Home | Marketing | Een op drie vindt het vervelend om gebeld te worden onder het eten

Een op drie vindt het vervelend om gebeld te worden onder het eten

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Marketing op 08/02/2017 om 16:28

Telefoon naast gezond eten

Een derde van de Nederlanders vindt het vervelend om gebeld te worden onder het eten. Dit blijkt uit onderzoek door Simonlyvergelijken.net onder 1350 respondenten van verschillende leeftijden. Veel geven aan dat het avondeten een moment van de dag is waar ze liever niet worden gestoord.

Op de tweede plek staat met bijna 25% een wc-bezoek als vervelend moment om gebeld te worden. Men geeft ook aan dat ze liever de telefoon dan niet opnemen.

Tijdens het onderzoek heeft ook 54,4 procent aangegeven dat telemarketing, dus gebeld worden door bedrijven die iets willen verkopen of aanbieden, vervelend vinden. Ook laten ze weten liever niet te worden gebeld door anonieme nummers.

Dit is ook af te leiden aan de populariteit van het Bel-me-niet register waar inmiddels meer dan 9 miljoen mensen hebben aangegeven liever niet meer te worden gebeld door telemarketing bedrijven.

En terwijl het jaren geleden nog populair was als je telefoon roodgloeiend stond, inmiddels zijn tijden veranderd en bellen mensen alleen nog als het niet anders kan. Elke mobiele gebruiker is tegenwoordig voorzien van een internet-bundel of wifi verbinding, en stuurt vele malen liever een chatbericht dan een spraakoproep.

Tags

Bel-me-nietBel-me-niet Simonlyvergelijken.netSimonlyvergelijken.net telemarketingtelemarketing wifiwifi

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!