Zowel onder lezers als adverteerders neemt het gebruik van online video sterk toe. Daarmee is het een logische uitbreiding van het portfolio van de Persgroep. Deze overname moet bijdragen aan het realiseren van de digitale ambities van de uitgever want Makers Channel is naast platform ook adviseur en producent van online video voor merken en mediapartijen.

Makers Channel is gestart in de zomer van 2015 als het online videoplatform waar influencers en web-talenten hun video’s ‘on demand‘ kunnen aanbieden. Het platform heeft momenteel zo’n 3,5 miljoen video starts per maand, met 4 miljoen pageviews. De groei is sinds de start meer dan 25% per maand.

Makers Channel biedt de makers een verbreding van kwaliteit en bereik in de vorm van extra mediakracht. Recente samenwerkingen zijn met FOX, Glamour en het AD. Enkele hoog scorende namen in het netwerk: oud voetballer Ryan Babel, gamer Milan Knol, Instagram hero Lizzy van der Ligt, muzikant Lil Kleine, culinair expert Jet van Nieuwkerk en Fajah Lourens. Naast het eigen videoplatform is Makers Channel vooral ook de adviseur voor merken die met ‘short form’ online video willen werken. Naast deze kennis heeft het ook een eigen in-house videoproductie unit. Dit team richt zich volledig op ‘made for web’ series.

Erik Roddenhof, de Persgroep Nederland: ”De merken en daarmee het enorme dagelijkse bereik van de Persgroep gaan samen met de kennis en kunde van Makers Channel op het gebied van short form video een hele mooie cocktail vormen voor onze lezers, adverteerders en makers. We zullen samen met Makers Channel, redacties en partners nieuwe video formats ontwikkelen die onze lezers dagelijks zullen boeien. De samenwerking met Ziggo die eerder dit jaar is gesloten en de overname van Makers Channel zijn belangrijke stappen vooruit.”

Marko van Kampen, Makers Channel: ”Wij hebben sinds onze start een enorme groei doorgemaakt. In 16 maanden zijn we van niets naar een sterke positie in de Nederlandse online video markt gegroeid. Ons samengaan met de Persgroep past dan ook in de ambitie om voor veel meer content partners in Nederland een oplossing te bieden in distributie, productie en ten gelde brengen van online video. Het avontuur begint nu pas echt.”