Home | sponsoring | FOX Sports, KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan aftrap edivisie

FOX Sports, KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan aftrap edivisie

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 11/10/2017 om 12:50

Fifa18 Het tweede seizoen van de edivisie gaat morgen officieel van start in samenwerking met een vijftal nieuwe partners. Naast een uitbreiding van de samenwerking met FOX Sports heeft de Eredivisie CV ook KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan de Nederlandse FIFA 18 eSports-competitie verbonden. Met deze partners wil de edivisie eSports nog steviger op de kaart zetten.

Het tweede seizoen van de edivisie gaat morgen officieel van start in samenwerking met een vijftal nieuwe partners. Naast een uitbreiding van de samenwerking met FOX Sports heeft de Eredivisie CV ook KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan de Nederlandse FIFA 18 eSports-competitie verbonden. Met deze partners wil de edivisie eSports nog steviger op de kaart zetten.

De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Vanaf 12 oktober gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs in 34 speelrondes en een play-off uitmaken wie kampioen van Nederland wordt. De wedstrijden van het eerste seizoen werden in totaal circa 5 miljoen keer bekeken.

Met het binden van vijf vooraanstaande partijen, allen met een duidelijke link wil de competitie nieuwe stappen zetten. Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV: “We zijn enorm blij dat we vijf sterke merken aan onze eSports-competitie hebben weten te binden. FOX Sports is al voor het tiende seizoen het thuis van het Eredivisievoetbal, KPN als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal, MediaMarkt als het grootste verkoopkanaal van FIFA 18, PayPal is wereldwijd een van de belangrijkste online betaalmiddelen, ook in eSports, en 538 als grootste radiozender van Nederland.”

Uit onderzoek van SuperData Research onder 10.000 consumenten in 12 verschillende markten, blijkt de belangstelling voor eSports in Nederland het snelst toe te nemen. Jan-Willem Roest, General Manager PayPal Benelux & Ierland, ziet dan ook kansen door de samenwerking met de edivisie: ”eSports is een enorm groeiende markt, zeker in Nederland. In 2018 zijn er naar verwachting ongeveer 1,4 miljoen eSports-fans in Nederland, en in geen enkel ander Europees land groeit dit aantal zo sterk. Als FIFA 18 eSporter wil je snel en gemakkelijk kunnen betalen. PayPal helpt daarbij, en laat de FIFA 18 speler focussen op de game.”

Voor KPN betekent de samenwerking met de edivisie een uitbreiding op het hoofdsponsorschap van de Eredivisie. ”Als hoofdsponsor van de Eredivisie willen we uiteraard ook de millennials aan ons merk verbinden. Gaming in het algemeen en de edivisie in het bijzonder, heeft enorm veel fans waar KPN graag iets extra’s voor doet,” zegt Peter Lansaat, Sports Marketing Manager bij KPN.

Voor MediaMarkt sluit de edivisie goed aan op alle gaming activiteiten die ze op dit moment organiseren. Gert-Jan Stada, Product Group Manager Entertainment bij Media Markt: ”De gaming community zal steeds groter worden en wij geven onze klanten de mogelijkheid om dit bij ons te beleven. Dat doen we zowel bij onze winkels als op ons online platform, door FIFA clinics te faciliteren en online competities op te zetten. Steeds meer gamers zullen zowel offline als online in competitieverband met elkaar en tegen elkaar gaan spelen. eSports, en daarmee ook edivisie, is een grote community die steeds harder groeit. Wij voelen ons hiermee ook erg verbonden en daarom is dit een fantastische kans en samenwerking.”

Door samen te werken met 538 wil de edivisie ten slotte de beleving rondom de competitie vergroten. ”538 is het grootse radiomerk onder jongeren. Met de edivisie sluiten we aan bij de beleveniswereld van een steeds groter deel van deze doelgroep. Daarnaast zetten we onze eigen media en dj’s in om de edivisie te promoten en dichter bij de consument te brengen met spraakmakende acties en events,” verklaart Jeroen de Bakker, CMO Brand & Online bij Talpa Radio.

Tags

SuperData ResearchSuperData Research EA SPORTSEA SPORTS MediaMarktMediaMarkt gaminggaming eSportseSports 538538 FOX SportsFOX Sports PayPalPayPal KPNKPN FIFAFIFA

Comments

Kenmerken

Amsterdamse startup RushKick is gratis social fantasy football game die het mogelijk maakt om tegen vrienden te spelen en hen met voetbalkennis te verslaan.

