Home | reclame | e-commerce professionals ontwikkelen crossbordertool

e-commerce professionals ontwikkelen crossbordertool

Geplaatst door Jim Cole in reclame op 24/04/2017 om 12:22

De voorpagina foto van de crossbordertool homepage

Binnen de Cross-border commerce expertgroep van ShoppingTomorrow hebben 23 e-commerce professionals van onder andere bol.com, Noppies, Salesupply en DPD gezamenlijk een tool ontwikkeld. De crossbordertool helpt ondernemers met advies dat is toegespitst op hun situatie. Zo kunnen ze de stap naar het buitenland makkelijker maken. Denk aan het adviseren van onder meer marketing, regelgeving, verzending en het inrichten van een webshop.

De tool zal in eerste instantie advies geven over een uitrol naar Frankrijk en Spanje, de bedoeling is echter om de tool uit te breiden met adviezen voor andere landen. Eén van de experts, Sjoukje Goldman (docent marketing strategy, projectleider van het ‘Crossborder Ecommerce in Europe’-project en promovendus bij de Digital Commerce onderzoeksgroep van de Hogeschool van Amsterdam) licht de keuze voor deze landen toe: ”Frankrijk en Spanje staan op de 4e en 5e plaats van landen met het hoogste crossborder potentieel. Dit potentieel is berekend op basis van de omzet van crossborder consumentenbestedingen bij buitenlandse webshops. Er is echter nog weinig over Frankrijk en Spanje bekend, waarmee de keuze voor deze landen evident is.”

Om de tool te gebruiken moet worden ingevuld wat voor soort ondernemer de gebruiker is en naar welk land deze wilt uitrollen. Vervolgens krijgt de gebruiker relevante vragen die aanslaan op de ambities waarmee, gebaseerd op eigen input, een adviesrapport kan worden gecreëerd.

De Europese e-commercemarkt is sterk in beweging. Dat geldt voor ondernemers en e-commercebedrijven, maar ook voor de Europese e-shopper. Dit komt onder andere naar voren uit een onderzoek dat DPDgroup in 21 landen onder 23.450 e-shoppers uit heeft laten voeren door Kantar TNS. Ook hierin komt het grote potentieel van deze markt duidelijk naar voren en zijn er verschillende crossborder e-commerce trends te onderscheiden.

Tags

crossbordertoolcrossbordertool Sjoukje Goldman MSclichtSjoukje Goldman MSclicht NoppiesNoppies SalesupplySalesupply ShoppingTomorrowShoppingTomorrow DPDDPD Kantar TNSKantar TNS bol.combol.com e-commercee-commerce

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!