Home | retail | DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 23/01/2018 om 10:26

DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

Om uitstoot van transport te compenseren, financiert DPD groene en duurzame stroomprojecten door CO2-rechten aan te schaffen. Samen met EcoAct, Europees leider in de CO2-markt, heeft DPD een compensatieprogramma opgezet dat voldoet aan de meest strenge internationale standaarden.

De samenwerking met Fietskoeriers.nl sluit hierbij aan maar gaat verder dan dat: deze bezorgoptie is bij uitstek geschikt voor de slimme belevering van steden. Ook bij files kan een snelle levering worden geboden. Meer dan 74% van de Nederlandse bevolking woont in een stad. Fietskoeriers.nl belevert nu in vier gebieden in Eindhoven met elektrische vrachtfietsen en de grote pakketten met een elektrische auto. DPD bezorgt elke dag aan een groeiend aantal klanten pakketten en reduceert door de samenwerking met Fietskoeriers.nl haar impact op de weg.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: ”Elke dag stellen we alles in het werk om pakketten snel en naar wens van de klant te bezorgen. De samenwerking met Fietskoeriers.nl stelt ons in staat om het leven in een stad aangenamer te maken en gelijktijdig onze verplichting tegenover het milieu te respecteren. Het is weer een mooie stap naar duurzame, CO2 neutrale bezorging aan onze klanten.”

”Deze samenwerking past perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn,” zegt commercieel directeur Colette van Boxtel van Fietskoeriers.nl. ”Zie ons als hét white label van de last mile. Wij bezorgen voor iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een internationale partij als DPD?”

DPD Nederland is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten worden in detail geïnformeerd over het tijdvak van één uur waarin bezorging plaatsvindt.

Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD in Nederland toegang tot meer dan 28.000 lokale Pickup parcelshops in Europa, waarvan 1700 in de Benelux. DPD levert naar meer dan 230 landen wereldwijd waarbij 60.000 mensen samenwerken om per dag meer dan 4 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van de Franse La Poste groep. Voor meer informatie: www.dpd.nl.

Fietskoeriers.nl is de eerste en enige landelijk dekkende pakketdienst op de fiets. In 30 steden op de fiets en erbuiten worden pakketten meegegeven aan een duurzame autokoerierpartner. Zo’n 600 fietskoeriers staan dagelijks klaar om de pakketjes te bezorgen. Fietskoeriers.nl is een samenwerkingsverband tussen 18 fietskoeriersbedrijven.

Tags

DPD PakketserviceDPD Pakketservice FietskoeriersFietskoeriers Fietskoeriers.nlFietskoeriers.nl fietsenfietsen DPDDPD

Comments

Kenmerken

Pakketbezorger DPD en onderzoeksorganisatie TNO sluiten een strategisch partnership om technische vernieuwing in de logistieke sector naar een hoger niveau te tillen en te versnellen. De partijen richten zich op innovatie met betrekking tot voertuigen, data-analytics, robotisering en automatisering. Op basis van een gezamenlijke innovatieagenda ontwikkelen TNO en DPD concrete projecten waarbinnen geëxperimenteerd kan worden. De eerste concrete uitwerking van het partnership is het project SOLiD, gericht op een zelf-organiserend pakketbezorgingssysteem.

DPD en TNO ontwikkelen een zelf-organiserend pakketbezorgingssysteem

DPD en TNO ontwikkelen een zelf-organiserend pakketbezorgingssysteem0 ?php the_title() ?>516 dagen geleden
Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een belang genomen in Cycloon Post en Fietskoeriers. Deze onderneming, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle, bezorgt pakketten in binnensteden met fietskoeriers en verricht postdiensten met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelname door Wadinko stelt Cycloon in staat de stormachtige groei te continueren.

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers0 ?php the_title() ?>523 dagen geleden
DPD introduceert ParcelLetter, nieuwe service waarbij pakketten, brieven en overige zendingen via brievenbus geleverd worden zonder handtekening.

DPD bezorgt (inter)nationale zendingen nu ook via brievenbus

DPD bezorgt (inter)nationale zendingen nu ook via brievenbus0 ?php the_title() ?>533 dagen geleden
De invloedrijke en grappige campagne #LawsOfDelivery toont de diensten die DPDgroup speciaal heeft ontwikkeld om online aankopen te vergemakkelijken.

DPDgroup volgt het dagelijks leven van online kopers

DPDgroup volgt het dagelijks leven van online kopers0 ?php the_title() ?>547 dagen geleden
Het gebeurt nog wel eens dat 1 april-grappen uiteindelijk werkelijkheid worden. Cortina introduceerde vorig jaar bijvoorbeeld als grap een e-bike voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar vanwege de vele enthousiaste reacties worden de kinderfietsen nu toch echt verkocht. De opvallend getimede introductie van CoolblueFietst zou zomaar ook echt werkelijkheid kunnen worden. De service wordt nu nog met een dikke knipoog gelanceerd: ''Als je het aan de pakketjes zelf vraagt, willen ze het liefst met de fiets bezorgd worden. Daarom introduceert Coolblue vandaag CoolblueFietst.''  