Startup RushKick lanceert gratis WK voetbalspel

Startup RushKick lanceert gratis WK voetbalspel0 ?php the_title() ?>626 dagen geleden
Ken Fontijn (voorheen CoolBlue en Zalando) wordt Chief Digital Officer. Met nieuwe functie illustreert MediaMarkt ambitie op online groei

Ken Fontijn is de nieuwe Chief Digital Officer bij MediaMarkt

Ken Fontijn is de nieuwe Chief Digital Officer bij MediaMarkt0 ?php the_title() ?>629 dagen geleden
Leeds United krijgt ondersteuning van SciSports’ software en Datascouting diensten om het scoutingsteam te versterken met data inzichten.

Leeds United gaat samenwerken met SciSports om het scoutingsteam te versterken

Leeds United gaat samenwerken met SciSports om het scoutingsteam te versterken0 ?php the_title() ?>728 dagen geleden
Fifa18 Het tweede seizoen van de edivisie gaat morgen officieel van start in samenwerking met een vijftal nieuwe partners. Naast een uitbreiding van de samenwerking met FOX Sports heeft de Eredivisie CV ook KPN, MediaMarkt, PayPal en 538 aan de Nederlandse FIFA 18 eSports-competitie verbonden. Met deze partners wil de edivisie eSports nog steviger op de kaart zetten.

FIFA 18 en Bitcoin meest misbruikt voor spam en phishing

FIFA 18 en Bitcoin meest misbruikt voor spam en phishing0 ?php the_title() ?>734 dagen geleden
Opdringerig personeel in winkelstraten blijkt voor 53 procent van jongeren reden te zijn om online aankopen te doen blijkt uit onderzoek van Acties.nl,

Kwart jongeren ziet winkelstraten net zo lief verdwijnen

Kwart jongeren ziet winkelstraten net zo lief verdwijnen0 ?php the_title() ?>819 dagen geleden
De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De atlas is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

Er is nu ook een Bosatlas voor de voetbal

Er is nu ook een Bosatlas voor de voetbal0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
MediaMarkt heeft een officiële Star Wars Battlefront II brandstore in stationshal Utrecht Centraal geopend, waar het spel al op PS4 Pro kan worden gespeeld.

Star Wars landt in stationshal van Utrecht Centraal

Star Wars landt in stationshal van Utrecht Centraal0 ?php the_title() ?>829 dagen geleden
PayPal maakt het mogelijk om eenvoudig een pot te maken en beheren met PayPal. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig en snel geld inzamelen voor een gezamenlijk doel, zoals een cadeau voor de jarige, een (groeps)vakantie of de terugkerende huishoudelijke kosten. Met de introductie van deze nieuwe functie personaliseert PayPal zijn peer-to-peer-betalingen nog verder en kunnen gebruikers gedeelde kosten nu op een overzichtelijke manier beheren.

PayPal maakt er een potje van

PayPal maakt er een potje van0 ?php the_title() ?>829 dagen geleden
Inmiddels heeft vijf procent van kinderen van vier jaar oud een mobieltje volgens KPN. De provider lanceert campagne om ouders over invloed te informeren hoe kinderen eerste mobiel overleven.

Hoe overleven kinderen hun eerste mobiel?

Hoe overleven kinderen hun eerste mobiel?0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
Ubisoft organiseert vanwege het tienjarig bestaan van Assassin’s Creed Origins een speciale expositie op Utrecht Centraal.

Assassin’s Creed Origins krijgt unieke zesdaagse expositie in Utrecht

Assassin’s Creed Origins krijgt unieke zesdaagse expositie in Utrecht0 ?php the_title() ?>855 dagen geleden
HUBOT is eerste uitzendbureau voor mensen en robots en opent shop-in-shop in MediaMarkt Eindhoven. Bezoekers kunnen zien hoe robots werk makkelijker maken.

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots in Mediamarkt Eindhoven

Eerste uitzendbureau voor mensen en robots in Mediamarkt Eindhoven0 ?php the_title() ?>856 dagen geleden
Mobiele abonnementen vergelijken is complexer dan ooit, consumenten laten voordeel liggen. BigSpark biedt mogelijkheid om combivoordelen te vergelijken.

BigSpark ontwikkelt unieke vergelijker voor mobiele abonnementen

BigSpark ontwikkelt unieke vergelijker voor mobiele abonnementen0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden
Het Amsterdamse Guerilla Games heeft met Horizon Zero Dawn vijf awards gewonnen bij de Dutch Game Awards. Ook veel aandacht voor Virtual Reality.

