Home | reclame | Zoektocht naar beste prototypes op Nationale Blockchain Hackathon

Zoektocht naar beste prototypes op Nationale Blockchain Hackathon

Geplaatst door Jeroen Veenstra in reclame op 11/01/2017 om 15:39

Blockchain Hackathon

Op 10, 11 en 12 februari is Nederland het epicentrum van de nieuwste internettechnologie, blockchain, tijdens één van de grootste en meest uitdagende hackathons van Europa; de Dutch Blockchain Hackathon 2017. Blockchain belooft de grootste IT-revolutie sinds het internet te worden.

Tijdens de hackathon lanceren tientallen teams prototypes voor nieuwe, baanbrekende toepassingen op de blockchain waarmee de samenleving en economie stukken slimmer kunnen worden georganiseerd.

Prins Constantijn van Oranje-Nassau is als Special Envoy van StartupDelta op vrijdag aanwezig om het startsein te geven. Op de laatste dag zal een internationale expert jury met onder meer Alexander Rinnooy Kan en Lex Hoogduin, in totaal 50.000 euro aan prijzengeld verdelen voor de beste oplossingen.

In The Big Building te Groningen worden in het weekend van 10 tot 12 februari honderden deelnemers gefaciliteerd met razendsnel internet en de nieuwste technologie van partijen als Microsoft, IBM, Ethereum, BigchainDB en Blockchain.com. Voor het eerst bundelen ondernemers, software-ontwikkelaars, studenten, creatieven, interface designers en datawizards op dit gebied de krachten met specialisten van de Nederlandse overheid, toezichthouders, kennisinstellingen en grote bedrijven. Nooit eerder heeft een dergelijke grootschalige samenwerking rondom de ontwikkelingen van blockchain-technologie plaatsgevonden. Nederland toont zich met een dergelijk consortium wereldwijd in de kopgroep.

In Nederland zijn zowel de overheid als grote ondernemingen serieus geïnteresseerd in de kansen die Blockchain biedt voor het oplossen van wezenlijke maatschappelijke uitdagingen. Het World Economic Forum plaatst Blockchain bijvoorbeeld in de top zeven van technologieën die de meeste potentie hebben om de wereld radicaal te veranderen.

Tijdens de hackathon werken de teams in één van de vijf tracks (internationaal handelen en ondernemen, toekomstige pensioenketen, energietransitie, digitale identiteit en overheidsdienstverlening). Per track is er een cash prijs van €10.000,- beschikbaar, waarvan € 7.500,- voor de winnaar en €2.500,- voor de runner-up. De track sponsoren zijn: Rijksdienst voor identiteitsgegevens, Kamer van Koophandel, APG, PGGM, ICTU, Energy Academy Europe, Nuon / Vattenfall en de Gasunie.

Per track is er plaats voor tien teams (3 tot 8 deelnemers). Deelnemen aan de hackathon is gratis, inclusief eten. Registreren kan via deze link.

De hackathon wordt georganiseerd door het Nederlandse bedrijf DutchChain en ondersteund door een unieke samenwerking tussen publieke en private partners zoals ING, Exact Software, APG, EBPI, 216 Accountants,  Deloitte, Microsoft en IBM. Publiek: Ministerie EZ, Dutch Digital Delta, de Kamer van Koophandel, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland (NOM), Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen, Provincies Drenthe en Groningen, Nationale Digicommissaris, Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandsche Bank). Ook StartupDelta steunt de hackathon.

