Home | Logistiek/e-commerce | Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 22/08/2017 om 11:04

Ford en DHL onthullen elektrische StreetScooter WORK XL bestelauto. Gebaseerd op een Ford Transit chassis en gebouwd volgens de DHL specificaties.

De nieuwe StreetScooter WORK XL, is gebaseerd op een Ford Transit chassis en is uitgerust met een volledig elektrische aandrijving en ontworpen en gebouwd volgens de Deutsche Post DHL specificaties.

In 2017 worden 150 elektrische bestelauto’s geproduceerd in de StreetScooter-fabriek in Aachen, Duitsland. Deutsche Post DHL zal de elektrische bestelauto’s gebruiken om de stedelijke pakketdiensten in Duitsland te ondersteunen. Deutsche Post DHL, StreetScooter en Ford plannen om 2500 e-vans te bouwen voor het eind van 2018. Net als de bestaande elektrische StreetScooter-modellen – WORK en WORK L – kan de WORK XL ook worden verkocht aan derden.

Elke WORK XL kan ongeveer vijf ton CO2 en 1,900 liter diesel per jaar besparen. Met de geplande 2500 voertuigen in gebruik kan dit resulteren in een totale besparing van 12.500 ton CO2  en 4,75 miljoen liter brandstof per jaar.

Jurgen Gerdes, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Post DHL Group zegt: ”De nieuwe StreetScooter WORK XL breidt onze elektrische vloot uit in het bestelauto segment. Het is het perfecte voertuig voor pakketleveringen in grote steden en grote stedelijke gebieden, waardoor we de stijgende pakketvolumes op een meer milieuvriendelijke en stillere manier kunnen aanpakken. Met deze inzet, onderstrepen we ook onze claim om marktleider te zijn in groene logistiek.”

Steven Armstrong, vice-president en president Ford Motor Company Europa, Midden-Oosten en Afrika, zei: ”We zijn erg trots op dit ambitieuze project en het sterke partnerschap dat we hebben ontwikkeld met de Deutsche Post DHL Group en StreetScooter. Dit gezamenlijke project behelst Europa’s grootste productie van emissievrije, middelgrote elektrische bestelauto’s en het komt geen moment te vroeg. Bussen, auto’s en natuurlijk bestelauto’s spelen een belangrijke rollen in ons leven, maar we moeten een manier zien te vinden om ze schoon te maken. Dit project is een geweldige stap in die richting.”

De WORK XL heeft een laadvolume van 20 kubieke meter en biedt opbergruimte voor meer dan 200 pakketten. De elektrische bestelauto’s is uitgerust met een modulair batterijsysteem van 30 kWH tot 90 kWH waarmee het een bereik kan bieden tussen de 80km en 200km. De WORK XL varieert niet alleen in grootte met zijn zusjes – de WORK (4 kubieke meter laadruimte) en de WORK L (8 kubieke meter laadruimte) – maar verschilt ook met betrekking tot de constructie. De laadruimte van de WORK XL is voorzien van planken en is bereikbaar vanaf de cabine. Het voertuig kan worden geladen via de achterklep en via de schuifdeur aan de zijkant. Met een laadvermogen van 22 kW bedraagt de gemiddelde laadtijd drie uur.

Naast het nieuwe WORK XL-model zijn er momenteel meer dan 3.000 StreetScooter WORK en WORK L elektrische voertuigen, plus ongeveer 10.500 elektrische fietsen in gebruik bij Deutsche Post DHL, dat hiermee de grootste elektrische vloot in Duitsland heeft.

Tags

DHLDHL FordFord

Comments

Kenmerken

City Hub en 2DOK hebben de intentieovereenkomst getekend om samen verder te gaan onder de naam ‘City Hub, your green connection’. City Hub is de schakel tussen grootschalig transport en zero-emissie stadslogistiek en is de oplossing om grote vrachtvolumes op te vangen aan de randen van de stad. Stadsdistributie, Het bevoorraden van winkels, horeca en instellingen gebeurt met fluisterstille, wendbare, elektrisch aangedreven voertuigen en vaartuigen. De nieuwe organisatie heeft de ambitie om in vlot tempo vestigingen te openen aan de rand van steden met meer dan honderdduizend inwoners. Uiterlijk op 1 juni 2018 start een crowdfunding campagne om de expansie te versnellen.