Coolblue introduceert op grappige wijze CoolblueFietst

Coolblue introduceert op grappige wijze CoolblueFietst0 ?php the_title() ?>572 dagen geleden
Consumenten kopen steeds meer grote artikelen online, zoals meubels en huishoudelijke apparatuur. Vandaar last‑mile expansie van XPO Logistics.

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa

XPO Logistics breidt last mile distributie uit naar Europa0 ?php the_title() ?>610 dagen geleden
De HUB Eindhoven verrijst binnen nu en een jaar op bedrijventerrein Westfields te Oirschot. Met dit state-of-the-art distributiecentrum kan DPD Nederland vele jaren vooruit. Zo kan de pakketdienst in deze tijd van een snelgroeiende pakketmarkt kwaliteit blijven waarborgen en haar crossborder positie verstevigen.

DPD start met bouw van hypermoderne distributiecentrum in Oirschot

DPD start met bouw van hypermoderne distributiecentrum in Oirschot0 ?php the_title() ?>627 dagen geleden
500.000 Nederlanders hebben wel eens te maken gehad met oplichting via een online marktplaats. Startup Pakkie wil dat probleem oplossen. De nieuwe betaalverzoek- en bezorgapp Pakkie combineert betalen via een derdenrekening van Pay.nl met verzenden vanuit 5.500 aangesloten pakketpunten van PostNL, DHL en DPD. Na een succesvolle pilot is Pakkie voortaan landelijk beschikbaar.

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen

Pakkie voorkomt fraude bij online marktplaatsen0 ?php the_title() ?>642 dagen geleden

Wehkamp groeit hard en breidt distributiecentrum uit op Hessenpoort

Wehkamp groeit hard en breidt distributiecentrum uit op Hessenpoort0 ?php the_title() ?>648 dagen geleden
Select Courier breidt haar innovatieve dienstverlening verder uit. Recent verscheen al een nieuwe ordermodule die ordergegevens omzet naar zendingsgegevens. Naast een groot aanbod aan beschikbare koppelingen is er nu een nieuwe koppeling tussen het boekingsplatform van Select Courier en Bol.com. Hiermee kiezen Bol.com-verkopers de beste verzendservices van alle grote vervoerders, zoals DHL, DPD, GLS, PostNL, TNT en UPS. 

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen

Verkopers bij Bol kunnen via Select Courier beste verzendservice kiezen0 ?php the_title() ?>649 dagen geleden

Pakketvervoerders in de knel door online decemberrecord

Pakketvervoerders in de knel door online decemberrecord0 ?php the_title() ?>669 dagen geleden
Lingeriespecialist Hunkemöller maakt samen met Parcify home delivery en handsfree shopping mogelijk. De fietskoeriers leveren binnen twee uur.

Hunkemöller levert samen met Parcify pakketje binnen twee uur

Hunkemöller levert samen met Parcify pakketje binnen twee uur0 ?php the_title() ?>679 dagen geleden
Transport door fietskoeriers als alternatief voor e-commerceleveringen per bestelwagen pas aantrekkelijk als overheid echte kosten van bestelwagens rekent.

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren

Fietskoeriers kunnen pas met steun echt concurreren0 ?php the_title() ?>683 dagen geleden
Na pilots slaan wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In twaalf steden bezorgen fietskoeriers in de last mile deel van pakketjes aan huis per fiets.

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
De Fietsersbond roept met een petitie webwinkels op om voor de fietskoerier te kiezen. Even snelle bezorging, maar veel schoner dan busjes.

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier0 ?php the_title() ?>700 dagen geleden
Wuunder

Wuunder maakt eCommerce persoonlijk met verzend-module voor webshop

Wuunder maakt eCommerce persoonlijk met verzend-module voor webshop0 ?php the_title() ?>757 dagen geleden
Om aan de versnelde groei van de e-commerce markt te kunnen voldoen investeert DPD in een hypermodern nieuw sorteersysteem van fabrikant BEUMER Group.

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen

DPD verdubbelt pakketcapaciteit om aan versnelde groei e-commerce markt te voldoen0 ?php the_title() ?>769 dagen geleden
Pakkettenmarkt groeit harder dan brievenbuspost krimpt. In 2016 steeg bezorgen naar bijna 3 miljard euro blijkt uit Post- en Pakkettenmonitor 2016 van ACM.

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt0 ?php the_title() ?>803 dagen geleden
DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport met streetscooter

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport0 ?php the_title() ?>928 dagen geleden
Just Cargo

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam0 ?php the_title() ?>939 dagen geleden
Shopping Awards Coolblue Omoda DHL

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online0 ?php the_title() ?>942 dagen geleden
Wuunder

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop0 ?php the_title() ?>945 dagen geleden
PostNL AliExpress Alibaba

Pakketdiensten leveren wisselende kwaliteit af

Pakketdiensten leveren wisselende kwaliteit af0 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!