Inmiddels is ruim anderhalf miljard geïnvesteerd in blockchain bedrijven. Onderzoeken van o.a. Deloitte melden dat ook er de komende jaren, wereldwijd, vele miljarden in blockchain zullen worden geïnvesteerd. Voor landen en bedrijven die vooroplopen biedt dit kansen op extra groei. Om voorop te lopen en mee te doen bij het vormgeven aan de toekomst met behulp van deze nieuwe technologie, kunnen teams zich gratis registreren op http://blockchainhackathon.eu om mee te doen aan dit mile stone evenement.
De door DutchChain georganiseerde Dutch Blockchain Hackathon is de grootste in Europa, met een jaar lang durend innovatie programma, met als hoogtepunt in februari 2017 een 3-daagse hackathon, waarbij met gezamenlijke slagkracht oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke uitdagingen met internationale potentie. Het doel van de hackathon is het ontwikkelen, verbinden, versterken en versnellen van kennis, oplossingen en het ecosysteem zelf, door gelijkwaardige samenwerking en kansen met en voor start- en scale-ups, studenten, MKB IT bedrijven en corporates, kennisinstellingen en overheidsorganisaties te creëren. Op deze manier kunnen de winnende oplossingen en gelijkwaardige concurrentie worden ingezet om de samenleving slimmer te organiseren. Het verbonden acceleratieprogramma helpt betrokken partners en winnende teams om hun oplossingen te implementeren op een schaalbare manier.

De raad van advies bestaat uit: Willem Vermeend (Special Envoy FinTech), Bas Eenhoorn (Nationale Digicommissaris), René Penning de Vries (Boegbeeld ICT MinEz), Claudia Zuiderwijk (Voorzitter Raad van Bestuur, Kamer van Koophandel), Peter den Oudsten (Burgemeester van Groningen), Professor Lex Hoogduin (Hoogleraar Complexity and Uncertainty Rijksuniversiteit Groningen, Director GloComNet) en Mark Buitenhek (Global head of transaction services, ING Bank).

Tags

Ministerie EZMinisterie EZ EBPIEBPI Dutch Digital DeltaDutch Digital Delta 216 Accountants216 Accountants Nationale DigicommissarisNationale Digicommissaris de Kamer van Koophandelde Kamer van Koophandel APGAPG Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland (NOM)Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Nederland (NOM) de Nederlandsche Bankde Nederlandsche Bank Gemeente GroningenGemeente Groningen Provincies Drenthe en GroningenProvincies Drenthe en Groningen ICTUICTU DutchChainDutchChain PGGMPGGM Energy Academy EuropeEnergy Academy Europe Dutch Blockchain HackathonDutch Blockchain Hackathon Exact SoftwareExact Software de Gasunie.de Gasunie. Rijksdienst voor identiteitsgegevensRijksdienst voor identiteitsgegevens Autoriteit Financiële MarktenAutoriteit Financiële Markten StartupDeltaStartupDelta Nuon VattenfallNuon Vattenfall GroningenGroningen Rijksuniversiteit GroningenRijksuniversiteit Groningen HackathonHackathon Kamer van KoophandelKamer van Koophandel BlockchainBlockchain INGING MicrosoftMicrosoft IBMIBM deloittedeloitte

Comments

Kenmerken

Ten opzichte van 2016 is het aantal onderlinge overboekingen van geld via de smartphone verdrievoudigd naar 96 miljoen transacties.

Nederlanders gebruiken steeds vaker smartphone voor onderlinge betalingen

Nederlanders gebruiken steeds vaker smartphone voor onderlinge betalingen0 ?php the_title() ?>561 dagen geleden

Groningen organiseert opnieuw de grootste blockchaingers hackathon ter wereld

Groningen organiseert opnieuw de grootste blockchaingers hackathon ter wereld0 ?php the_title() ?>595 dagen geleden
De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN. Het event staat volledig in het teken van open innovatie en neemt dit jaar zijn intrek in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Het doel is de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen om zo te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven. De initiatiefnemers en sponsoren van het event stellen een groot aantal unieke datasets, API’s (application programming interfaces) en hardware ter beschikking. De Dutch Open Hackathon 2018 richt zich op vier sporen: At Home, Doing Business, In The City en On The Go.

Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN bundelen krachten voor Dutch Open Hackathon

Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN bundelen krachten voor Dutch Open Hackathon0 ?php the_title() ?>601 dagen geleden
De Autoriteit Financiële Markten (AFM), ING en Florius hebben in een gezamenlijk initiatief gedragswetenschappelijke experimenten ingezet om consumenten te activeren en daarmee financiële problemen te voorkomen. In het onderzoek onder consumenten met een aflossingsvrije en beleggingshypotheek blijken een sms, een slim opgestelde brief en een voucher die bijdraagt aan de advieskosten, kwetsbare consumenten te kunnen activeren.

