Home | retail | E-commerce verzendtool SendCloud haalt 5 miljoen groeigeld op

E-commerce verzendtool SendCloud haalt 5 miljoen groeigeld op

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 29/08/2017 om 10:00

SendCloud heeft een investering van vijf miljoen euro opgehaald bij henQ, BOM en TIIN. De verzendtool optimaliseert verzend- en retourproces bij webwinkels. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) heeft SendCloud onderscheiden met Prijs voor de Economie 2017. Ook Amsterdamse start-up 3D Hubs was genomineerd.

De Nederlandse scale-up SendCloud, een van de snelst groeiende tech-bedrijven van Europa, heeft een investering van vijf miljoen euro opgehaald. Met haar verzendtool versterkt SendCloud de concurrentiepositie van webwinkels door het verzend- en retourproces te optimaliseren. De investeerders henQ, BOM en TIIN Capital erkennen met hun investering het potentieel van SendCloud, om de e-commerce logistiek in heel Europa te verbeteren.

SendCloud is in 2012 opgericht om het tijdrovende en dure verzendproces voor kleine en middelgrote webshops te verbeteren, door het slimmer en goedkoper te laten verlopen. De drie vrienden werden geïnspireerd bij een tijdrovend en duur verzendproces bij een webshop. SendCloud zorgt ervoor dat iedere webshop, groot of klein, succesvol kan zijn in de e-commerce markt.

Via het aanbieden van verschillende verzendopties in de check-out, het sneller verwerken van orders, versturen van klantnotificaties en het automatisch verwerken van Europese retouren, wordt de gehele customer journey verbeterd. Met 55 werknemers en meer dan 10.000 gebruikers, is SendCloud uitgegroeid van lokale start-up tot internationale scale-up en actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

”Logistiek zorgt voor 20 tot 40 procent van de totale kosten voor online retailers. Wij zien dat consumenten steeds meer eisen stellen op het gebied van bezorging en retourneren. De grootste uitdaging voor de webwinkeliers is om aan de bezorgwensen van de veeleisende shopper te blijven voldoen, op een winstgevende manier,” vertelt Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud. ”Momenteel horen wij van onze klanten dat door het inzetten van onze tool het verzendproces een stuk sneller en slimmer verloopt. Daardoor wordt hun concurrentiepositie verbeterd, ook op internationaal vlak.”

Met eerdere investeringen is het gelukt om het product zowel voor MKB-shops als de grotere spelers geschikt te maken. SendCloud is daardoor inmiddels marktleider in de Benelux en gaat nu voor heel Europa. De nieuwe investering zal worden gebruikt om verder uit te breiden binnen Europa en het product te blijven verbeteren op basis van ontwikkelingen in de markt.

henQ, de nieuwe investeerder van de investeringsronde, ziet het groeipotentieel van SendCloud. ”Wij geloven in de ambitie van SendCloud om Europa te veroveren binnen de e-commerce verzendmarkt”, aldus Herman Hintzen, Founding Partner bij henQ. “SendCloud bedient de nog altijd flink groeiende groep kleine en middelgrote webshops. Hiernaast is het een feit dat de grote pakketspelers tot nu toe niet in staat zijn de online retailers optimaal in hun behoeften te voorzien. Tegen die achtergrond, samen met de groeiende schaalvoordelen, zijn wij overtuigd dat het ambitieuze- en getalenteerde team van SendCloud in staat is het Europese verzendnetwerk nog verder te optimaliseren.”

TIIN Capital en BOM, die reeds eerder investeerden in deze snelgroeiende scale-up, zien door de goede resultaten een bevestiging dat SendCloud op de juiste weg is om verder te groeien binnen Europa.

Door de plug en play integraties met meer dan 25 shopsystemen kunnen webwinkels hun volledige verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen. Van het combineren van verzendopties in de check-out en het verhogen van conversie, het printen van verzendlabels, het versturen van klantnotificaties tot aan het verwerken van Europese retouren.

