Home | retail | De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt

De Rekenkamer onderzoekt de prijs van voetbalshirt

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 14/12/2016 om 12:11

Rekenkamer voetbalshirt

Tess Milne en Daan Nieber onderzoeken voor KRO-NCRV-programma De Rekenkamer alweer een aantal afleveringen lang de kosten van de meest uiteenlopende zaken.

De Rekenkamer rekent uit wat je betaalt, waarvoor je betaalt en of je niet te veel betaalt. Wat maakt een product of dienst duurder dan een ander? De twee zoeken dus de werkelijke kosten uit zonder bijvoorbeeld e kosten voor de marketing! Per aflevering worden er twee onderwerpen behandeld. De verslaggevers keken al naar de kosten van gratis games, wijn, vlogs, een dj en borsten!

In de aflevering van morgenavond wordt berekend hoeveel een kapper en een voetbalshirt kost! Elk jaar presenteren de clubs uit de Eredivisie weer nieuwe tenues. Ook de supporters hullen zich in clubkleuren. Maar met het voetbalshirt is iets geks aan de hand. Het is een duur T-shirt! Afhankelijk van de club kost een shirt tussen de €50 en €90 euro.  Hoe komt die prijs tot stand en waar gaat dat geld precies naar toe? Naar de club of de fabrikant.

In de volgende aflevering wordt de prijs van condooms en een file bekeken.

Tags

VlogVlog De RekenkamerDe Rekenkamer EredivisieEredivisie VoetbalshirtsVoetbalshirts KRO-NCRVKRO-NCRV

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!