Zo houden gedragswetenschappelijke inzichten consumenten uit financiële problemen

Zo houden gedragswetenschappelijke inzichten consumenten uit financiële problemen0 ?php the_title() ?>639 dagen geleden
Prijsgevoeligheid varieert namelijk gedurende de rondgang langs de schappen, concludeert Koert van Ittersum, hoogleraar marketing en consumentenwelzijn aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens het boodschappen doen varieert de prijsgevoeligheid

Tijdens het boodschappen doen varieert de prijsgevoeligheid0 ?php the_title() ?>645 dagen geleden
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) leidt tot loyalere klanten. De loyaliteit van klanten - gemeten aan het percentage dat na twee jaar nog steeds klant is - ligt 7% hoger bij bedrijven die in de ogen van hun klanten een grotere maatschappelijke bijdrage leveren. Dat concluderen onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en data-analysebureau MIcompany.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgt voor loyalere klanten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgt voor loyalere klanten0 ?php the_title() ?>729 dagen geleden
Zijne Majesteit de Koning is maandag 30 oktober 2017 aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Ideële Reclame (SIRE) in Amsterdam.

Sire bij viering 50 jaar SIRE

Sire bij viering 50 jaar SIRE0 ?php the_title() ?>776 dagen geleden

ANWB, Schiphol en NS stellen data beschikbaar voor hackers

ANWB, Schiphol en NS stellen data beschikbaar voor hackers0 ?php the_title() ?>790 dagen geleden
Unstuck Hackathon Schiphol

Overstaphulp Unstuck winnaar internationale hackathon luchthavens

Overstaphulp Unstuck winnaar internationale hackathon luchthavens0 ?php the_title() ?>855 dagen geleden
Factchecker blockchain DUIC Milvum

Google en SIDN steunen factchecker gebaseerd op blockchain

Google en SIDN steunen factchecker gebaseerd op blockchain0 ?php the_title() ?>859 dagen geleden
Legable iMerge blockchain

Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan

Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan0 ?php the_title() ?>868 dagen geleden
Schiphol Hackathon

Schiphol houdt hackathon voor betere reiservaring van passagiers

Schiphol houdt hackathon voor betere reiservaring van passagiers0 ?php the_title() ?>889 dagen geleden
pensioen Stichting Decision Makers Survey

Ondernemers hopen op verkoop van bedrijf voor pensioen

Ondernemers hopen op verkoop van bedrijf voor pensioen0 ?php the_title() ?>912 dagen geleden
UT Twente, Meike Nauta, Twitter

Nederlandse studente herkent gehackte twitteraccounts

Nederlandse studente herkent gehackte twitteraccounts0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Kamer van Koophandel Meiny Prins

KvK helpt ondernemers online verder met duurzaamheid

KvK helpt ondernemers online verder met duurzaamheid0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
Financiële sector verwacht hoog rendement op fintech-investering

Financiële sector verwacht hoog rendement op fintech-investering

Financiële sector verwacht hoog rendement op fintech-investering0 ?php the_title() ?>951 dagen geleden
Acht finalisten van Philips Innovation Award bekend

Acht finalisten voor Philips Innovation Award bekend

Acht finalisten voor Philips Innovation Award bekend0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden
Rijksuniversiteit Groningen Digging in data

Online prijsgegevens worden gebruikt om levensstandaard te bepalen

Online prijsgegevens worden gebruikt om levensstandaard te bepalen0 ?php the_title() ?>958 dagen geleden
Kick-off Nationale Blockchain Coalitie

Nationale Blockchain Coalitie van start

Nationale Blockchain Coalitie van start0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
KNAB

René Frijters neemt afscheid van KNAB

René Frijters neemt afscheid van KNAB0 ?php the_title() ?>971 dagen geleden
Van der Valk laat zich hacken