Horizon Zero Dawn grote winnaar Dutch Game Awards

Horizon Zero Dawn grote winnaar Dutch Game Awards0 ?php the_title() ?>865 dagen geleden
MediaMarkt, Electronic Arts en Sony openen FIFA 18 Xperience op Utrecht Centraal. In de speciale brandstore is de razend populaire EA SPORTS FIFA 18 al een week voor de release te spelen. Elke dag komen profvoetballers en artiesten langs..

MediaMarkt, Electronic Arts en Sony openen FIFA 18 Xperience op Utrecht Centraal

MediaMarkt, Electronic Arts en Sony openen FIFA 18 Xperience op Utrecht Centraal0 ?php the_title() ?>883 dagen geleden
Sports Alliance en ESB.TSB koppelen kaartverkoopsysteem SRO en fanmarketing platform. Daardoor is het mogelijk om marketing campagnes aan te passen.

Data-driven marketing nu ook mogelijk voor voetbalclubs en theaters

Data-driven marketing nu ook mogelijk voor voetbalclubs en theaters0 ?php the_title() ?>885 dagen geleden
Youfone introduceert samen met Huawei YoufoneTV, een platform dat op elke plek in Nederland live tv, video on demand en andere content biedt.

YoufoneTV daagt bestaande tv-providers uit in strijd om jongeren

YoufoneTV daagt bestaande tv-providers uit in strijd om jongeren0 ?php the_title() ?>892 dagen geleden
Met lancering van gamestudio TurtleBlaze en game Road Warriors heeft internetbureau Q42 een hit te pakken. Het spel is al ruim 1 miljoen keer geïnstalleerd.

Internetbureau ​Q42 lanceert game studio TurtleBlaze

Internetbureau ​Q42 lanceert game studio TurtleBlaze0 ?php the_title() ?>906 dagen geleden
Logitech G heeft samen met Formule 1-team McLaren het World’s Fastest Gamer format opgericht. Bol.com organiseert het online kwalificatie event voor Benelux

Wie wordt World’s Fastest Gamer?

Wie wordt World’s Fastest Gamer?0 ?php the_title() ?>911 dagen geleden
De legendarische voetballer Maradonna heeft als coach van Al Fujairah een trainingskamp belegd in Mierlo. Bavaria en Energiedirect scoren met het fenomeen.

Maradonna slaat toe in Nederland

Maradonna slaat toe in Nederland0 ?php the_title() ?>916 dagen geleden
t Groningse Crowdynews implementeert met LiveGrandstand social media-content in verslaggeving. Football365 en TEAMtalk gaan het gebruiken.

Het Groningse Crowdynews scoort in het Engelse voetbal met content van fans

Het Groningse Crowdynews scoort in het Engelse voetbal met content van fans0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Spellenuitgever Identity Games presenteert dit najaar de langverwachte Virtual Reality editie van het populaire bordspel Escape Room The Game.

Identity Games presenteert Escape Room The Game in Virtual Reality

Identity Games presenteert Escape Room The Game in Virtual Reality0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
adidas liet fans tenues voor Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus ontwerpen, maar ook Heracles heeft supporters shirts laten ontwerpen.

Heracles tussen Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus

Heracles tussen Real Madrid, Bayern Munchen en Juventus0 ?php the_title() ?>939 dagen geleden
Het jublieum van de Dutch Game Awards gaat interessant worden. Maar liefst 89 games van Nederlandse bodem en ontwikkelaars strijden dit jaar voor de Awards.

Dutch Game Awards onderscheiden ook Virtual Reality

Dutch Game Awards onderscheiden ook Virtual Reality0 ?php the_title() ?>944 dagen geleden
Thermen Bussloo Go Ahead Eagles hoofdsponsor

Thermen Bussloo nieuwe hoofdsponsor Go Ahead Eagles

Thermen Bussloo nieuwe hoofdsponsor Go Ahead Eagles0 ?php the_title() ?>958 dagen geleden
reuzenpanda's N.E.C. Ouwehands Dierenpark panda's

Reuzenpanda’s sponsoren voetballers van N.E.C. Nijmegen

Reuzenpanda’s sponsoren voetballers van N.E.C. Nijmegen0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
Pathe Livewall

Interactieve gaming in de bioscoopzalen van Pathé

Interactieve gaming in de bioscoopzalen van Pathé0 ?php the_title() ?>987 dagen geleden
Kia UEFA Women’s EURO 2017

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland

Kia levert de wedstrijdbaldragers tijdens WEURO in Nederland0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Bij Game Mania kunnen gamers nu nieuwe en tweedehands games online kopen en thuis laten leveren. Dit past in de omni-channel strategie van Game Mania. Het persoonlijk contact en de expertise van de winkels wordt gecombineerd met een digitaal aanbod.

