een vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank (DNB) en is door Currence gecertificeerd als Collective Payment Service Provider (CPSP) ten behoeve van iDEAL.

Tags

Online BetaalplatformOnline Betaalplatform iDEALiDEAL marktplaatsmarktplaats

Comments

Kenmerken

Ten opzichte van 2016 is het aantal onderlinge overboekingen van geld via de smartphone verdrievoudigd naar 96 miljoen transacties.

Nederlanders gebruiken steeds vaker smartphone voor onderlinge betalingen

Nederlanders gebruiken steeds vaker smartphone voor onderlinge betalingen0 ?php the_title() ?>564 dagen geleden
Veel verkopers op Marktplaats geven aan dat zij, bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, ter oriëntatie vaak eerst op zoek gaan naar het concurrerend aanbod. Om deze extra stap te voorkomen wordt Prijsinformatie geintroduceerd. Een verkoper ziet direct informatie over de vraagprijs van soortgelijke producten.

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie

Prijs pas bepalen na vergelijking op Marktplaats met het nieuwe Prijsinformatie0 ?php the_title() ?>585 dagen geleden
Payment Service Provider Mollie neemt het klantenbestand van Paycheckout over. Dat maken beide partijen vandaag bekend. De overname van het klantenportfolio door Mollie volgt op het besluit van Paycheckout te stoppen met zijn diensten als betaalprovider.

Payment Service Provider Mollie neemt het klantenbestand van Paycheckout over

Payment Service Provider Mollie neemt het klantenbestand van Paycheckout over0 ?php the_title() ?>621 dagen geleden
Pay.nl heeft als eerste Payment Service Provider in Nederland een Acquirerlicentie verworven voor transacties via iDEAL. Dit stelt Pay.nl in staat om online iDEAL-betalingen aan zijn klanten rechtstreeks te innen en door te betalen, zonder dat daar een partij tussen zit. Het resultaat is een sneller, efficiënter en stabieler betaalproces voor ondernemers die bij de Payment Service Provider zijn aangesloten.

Pay.nl verwerft acquirerlicentie iDEAL

Pay.nl verwerft acquirerlicentie iDEAL0 ?php the_title() ?>636 dagen geleden
Zzp’ers zijn door digitale dienst Filepurch verzekerd van vergoeding. Dienst is ontwikkeld nadat initiatiefnemer nadelige gevolgen ondervond van wanbetaling

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product

Pas als opdrachtgever betaalt krijgt hij via Filepurch beschikking over product0 ?php the_title() ?>656 dagen geleden
500.000 Nederlanders hebben wel eens te maken gehad met oplichting via een online marktplaats. Startup Pakkie wil dat probleem oplossen. De nieuwe betaalverzoek- en bezorgapp Pakkie combineert betalen via een derdenrekening van Pay.nl met verzenden vanuit 5.500 aangesloten pakketpunten van PostNL, DHL en DPD. Na een succesvolle pilot is Pakkie voortaan landelijk beschikbaar.

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen0 ?php the_title() ?>667 dagen geleden
Tweedehands campers en caravans winnen aan populariteit onder de Nederlanders. Zo blijkt uit het jaaroverzicht van Marktplaats. Dit jaar komen de mobiele woningen ten opzichte van 2016 weer een plaatsje hoger in de ranking, terwijl ze in 2015 niet in de top 10 voorkwamen. Snelle stijgers binnen de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, Fidget Spinners en Diamond Painting. De term: Gratis blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op de handelssite.

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats

Gratis Campers waarschijnlijk meest gezocht op Marktplaats0 ?php the_title() ?>698 dagen geleden
Met een native actielink – in de look & feel van Marktplaats – zien kopers op het juiste moment in het beslissingsproces een aanverwant product. Independer is het eerste merk dat gebruik maakt van de inApp Lead generator.

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit

Met de inApp Lead generator breidt Marktplaats mobiele advertising mogelijkheden uit0 ?php the_title() ?>712 dagen geleden
De Gelijk Oversteken Service is officieel gelanceerd tijdens de viering van de 10-jarige samenwerking tussen de Politie, het Openbaar Ministerie (OM), Marktplaats en andere marktpartijen. Gezamenlijk trekken zij op in de bestrijding van internet oplichting.

Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats

Politie en OM steken gelijk over met Marktplaats0 ?php the_title() ?>719 dagen geleden
PayPal maakt het mogelijk om eenvoudig een pot te maken en beheren met PayPal. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig en snel geld inzamelen voor een gezamenlijk doel, zoals een cadeau voor de jarige, een (groeps)vakantie of de terugkerende huishoudelijke kosten. Met de introductie van deze nieuwe functie personaliseert PayPal zijn peer-to-peer-betalingen nog verder en kunnen gebruikers gedeelde kosten nu op een overzichtelijke manier beheren.

PayPal maakt er een potje van

PayPal maakt er een potje van0 ?php the_title() ?>734 dagen geleden
Het aantal aanbiedingen van de speciale Erdem-collectie voor Zweedse modeketen H&M groeit zoals altijd ook rap op Marktplaats.

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats

Erdem X H&M collectie staat al binnen enkele minuten op Marktplaats0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden
De miniracewagen van Max Verstappen van Jumbo spaaractie is uitverkocht. Vraag en aanbod verplaatsen zich explosief naar Marktplaats.

Marktplaats profiteert ook van de uitverkochte modelauto van Max Verstappen

Marktplaats profiteert ook van de uitverkochte modelauto van Max Verstappen0 ?php the_title() ?>774 dagen geleden
Online marketingplatform SEMrush onderzocht aantal bezoekers van e-commerce sites in juli. Marktplaats is met 4,5 miljoen bezoekers verreweg de populairste website.

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland0 ?php the_title() ?>796 dagen geleden
Natuurhuisje voldoet als eerste boekingsplatform aan PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, en laat veilig via iDEAL betalen.

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst

Natuurhuisje troeft Airbnb af met betaaldienst0 ?php the_title() ?>801 dagen geleden
Marktplaats op telefoon

Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats

Onderling betalen met iDEAL op Marktplaats0 ?php the_title() ?>874 dagen geleden
Marktplaats automotive autobedrijven

Marktplaats stuurt aan op nieuwe advertentievormen voor autobedrijven

Marktplaats stuurt aan op nieuwe advertentievormen voor autobedrijven0 ?php the_title() ?>879 dagen geleden
DDMA Coolblue Marktplaats, Sanoma Wehkamp

Coolblue, Marktplaats, Sanoma en Wehkamp genomineerd voor DDMA E-mail Awards

Coolblue, Marktplaats, Sanoma en Wehkamp genomineerd voor DDMA E-mail Awards0 ?php the_title() ?>907 dagen geleden
Marktplaats vacature OTYS

Marktplaats gaat strijd aan met vacaturesites

Marktplaats gaat strijd aan met vacaturesites0 ?php the_title() ?>908 dagen geleden
Gin mare Bello King

Merken haken royaal in op Koningsdag

Merken haken royaal in op Koningsdag0 ?php the_title() ?>934 dagen geleden
Pet hond

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl

Eerste iDEAL betalingen tussen consumenten zijn gedaan op Petbnb.nl0 ?php the_title() ?>1034 dagen geleden
Inlogdienst iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN

PSP Online Betaalplatform eerste met online identificatie iDIN0 ?php the_title() ?>1084 dagen geleden
Marktplaats interview

Marktplaats: De customer journey van kopers-verkopers in beeld

Marktplaats: De customer journey van kopers-verkopers in beeld0 ?php the_title() ?>1152 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!