Van der Valk laat zich hacken

Van der Valk laat zich hacken0 ?php the_title() ?>973 dagen geleden
Een werkplek waar aan de technologie van FinTech wordt gewerkt

Consument wil innovatie, maar ziet FinTech nog niet staan

Consument wil innovatie, maar ziet FinTech nog niet staan0 ?php the_title() ?>980 dagen geleden
Pauw en Jine Krug in een restaurant

Format tv-show bepalend voor keuze politieke gasten

Format tv-show bepalend voor keuze politieke gasten0 ?php the_title() ?>982 dagen geleden
Groningen Airport Eelde

Marketing Hackathon moet Groningen Airport Eelde op de kaart zetten

Marketing Hackathon moet Groningen Airport Eelde op de kaart zetten0 ?php the_title() ?>989 dagen geleden
Computer trends

Deloitte benoemt de 7 belangrijke tech trends van de komende twee jaar

Deloitte benoemt de 7 belangrijke tech trends van de komende twee jaar0 ?php the_title() ?>993 dagen geleden
Creatief ondernemer

StartupDelta spoort kabinet aan met elf maatregelen richting verkiezingen

StartupDelta spoort kabinet aan met elf maatregelen richting verkiezingen0 ?php the_title() ?>999 dagen geleden
Slater

HP lanceert cybersecurity-serie The Wolf met hoofdrol voor Christian Slater

HP lanceert cybersecurity-serie The Wolf met hoofdrol voor Christian Slater0 ?php the_title() ?>1001 dagen geleden
Data overzicht op macbook

Target en Quint introduceren opleiding tot data scientist

Target en Quint introduceren opleiding tot data scientist0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden
Blockchain

KPMG: Innovatieve verzekeraar grijpt steeds vaker naar blockchain

KPMG: Innovatieve verzekeraar grijpt steeds vaker naar blockchain0 ?php the_title() ?>1021 dagen geleden
Beeld data delen

Dare-2-Share contract stimuleert innovatie en samenwerking binnen Smart Industry

Dare-2-Share contract stimuleert innovatie en samenwerking binnen Smart Industry0 ?php the_title() ?>1023 dagen geleden
Nuon E-mobility

Nuon zorgt voor prijsdoorbraak publieke laadpunten

Nuon zorgt voor prijsdoorbraak publieke laadpunten0 ?php the_title() ?>1030 dagen geleden
Walter van der Scheer

Walter van der Scheer: Uber en AirBNB worden minder relevant door blockchain

Walter van der Scheer: Uber en AirBNB worden minder relevant door blockchain0 ?php the_title() ?>1064 dagen geleden
Dutch open Hackathon

RE: SOFTWARE wint Dutch Open Hackathon met Find It-app

RE: SOFTWARE wint Dutch Open Hackathon met Find It-app0 ?php the_title() ?>1067 dagen geleden
Hackathoon werk

Bedrijven laten zich hacken om het onverwachte toe te laten

Bedrijven laten zich hacken om het onverwachte toe te laten0 ?php the_title() ?>1065 dagen geleden
Constantijn Rijsdijk PostNL

Pakketten vol PostNL-data op weg naar Dutch Open Hackathon

Pakketten vol PostNL-data op weg naar Dutch Open Hackathon0 ?php the_title() ?>1072 dagen geleden
Cic groothandelsgebouw

KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol gaan hacken in Rotterdam

KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol gaan hacken in Rotterdam0 ?php the_title() ?>1079 dagen geleden
Laptop met verlicht toetsenbord

ABN AMRO, Exact en Royal FloraHolland storten zich op Blockchain technologie

ABN AMRO, Exact en Royal FloraHolland storten zich op Blockchain technologie0 ?php the_title() ?>1091 dagen geleden
Advertenties in de stad

Column: Hoe verandert Retail de komende 10 jaar?

Column: Hoe verandert Retail de komende 10 jaar?0 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
Schiphol Data scientists Hackathon

Data scientists leveren Schiphol nieuwe innovaties tijdens Hackathon

Data scientists leveren Schiphol nieuwe innovaties tijdens Hackathon0 ?php the_title() ?>1106 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!