Game Mania verkoopt nu ook online 2e hands games

Game Mania verkoopt nu ook online 2e hands games0 ?php the_title() ?>995 dagen geleden
Fifa Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles

Uniek FIFA-toernooi in het Polman Stadion van Heracles0 ?php the_title() ?>997 dagen geleden
Helmond Sport flexpakket

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats

Helmond Sport eerste club met flexibele business seats0 ?php the_title() ?>1002 dagen geleden
ADO Den Haag Voetbal Cars Jeans

Rustaaag, ADO Den Haag komende drie jaar in Cars Jeans Stadion

Rustaaag, ADO Den Haag komende drie jaar in Cars Jeans Stadion0 ?php the_title() ?>1008 dagen geleden
Opel Feyenoord

Opel wil door met Feyenoord

Opel wil door met Feyenoord0 ?php the_title() ?>1011 dagen geleden
TUE voetbalrobot uit 2014-2015

Tech United test supersnelle voetbalrobot

Tech United test supersnelle voetbalrobot0 ?php the_title() ?>1030 dagen geleden
KPN Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie

KPN vanaf komend seizoen nieuwe hoofdsponsor Eredivisie0 ?php the_title() ?>1036 dagen geleden
Brandsfit sponsor sportclubs

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel

Brandsfit biedt sportclubs gratis tenues door een slim sponsormodel0 ?php the_title() ?>1044 dagen geleden
Partnership KNHB en Rabobank

Verlenging partnership KNHB en Rabobank voorbeeld van nieuwe sponsorstrategie

Verlenging partnership KNHB en Rabobank voorbeeld van nieuwe sponsorstrategie0 ?php the_title() ?>1066 dagen geleden
ING hesjes amateurvoetbal

ING steunt amateurvoetbal met 25.000 hesjes

ING steunt amateurvoetbal met 25.000 hesjes0 ?php the_title() ?>1067 dagen geleden
De website van de eredivisie zaalvoetbaal

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform

Eredivisie Zaalvoetbal lanceert online platform0 ?php the_title() ?>1077 dagen geleden
Een foto uit Ghost-Recon Wildlands waarin de speler uit een vliegtuig springt

Ghost Recon Wildlands Bèta bijna 4.000 jaar gespeeld

Ghost Recon Wildlands Bèta bijna 4.000 jaar gespeeld0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
eMense en Hardwell

eMense en Hardwell brengen dance en gaming dichter bij elkaar

eMense en Hardwell brengen dance en gaming dichter bij elkaar0 ?php the_title() ?>1088 dagen geleden
Ajax eRoom

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax

Speciale eRoom voor jonge fans bij Ajax0 ?php the_title() ?>1105 dagen geleden
Excelsior juichen

Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk

Sponsoren kiezen voor Excelsior Rotterdam en RKC Waalwijk0 ?php the_title() ?>1106 dagen geleden
Emense sfeer

ESL Benelux, Androidworld en IGN Benelux samen verder als eMense Group

ESL Benelux, Androidworld en IGN Benelux samen verder als eMense Group0 ?php the_title() ?>1113 dagen geleden
Fifa 2016 Xbox one

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie

Eredivisieclubs krijgen allemaal Fifa-speler in officiële E-Divisie0 ?php the_title() ?>1128 dagen geleden
Voetbal zand

Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal

Subsidie voor Big Data-onderzoek naar verschil tussen Braziliaans en Nederlands voetbal0 ?php the_title() ?>1134 dagen geleden
Voetbal international platforms

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media

Voetbal International, LINDA. en ELLE scoren op social media0 ?php the_title() ?>1192 dagen geleden
Cruyff Touzani

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube

ING geeft voetballende jeugd voorzet op YouTube0 ?php the_title() ?>1225 dagen geleden
Weijland Ajax FIFA-speer

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie

Ajax voegt FIFA-speler toe aan selectie0 ?php the_title() ?>1246 dagen geleden
Luckygraaf eerste voetbal vlogger PSV

PSV contracteert vlogger, verwachting is dat meerdere clubs zullen volgen

PSV contracteert vlogger, verwachting is dat meerdere clubs zullen volgen0 ?php the_title() ?>1261 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!