Home | Logistiek/e-commerce | FocusCura brengt videodokter stap dichterbij

FocusCura brengt videodokter stap dichterbij

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 21/02/2017 om 10:17

FocusCura

Het Nederlandse FocusCura  ontwikkelt slimme innovaties die de zorg helpen verbeteren. Zorginnovaties waarmee kwetsbare mensen zo lang mogelijk zelfstandig en gelukkig kunnen leven. In samenwerking met Cisco kunnen zorgaanbieders nu makkelijk een videodokter aanbieden.

Vandaag presenteerden FocusCura en Cisco het eerste resultaat van de toepassing van Cisco Spark in de innovatieve zorg-apps van FocusCura tijdens het internationale ICT-evenement Cisco Live in Berlijn. Komende maand starten de eerste ziekenhuizen en zorgorganisaties zoals UMC Utrecht, het Deventer Ziekenhuis, de MC Groep, het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Siza, huisarts Bart Timmers en ZZG Zorggroep met deze nieuwe vorm van zorgcommunicatie via smartphone of tablet.

“Door integratie van Cisco’s samenwerkings- en communicatieplatform Spark in de producten van FocusCura willen we iedere zorgorganisatie in staat stellen deze zorg van de wachtkamer naar de huiskamer te brengen,” verklaart international business development director Ronald Scheffer van FocusCura. “De technologie van Cisco wordt over de hele wereld veel gebruikt in de zorgsector. Door die nu in onze speciaal voor kwetsbare doelgroepen ontworpen apps beschikbaar te maken, verbinden we de wereld buiten het ziekenhuis met bestaande zorg-ICT in het ziekenhuis. Het is voor het eerst dat dit op zo’n gebruiksvriendelijke manier gebeurt. Zo kunnen zorgverleners in de wijk via beeldcontact laagdrempelig met specialisten in het ziekenhuis overleggen. En patiënten kunnen 24/7 thuis in de gaten worden gehouden met een mobiel videogesprek wanneer dat nodig is.”

De eHealth-producten cContact en cVitals van FocusCura worden door steeds meer ziekenhuizen en thuiszorginstellingen in binnen- en buitenland ingezet voor telemonitoring en beeldzorg. Met cVitals kunnen patiënten thuis vitale waarden meten en automatisch doorsturen naar hun behandelaars; cContact maakt direct videocontact tussen patiënten en zorgverleners mogelijk.

Kwetsbare ouderen en chronische patiënten, zoals mensen met hartfalen of COPD, hebben veelvuldig contact met artsen of verpleegkundigen. Nu kan dit vaak alleen tijdens een bezoek aan het ziekenhuis, wat juist voor deze mensen erg belastend is.

“FocusCura is de eerste partij die Cisco Spark op deze wijze inzet. Wat ons betreft kan het als voorbeeld dienen hoe je met slimme digitale toepassingen de zorg kunt verbeteren,” zegt directeur van Cisco’s programma voor de Digitale Versnelling van Nederland (DVN) Hendrik Blokhuis. “Het inzetten van dit soort toepassingen sluit ook goed aan bij de doelstellingen van de Digitale Agenda en Cisco’s ambitie om de digitalisering van Nederland te helpen versnellen.”

Tags

ehealthehealth FocusCuraFocusCura Cisco SparkCisco Spark videodoktervideodokter

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!