City Hub versterkt organisatie voor duurzame stadsdistributie

City Hub versterkt organisatie voor duurzame stadsdistributie0 ?php the_title() ?>539 dagen geleden
De broers Maurice en Roel  van der Ende (20 en 22) hebben Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s gelanceerd! Zij spelen met Mountox in op de verwachting dat in 2025 90% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch is. Consumenten kunnen op het platform alle elektrische auto’s in details bekijken, vergelijken én direct aanschaffen bij de aangesloten autodealers met € 100,- korting. Ook kunnen zij meteen hun besparing – die kan oplopen tot duizenden euro’s – van elektrisch rijden berekenen.

Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s

Jonge ondernemende broers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s0 ?php the_title() ?>588 dagen geleden
Sixt verhoogt dit jaar het aantal elektrische auto’s naar 10% van haar vloot als gevolg van een groeiende vraag naar uitstootvrij vervoer. Bovendien investeert het autoverhuurbedrijf in laadinfrastructuur, door eigen laadpalen te laten plaatsen bij haar vestigingen en door laadpassen aan te bieden aan klanten.

Sixt speelt in op groeiende vraag naar elektrische, milieuvriendelijke auto’s

Sixt speelt in op groeiende vraag naar elektrische, milieuvriendelijke auto’s0 ?php the_title() ?>657 dagen geleden
 Modestylist Tommy Driessen en kunstenares Loes van Delft werden uitgedaagd om een nieuwe Peugeot Django naar eigen smaak en stijl te pimpen. Dat leverde twee unieke scooters op. De battle en het creatieve proces waren online via www.peugeot-scooters.nl en social media te volgen. Op Facebook kon gestemd worden welke scooter het mooist werd gevonden. Een meerderheid van de stemmen ging naar de street-art Django van Loes. Zij is in Hotel NH Collection Amsterdam Doelen  officieel gehuldigd en kreeg haar prijs uitgereikt door Katinka Bunt, Marketing Manager van Moteo Nederland BV. 

Kunstenares Loes van Delft onderscheiden als winnaar Peugeot Django Design Battle

Kunstenares Loes van Delft onderscheiden als winnaar Peugeot Django Design Battle0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
Komend jaar worden naar schatting 15.000 nieuwe vol elektrische auto’s verkocht, bijna 4 procent van het totaal volgens RAI Vereniging.

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 2018

RAI Vereniging voorspelt verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 20180 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Na pilots slaan wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In twaalf steden bezorgen fietskoeriers in de last mile deel van pakketjes aan huis per fiets.

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Pakjes laten leveren door burgers via online platformen is op dit moment niet duurzaam. Chauffeurs rijden te veel kilometers specifiek voor één pakje. Dat blijkt uit de resultaten van het project Crowd Logistics van VIL. Het Belgische innovatieplatform voor de logistieke sector heeft samen met BD myShopi, bpost, Bringme, Colruyt/DreamLand, DHL Parcel, GLS, Kariboo, Mondial Relay, MTL/Vengo, P&G en Trimble de logistieke toepassingen in de deeleconomie onderzocht. Bovendien neigt de markt vrij snel naar een monopolie van het snelst groeiende platform

Deeleconomie in logistiek (nog) niet duurzaam

Deeleconomie in logistiek (nog) niet duurzaam0 ?php the_title() ?>721 dagen geleden
DHL Parcel introduceert de DHL Locker, een nieuwe compacte kluiswand.voorp akketten Op verschillende plekken in het land staan de DHL Lockers waar ontvangers hun pakketten kunnen ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone. De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat DHL Parcel in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. Vergeleken daarmee neemt de nieuwe locker minder ruimte in waardoor hij makkelijker een plaats vindt in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen. De DHL Locker is ontworpen en gebouwd door DHL in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon. 

