Home | retail | Digitalisering Nederlandse maakindustrie gaat te traag

Digitalisering Nederlandse maakindustrie gaat te traag

Geplaatst door Jim Cole in retail op 08/02/2017 om 17:26

Maakindustrie Claire

Veel ondernemers en topmanagers hebben een te rooskleurig beeld over hoe vergevorderd hun organisatie is op het gebied van digitalisering. Daarnaast zien ze de impact van de digitale revolutie op hun bedrijf niet goed in. Om deze reden dreigt de Nederlandse maakindustrie op het gebied van digitalisering de boot mis te lopen.

Michel Mulders, PwC expert op het gebied van Industrie 4.0, laat in een blog weten dat de de digitale revolutie in de maakindustrie is begonnen: ”De voordelen die de koplopers hiervan zullen halen zijn enorm. Mocht Nederland hierbij de boot mislopen is dat een ‘zeer zorgelijke ontwikkeling, gezien de bijdrage van de industrie aan de Nederlandse economie en onze welvaart.”

Mulders vindt dat Nederlandse ondernemers en topmanagers ‘te weinig offensief’ zijn. ”Daardoor missen ze kansen: de potentiële winst die digitalisering kan opleveren – in de vorm van nieuwe omzet, lagere kosten, grotere flexibiliteit, betere dienstverlening en klantenervaringen – is immens. Er wordt ook te weinig defensief gedacht waardoor kwetsbaarheden ontstaan: hoe goed is hun bedrijf werkelijk bestand tegen een digitale koploper – een concurrent, een start-up of een nieuwkomer uit een andere sector – die hun markt verstoort?”

Tags

Industrie 4.0Industrie 4.0 Michel MuldersMichel Mulders maakindustriemaakindustrie Nederlandse industrieNederlandse industrie digitaliseringdigitalisering

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!