Home | Conversie | Eline Leijten (Plugify) verkozen tot beste Pitcher van Nederland

Eline Leijten (Plugify) verkozen tot beste Pitcher van Nederland

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Conversie op 28/03/2017 om 09:44

NK pitchen winst

Onderneemster Eline Leijten van Plugify is uitgeroepen tot Beste Pitcher van Nederland 2017. In de Utrechtse Jaarbeurs ontving zij door twee ijzersterke pitches de award en €10.000,- aan diensten waarmee zij haar start-up, een marktplaats voor live concerten, verder uit kan bouwen. Het NK pitchen werd vorig jaar in het leven geroepen door Nathalie Mangelaars van Pitch Queen. Toen won Jouri Schoemaker van Shake-On.

Eline Leijten beheerste volgens juryleden en ondernemers Eddy Zoëy, Remy Ludo Gieling, Frank Appeldoorn en Nathalie Mangelaars zelf de beste pitch skills. Tijdens de eerste pitchronde presenteerde zij gisteravond haar eigen bedrijf, waarna zij door de stemmen van het publiek met Alex Dings van BitSensor en Ralph de Groot van Restoranto naar de finaleronde mocht. Zij lieten Michiel Kalverda van TMI inc, Sabrina Bos van accesART en Lucas van der Meulen van Surprise Dinner achter zich.

Tijdens de tweede pitchronde presenteerde Eline het bedrijf van één van de sponsoren binnen de twee minuten. Zij wist de connectie te maken met de juryleden en de nieuwsgierigheid op te wekken. Met de prijs kan zij haar online platform Plugify, waarop live muziek optredens direct te boeken zijn bij de artiesten, nu verder ontwikkelen. Het jurycommentaar luidde als volgt: “Eline heeft de jury overtuigd van het talent om, ongeacht het onderwerp, dit overtuigend te kunnen brengen. De pitches verrassen, de prestatievaardigheden zijn uitmuntend en de wijze waarop zij intoneert is bijzonder goed.”

Eerder op de dag volgden ruim 70 ondernemers in opmaat naar de finaleavond verschillende pitchworkshops. Volgens Nathalie Mangelaars heeft acht op de tien ondernemers moeite met pitchen. En een goede pitch is daarin dé eerste kans om klanten en potentiële financiers aan je te binden. Enkele jaren geleden begon Nathalie met het begeleiden en coachen van ondernemers en diverse lagen in bedrijven bij het ontwikkelen van hun pitch. Vorig jaar initieerde zij het NK Pitchen voor Ondernemers, als inspiratiebron voor iedereen, vanuit haar visie om Nederland beter te leren pitchen. Dit jaar voegde zij daar een dagprogramma aan toe met workshops waar elke ondernemer aan kon deelnemen.

In de avond sloten er nog ruim 300 Nederlandse ZZP’ers, start-ups en MKB-ondernemers aan. Prins Constantijn, Special Envoy van Start-up Delta opende de avond en gaf het publiek enkele pitch tips mee, omdat ook hij het belangrijk vindt dat Nederlanders beter leren pitchen. Wout Plevier gaf een keynote.

Tags

PitchenPitchen NK Pitchen voor OndernemersNK Pitchen voor Ondernemers Pitch QueenPitch Queen Eddy ZoëyEddy Zoëy Nathalie MangelaarsNathalie Mangelaars RestorantoRestoranto PlugifyPlugify

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!