Home | retail | DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 13/09/2017 om 15:43

Om aan de versnelde groei van de e-commerce markt te kunnen voldoen investeert DPD in een hypermodern nieuw sorteersysteem van fabrikant BEUMER Group.

Pakketdienst DPD gaat in haar nieuwe Nederlandse hoofdvestiging in regio Eindhoven de verwerkingscapaciteit van pakketten verdubbelen. Om aan de versnelde groei van de e-commerce markt te kunnen voldoen investeert het bedrijf in een hypermodern nieuw sorteersysteem van fabrikant BEUMER Group. De installatie beschikt over een maximale verwerkingscapaciteit van 50.000 pakketten per uur.

Het nieuwe hoofdkantoor van DPD, de zogenoemde HUB Eindhoven, wordt begin 2019 in bedrijf genomen. De hub is 24 uur per dag operationeel en krijgt een omvang van 23.000 vierkante meter. Dit biedt DPD en haar klanten direct toegang tot het belangrijkste snelwegnet in Nederland, België en Duitsland. En vandaar de meest ideale locatie voor moderne logistiek in deze regio.

Eric Dietz, CEO bij DPD: ”Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten beter van dienst te zijn en pakketten sneller te leveren. De investering in het nieuwe sorteersysteem past perfect binnen onze groeistrategie voor de Nederlandse markt. Het kloppende hart van onze nieuwbouw in Eindhoven wordt straks gevormd door dit innovatieve systeem. Concreet betekent het een ruime verdubbeling van onze huidige capaciteit in Best, waardoor we nog beter en sneller de pakketten van onze klanten kunnen bezorgen. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om.”

Met de aanschaf van de sorteermachine is DPD tevens een partnership van 10 jaar aangegaan met intralogistiek fabrikant BEUMER Group. Zij leveren en installeren de nieuwe machine en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. DPD heeft voor BEUMER Group gekozen, omdat zij wereldwijd een toonaangevende positie innemen op het gebied van transport, verpakking, sortering en distributie. Het ontwerp van de sorteermachine is leidend voor de vormgeving van de nieuwbouw. De aankoop van de sorteermachine was dan ook eerder rond dan het verkrijgen van de grond.

Tags

BEUMER GroupBEUMER Group sorteercentrumsorteercentrum pakkettenpakketten DPDDPD

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!