DHL test compacte kluiswand voor pakketten in Nederland

DHL test compacte kluiswand voor pakketten in Nederland0 ?php the_title() ?>723 dagen geleden
Bolt Mobility, ook wel bekend als de Nederlandse Tesla op twee wielen, heeft een financieringsronde afgerond die €3,1 miljoen heeft opgebracht via het Europese equity crowdfunding-platform Seedrs. Tezamen met hun ronde van €1,9 miljoen eerder dit jaar, zitten ze nu aan het Europese maximum van wat ze online kunnen ophalen. De Europese startup is op een missie om benzine-slurpende, milieuvervuilende scooters permanent te vervangen.

Bolt Mobility haalt €3,1 miljoen op voor productie AppScooter

Bolt Mobility haalt €3,1 miljoen op voor productie AppScooter0 ?php the_title() ?>734 dagen geleden
De ServicePoints van DHL gaan ook fungeren als Postpunt voor Sandd. Daarmee kunnen consumenten nu ook brieven versturen via deze winkels. Het postbedrijf Sandd introduceert daartoe een eigen postzegel, die met 60 cent bovendien aanzienlijk goedkoper is dan de huidige gangbare zegels van 78 cent. De eerste honderd servicepunten van DHL zijn inmiddels uitgerust als postpunt. 

Servicepunten van DHL voortaan ook postpunten voor Sandd

Servicepunten van DHL voortaan ook postpunten voor Sandd0 ?php the_title() ?>736 dagen geleden
DHL en ontwikkelaar van logistieke bedrijventerreinen OML zijn recentelijk toegetreden tot het Midden-Limburgse samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub.

DHL en OML toegetreden tot samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub

DHL en OML toegetreden tot samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub0 ?php the_title() ?>756 dagen geleden
Om aan de versnelde groei van de e-commerce markt te kunnen voldoen investeert DPD in een hypermodern nieuw sorteersysteem van fabrikant BEUMER Group.

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen0 ?php the_title() ?>769 dagen geleden
Hyundai lanceert een uniek autodeelproject in Amsterdam: IONIQ Car Sharing. Iedereen kan gebruikmaken van een van de honderd beschikbare duurzame auto's.

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam

Hyundai start Car Sharing-project met elektrische IONIQ in Amsterdam0 ?php the_title() ?>770 dagen geleden
Nieuwe EQ Ready-app van Mercedes-Benz analyseert gedrag van automobilisten en toont of het zinvol is om over te stappen naar elektroauto of hybrid.

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid0 ?php the_title() ?>774 dagen geleden
Het Delftse bedrijf Scoozy heeft een investering van €550.000 opgehaald. Daarmee brengt de start-up een gloednieuw type scootmobiel op de markt.

Scoozy haalt vijf ton op voor verdere ontwikkeling van veilige en hippe scootmobiel

Scoozy haalt vijf ton op voor verdere ontwikkeling van veilige en hippe scootmobiel0 ?php the_title() ?>774 dagen geleden
DHL Express breidt City-Hub-concept voor binnenstedelijke distributie uit met elektrische pickup-trucks: Cubivans die worden geladen met Cubicontainers.

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan0 ?php the_title() ?>806 dagen geleden
DHL Cisco logistiek Internet of things

DHL introduceert Internet of Things in logistiek

DHL introduceert Internet of Things in logistiek0 ?php the_title() ?>881 dagen geleden
Ford waarde investeringen

Ford promoot oude modellen als passionele investering

Ford promoot oude modellen als passionele investering0 ?php the_title() ?>887 dagen geleden
Ford heeft met de Max Motor Dreams een kinderbedje ontwikkeld dat de beweging, het motorgeluid, en zelfs de straatverlichting kan simuleren.

Het nieuwe ronkende babybedje van Ford simuleert autoritten!

Het nieuwe ronkende babybedje van Ford simuleert autoritten!0 ?php the_title() ?>925 dagen geleden
DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport met streetscooter

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
100 chauffeurs

Simon Loos wint met campagne #100dagen100chauffeurs NT marketing Trofee

Simon Loos wint met campagne #100dagen100chauffeurs NT marketing Trofee0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Een voorbeeld van de pakketbrievenbussen van DHL

DHL bevestigt pakketbrievenbus aan Rotterdamse voordeuren

DHL bevestigt pakketbrievenbus aan Rotterdamse voordeuren0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!