Sinds 1998 investeert TIIN Capital in IT- en hightechbedrijven die een belangrijke rol in de Nederlandse economie spelen en die door middel van innovatie het verschil maken. TIIN Capital investeert via zijn fondsen TechFund, TIIN TechFund 2, TIIN TechFund 3, TIIN Buy-out & Growth Fund en TIIN Next Phase Fund. Een nieuw fonds dat zich richt op investeringen in een later stadium (waaronder scale-ups) staat gepland voor 2017. TIIN Capital beheert ongeveer € 60 miljoen aan activa en maakt gebruik van een netwerk van meer dan 1.000 informele beleggers. Naast kapitaal hechten de participaties van TIIN Capital veel waarde aan ondernemerschap en de in het netwerk beschikbare kennis van technologie en diverse branches.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) spant zich in voor een innovatieve en veerkrachtige Brabantse economie met duurzaam concurrentievermogen binnen een globaliserende wereld. Het doel is tot de top van kennis- en innovatieregio’s in Europa behoren. BOM Capital investeert risicodragend in Brabantse startende, groeiende en volwassen ondernemingen met een innovatief karakter.

henQ Capital Partners investeert in B2B-softwarebedrijven in Nederland en de rest van Europa. Het fonds wordt gekenmerkt door ondernemerservaring en stapt in vanaf de seed fase tot aan Series A, om haar portfolio bedrijven vervolgens te ondersteunen met slimme internationale groei en substantiele vervolginvesteringen. henQ fungeert als actieve sparring partner en onderscheidt zich door haar ondernemers toegang te bieden tot een netwerk van top B2B-software experts in verschillende functionele gebieden (van software verkoop / marketing tot softwareontwikkeling). Met vorige fondsen heeft henQ geïnvesteerd in bedrijven als SEOshop, Mendix en StudyTube. Met haar huidige fonds heeft henQ, naast SendCloud, geïnvesteerd in ondermeer ZIVVER, Impraise and Energyworx. “

Tags

TIIN CapitalTIIN Capital SendCloudSendCloud BOMBOM investeringinvestering henQhenQ verzendenverzenden retourretour e-commercee-commerce

Comments

Kenmerken

HousingAnywhere.com, het wereldwijde huisvesting platform voor internationale studenten, heeft 6 miljoen euro opgehaald in een Series B- financieringsronde. De investeringsronde wordt geleid door het Zweedse Vostok New Ventures. Eerdere investeerders Real Web en henQ doen ook mee aan deze investeringsronde. Het geld zal worden gebruikt voor productinnovatie, marktuitbreiding en om verder invulling te geven aan de visie van het vanuit Rotterdam opererende HousingAnywhere: het blijven van een wereldwijd toonaangevend studentenhuisvesting platform voor tijdelijke huur.

HousingAnywhere haalt 6 miljoen euro op voor verdere innovatie in studentenhuisvesting

HousingAnywhere haalt 6 miljoen euro op voor verdere innovatie in studentenhuisvesting0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
Door versterkte samenwerking van Lightspeed en Sendcloud kunnen e-commerce klanten een gemakkelijkere en efficiëntere manier voor internationale verzending met meerdere vervoerders kiezen. Door het installeren van de Lightspeed Shipments by SendCloud app maken webwinkeliers het voor hun klanten naadloos mogelijk om een van de 125.000 parcelshops in Europa te kiezen.

Lightspeed en SendCloud bieden webwinkeliers een naadloos internationaal bezorgproces

Lightspeed en SendCloud bieden webwinkeliers een naadloos internationaal bezorgproces0 ?php the_title() ?>708 dagen geleden
Woosa ontwikkelt SaaS platform op basis van open-source systeem WordPress. Webshop plugins als Mollie en SendCloud kunnen met een klik geactiveerd worden.

Nieuw webshop platform Woosa combineert SaaS en open-source

Nieuw webshop platform Woosa combineert SaaS en open-source0 ?php the_title() ?>720 dagen geleden
Shypple automatiseert papierwinkel die ontstaat door communicatie en documentatie bij zeevaartverscheping. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert.

Investering voor online dienstverlener voor het boeken van zeevracht

Investering voor online dienstverlener voor het boeken van zeevracht0 ?php the_title() ?>744 dagen geleden
De app van Talmundo helpt werknemers bij Bacardi, ArcelorMittal, Staples en BNP Paribas onboarden. Investering van onder meer TIIN Capital voor expansie.

