Home | retail | Explosieve groei gebruik mobile devices in de zomer

Explosieve groei gebruik mobile devices in de zomer

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 13/07/2017 om 10:45

Explosieve groei gebruik mobile devices in de zomer. Volgens RTB House steeg ook het aantal conversies vanaf een mobiel apparaat in juli en augustus 2016.

Het apparaat waarmee men online is, is afhankelijk van het seizoen. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van smartphones en tablets in de zomer met 30% toeneemt.

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig een integraal onderdeel van ons leven. Derhalve nemen ook de advertentie-uitgaven voor de desktop af terwijl mobile juist toeneemt.

Volgens het meest recente Internet Advertising Revenue Rapport van PWC en the Interactive Advertising Bureau, groeide de digitale advertentie omzet naar 72,5 miljard in 2016, een stijging van 22% ten opzichte van het jaar daarvoor. Voor het eerst was mobile advertising verantwoordelijk voor meer dan de helft van dit bedrag, namelijk 51% van het totale gespendeerde budget aan digital advertising.

Zeker binnen programmatic advertising is tijdens de zomermaanden een sterkte stijging in mobile te zien in adspend. RTB House stelt vast dat smartphones en tablets de ‘on-the-go’ devices zijn tijdens de warmere zomermaanden.

Het aantal conversies op een mobiel device steeg vorig jaar juli en augustus met 27% tot 36% ten opzichte van het gemiddelde in het rest van het jaar. Mobile devices (smartphones en tablets) genereerde 28% en respectievelijk 30% van de totale conversies.

In Nederland specifiek ziet RTB House dezelfde trend. Het aantal conversies vanaf een mobiel apparaat steeg ook in ons land in juli en augustus 2016. Het aandeel conversies van een smartphone was 36% tot 50% hoger dan dezelfde periode het jaar ervoor. Tablets en smartphones samen genereerde 35% van het totaal aantal conversies in juli en bijna 40% in augustus.

Cyril Westerhof, Country Manager RTB House Benelux, benadrukt dat met een steeds groter wordend aantal mobile devices marketeers zich bewust moeten zijn van de seasonality als het gaat om het gebruik van mobile devices. ”Het gebruik van mobiele devices neemt enorm toe zodra mensen meer vrije tijd buiten door brengen tijdens bijvoorbeeld vakanties.”

De groei in het gebruik van mobiele devices is overigens niet iets dat zich beperkt tot de zomermaanden. Tussen januari en mei 2016 zorgden mobiele apparaten voor 19% van alle conversies. Een jaar later in dezelfde periode is dit 28%. De verwachting is dat dit alleen maar verder zal stijgen.

Tags

mobile devicesmobile devices RTB HouseRTB House smartphonesmartphone

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!