Talmundo helpt nieuwe werknemers beter te integreren

Talmundo helpt nieuwe werknemers beter te integreren0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
De afgelopen jaren hebben we erg succesvol gebouwd aan een product voor kleine en middelgrote webshops, met inmiddels meer dan 10.000 gebruikers. Met SendCloud Plus kunnen we nu ook het hogere segment shops helpen

SendCloud breidt verzendtool uit om het volledige pick- en packproces te automatiseren

SendCloud breidt verzendtool uit om het volledige pick- en packproces te automatiseren0 ?php the_title() ?>758 dagen geleden
Select Courier breidt haar innovatieve dienstverlening verder uit. Recent verscheen al een nieuwe ordermodule die ordergegevens omzet naar zendingsgegevens. Naast een groot aanbod aan beschikbare koppelingen is er nu een nieuwe koppeling tussen het boekingsplatform van Select Courier en Bol.com. Hiermee kiezen Bol.com-verkopers de beste verzendservices van alle grote vervoerders, zoals DHL, DPD, GLS, PostNL, TNT en UPS. 

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen0 ?php the_title() ?>769 dagen geleden
Sendcloud op plaats zestien is het hoogst genoteerd in Deloitte Global’s Technology Fast 2017, Bynder volgt op plaats 23 en VoIPGRID staat op plaats 50

Sendcloud, Bynder en VoIPGRID hoogst genoteerd in Technology Fast 500

Sendcloud, Bynder en VoIPGRID hoogst genoteerd in Technology Fast 5000 ?php the_title() ?>801 dagen geleden
Verzendtool SendCloud voorspelt op basis van data dat maandag 18 december 2017 het aantal te verwerken pakketten maar liefst verdriedubbelen.

Webshops moeten 18 december de meeste pakketten verzenden

Webshops moeten 18 december de meeste pakketten verzenden0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
Grootste infrastructurele-investering in geschiedenis van UPS in Nederland moet bedrijven die grensoverschrijdend willen verzenden bedienen.

UPS investeert 130 miljoen euro in sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Eindhoven

UPS investeert 130 miljoen euro in sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in Eindhoven0 ?php the_title() ?>832 dagen geleden
SendCloud heeft een investering van vijf miljoen euro opgehaald bij henQ, BOM en TIIN. De verzendtool optimaliseert verzend- en retourproces bij webwinkels. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) heeft SendCloud onderscheiden met Prijs voor de Economie 2017. Ook Amsterdamse start-up 3D Hubs was genomineerd.

SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie0 ?php the_title() ?>835 dagen geleden
SendCloud biedt tool waarmee webshops eenvoudig bestellingen kunnen verwerken en versturen. Camptoo is een huur- en verhuurplatform van campers en caravans.

SendCloud en Camptoo onderscheiden door Deloitte

SendCloud en Camptoo onderscheiden door Deloitte0 ?php the_title() ?>860 dagen geleden

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard

Ingevoerde smartphones goed voor 15 miljard0 ?php the_title() ?>877 dagen geleden
Stripe gaat de komende weken onderzoeken welke tools en diensten Nederlandse start-ups gebruiken om hun onderneming zo snel mogelijk op te zetten en te laten groeien. Met dit onderzoek wil Stripe start-ups helpen groeien, door inzicht te bieden in de waarde van deze tools voor zowel bestaande techbedrijven als startende ondernemers. Voor dit onderzoek werkt Stripe samen met The Next Web, Rockstart, TQ, Startupbootcamp en Prime Ventures.

Stripe samen met The Next Web, Rockstart, Startupbootcamp op onderzoek naar tools voor start-ups

Stripe samen met The Next Web, Rockstart, Startupbootcamp op onderzoek naar tools voor start-ups0 ?php the_title() ?>882 dagen geleden
Online marketingplatform SEMrush onderzocht aantal bezoekers van e-commerce sites in juli. Marktplaats is met 4,5 miljoen bezoekers verreweg de populairste website.

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland

Marktplaats, Aliexpress en Booking populairste webshops in Nederland0 ?php the_title() ?>891 dagen geleden
De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. De nominaties zijn bekend.

Deloitte presenteert nominaties Technology Fast50

Deloitte presenteert nominaties Technology Fast500 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
Xebia lanceert cloud consultancy onderneming Binx.io. Een ervaren team stelt bedrijven in staat het maximale uit cloudtechnologie te halen.

Xebia lanceert cloud consultancy onderneming Binx.io

Xebia lanceert cloud consultancy onderneming Binx.io0 ?php the_title() ?>905 dagen geleden
Pakkettenmarkt groeit harder dan brievenbuspost krimpt. In 2016 steeg bezorgen naar bijna 3 miljard euro blijkt uit Post- en Pakkettenmonitor 2016 van ACM.

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra. In opdracht van Transport Logistiek onderzocht Salvum optimale oplossingen.

Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra

Retourverpakkingen vol lucht kost webshops jaarlijks vele miljoenen extra0 ?php the_title() ?>931 dagen geleden
Stichting LOEY heeft de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland gepresenteerd. Onder meer Zivver en Nimbles zijn genomineerd.

Wie zijn de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland?

Wie zijn de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland?0 ?php the_title() ?>947 dagen geleden
Stemproces Computable Awards 2017 gestart

Wie wint de Computable Awards 2017?

Wie wint de Computable Awards 2017?0 ?php the_title() ?>951 dagen geleden
retour valory return reader algoritme

Nieuw algoritme voorspelt de kans op retourzending

Nieuw algoritme voorspelt de kans op retourzending0 ?php the_title() ?>967 dagen geleden
Retour PostNL

Terugsturen van artikelen niet per se negatief

Terugsturen van artikelen niet per se negatief0 ?php the_title() ?>969 dagen geleden
online dienstverlening retour

Ingewikkelde aankoop- en retourprocedures grootste ergernis van consumenten

Ingewikkelde aankoop- en retourprocedures grootste ergernis van consumenten0 ?php the_title() ?>975 dagen geleden
Ger boersma Vertical Retailing Retail in oorlog

Interview Ger Boersma: Retail nieuwe stijl is customer centric denken

Interview Ger Boersma: Retail nieuwe stijl is customer centric denken0 ?php the_title() ?>1028 dagen geleden
De Nederlandse start-up ZIVVER ontvangt een investering tot 3 miljoen euro van venture capital investeerder henQ en zittende investeerders. Dankzij de software van ZIVVER kunnen organisaties en burgers veilig e-mailen, chatten en (zeer grote) bestanden delen.

ZIVVER krijgt 3 miljoen om veilig te laten e-mailen, chatten en delen

ZIVVER krijgt 3 miljoen om veilig te laten e-mailen, chatten en delen0 ?php the_title() ?>1036 dagen geleden
Wuunder

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop0 ?php the_title() ?>1066 dagen geleden
Netflix voor bedrijfstrainingen

Netflix voor bedrijftrainingen Studytube haalt €2 miljoen groeikapitaal binnen

Netflix voor bedrijftrainingen Studytube haalt €2 miljoen groeikapitaal binnen0 ?php the_title() ?>1066 dagen geleden
Een creditcard waar men mee kan betalen

Bezorgkosten bij online shopping veel belangrijker dan leversnelheid

Bezorgkosten bij online shopping veel belangrijker dan leversnelheid0 ?php the_title() ?>1077 dagen geleden
BuyBay haalt investering

BuyBay haalt investering op om internationaal te groeien

BuyBay haalt investering op om internationaal te groeien0 ?php the_title() ?>1087 dagen geleden
Marlies Dekkers

Marlies Dekkers stroomlijnt in- en verkoopproces met FlowFabric

Marlies Dekkers stroomlijnt in- en verkoopproces met FlowFabric0 ?php the_title() ?>1119 dagen geleden
Retour PostNL

Gratis retourneerservice en langere zichttermijn verhoogt winstgevendheid webwinkels

Gratis retourneerservice en langere zichttermijn verhoogt winstgevendheid webwinkels0 ?php the_title() ?>1127 dagen geleden
Pakketbezorger dpd

Onlineconsumenten betalen niet graag extra voor snellere levering

Onlineconsumenten betalen niet graag extra voor snellere levering0 ?php the_title() ?>1155 dagen geleden
DHL packstation

Bruna, Sandd en DHL slaan brug tussen (online) aanbieder, vervoerder en consument

Bruna, Sandd en DHL slaan brug tussen (online) aanbieder, vervoerder en consument0 ?php the_title() ?>1155 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!