Home | retail | De Buren ontwikkelt Belgisch netwerk van pakjesautomaten Cubee

De Buren ontwikkelt Belgisch netwerk van pakjesautomaten Cubee

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 04/10/2017 om 16:20

Bpost en het Nederlandse bedrijf de Buren sloegen vorig jaar de handen in elkaar om een leveringsmethode in de markt te zetten die beantwoordt aan de noden van de e-commerce klanten. Het resultaat is Cubee: een onafhankelijk en open netwerk van pakjesautomaten voor retailers, online klanten en koeriersbedrijven. 

Bpost en het Nederlandse bedrijf de Buren sloegen vorig jaar de handen in elkaar om een leveringsmethode in de markt te zetten die beantwoordt aan de noden van de e-commerce klanten. Het resultaat is Cubee: een onafhankelijk en open netwerk van pakjesautomaten voor retailers, online klanten en koeriersbedrijven.

Een Cubee pakjesautomaat moet het leven van de online consument vergemakkelijken. Met Cubee kan deze consument zijn pakje afhalen, verzenden of retourneren op een uur en locatie dat de consument schikt. Een snelle en eenvoudige manier van afhalen en verzenden dus.

Bovendien, gaat het om een open en onafhankelijk netwerk. Zo kan elk pakje van een logistieke partner geleverd worden in een Cubee pakjesautomaat. Naast bpost heeft Cubee een akkoord met onder meer DPD en GLS. Dit open netwerk is ook meteen het belangrijkste verschil met de eerdere pakjesautomaten van bpost.

Alle huidige 150 pakjesautomaten van bpost zijn ondertussen omgebouwd tot Cubee pakjesautomaten. Daarnaast breidt Cubee elke dag haar netwerk aan locaties uit. Cubee mikt op meer dan 450 pakjesautomaten tegen eind 2018 in België.

Wanneer je een pakje online wordt besteld kan een Cubee pakjesautomaat als leveringsmethode worden geselecteerd. Met een unieke per sms of mail verzonden code kan vervolgens het pakje afgehaald worden. Ook het verzenden of terugsturen van pakjes is mogelijk met Cubee.

Koen Van Gerven, CEO van bpost is tevreden met de lancering van Cubee: ”Door de stap te zetten naar een open netwerk spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten. De pakjeswereld evolueert aan een razendsnel tempo en onze klanten hebben nood aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is.”

De Buren is exploitant van onbemande afhaalpunten, bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde lockers, gelegen op goed bereikbare locaties, bij voorkeur 24/7 en geschikt voor diverse toepassingen. Als marktleider in België en Nederland heeft de Buren de ambitie om haar huidige netwerk sterk uit te breiden. De lockers worden voor zowel b2c, b2b als c2c concepten ingezet.

Tags

bpostbpost pakjesautomaatpakjesautomaat De BurenDe Buren pakketpakket GLSGLS DPDDPD

Comments

Kenmerken

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een belang genomen in Cycloon Post en Fietskoeriers. Deze onderneming, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle, bezorgt pakketten in binnensteden met fietskoeriers en verricht postdiensten met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelname door Wadinko stelt Cycloon in staat de stormachtige groei te continueren.

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers

Wadinko neemt belang in Zwolse Cycloon Post en Fietskoeriers0 ?php the_title() ?>486 dagen geleden
DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven0 ?php the_title() ?>600 dagen geleden
Leen Menken was in 2012 voorloper op het gebied van food e-commerce. bpost voegt het Zoetermeerse bedrijf toe aan business unit Fresh Food Delivery.

Logistiek bedrijf Leen Menken overgenomen door bpost

Logistiek bedrijf Leen Menken overgenomen door bpost0 ?php the_title() ?>612 dagen geleden
zaterdagavond NextChapter gaat een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Red je Pakketje. Door deze samenwerking kunnen klanten van NextChapter sneller leveren dan Coolblue en bol.com. De belofte: Bestellen voor 24:00u is morgen in huis wordt geëvenaard, maar NextChapter belooft door de samenwerking met Red Je pakketje zelfs: Voor 12:00 besteld is nog dezelfde dag in huis, zónder meerkosten. NextChapter en Red je Pakketje introduceren de samenwerking direct met landelijke dekking. bezorgdienst Red je Pakketje, gespecialiseerd in same day delivery, bezorgt voortaan ook op zaterdagavond vanwege signaal vanuit klanten.

Red je pakketje gaat als eerste bezorgdienst op zaterdagavond leveren

Red je pakketje gaat als eerste bezorgdienst op zaterdagavond leveren0 ?php the_title() ?>639 dagen geleden
Uit de nieuwe DPD group E-shopper Barometer blijkt dat een derde van alle e-shoppers is momenteel bereid om aankopen grensoverschrijdend te doen.

Grensoverschrijdend winkelen is de meest prominente trend

Grensoverschrijdend winkelen is de meest prominente trend0 ?php the_title() ?>668 dagen geleden
Door de samenwerking met GPS-Buddy is het voor de gebruikers van CX Euro mogelijk om hun vracht realtime te volgen. Hierdoor kunnen gebruikers hun planning optimaliseren door meer transportopdrachten aan te nemen en wordt ‘leeg rijden’ voorkomen. Gebruikers hoeven geen klant te zijn van GPS-Buddy, het platform biedt voor het volgen van een zending diverse mogelijkheden.

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro0 ?php the_title() ?>674 dagen geleden
Pakket- en vrachtdienst GLS heeft grootste depot in Nederland aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd. Ook meer rechtstreekse diensten in Beneluxgebied.

GLS breidt het grootste depot bij Rotterdam uit

GLS breidt het grootste depot bij Rotterdam uit0 ?php the_title() ?>682 dagen geleden
DHL Parcel introduceert de DHL Locker, een nieuwe compacte kluiswand.voorp akketten Op verschillende plekken in het land staan de DHL Lockers waar ontvangers hun pakketten kunnen ophalen door een kluisje te openen met hun smartphone. De DHL Locker is de compactere versie van het DHL Parcelstation dat DHL Parcel in Nederland, Duitsland en Oostenrijk al in gebruik heeft. Vergeleken daarmee neemt de nieuwe locker minder ruimte in waardoor hij makkelijker een plaats vindt in winkels, winkelcentra en kantoor- en schoolgebouwen. De DHL Locker is ontworpen en gebouwd door DHL in samenwerking met Capgemini en productontwikkelaar Polygon. 

DHL test compacte kluiswand voor pakketten in Nederland

DHL test compacte kluiswand voor pakketten in Nederland0 ?php the_title() ?>686 dagen geleden
De keuzemogelijkheden voor levering van pakjes zijn fors uitgebreid bij bpost, klanten die niet thuis zijn kunnen nu zelf kiezen waar de postbode het pakje levert. Dat kan bij een buur, een veilige plaats naar keuze of een eigen gekozen afhaalpunt in de buurt zoals een postkantoor of postpunt.

bpost levert pakjes bij de buren of op een veilige plaats naar keuze

bpost levert pakjes bij de buren of op een veilige plaats naar keuze0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
Het gloednieuwe bpost sorteercentrum: Nieuw Brussel X is geopend in Neder-Over-Heembeek. Het sorteercentrum is met 80.000 m² de grootste in de Benelux en het tweede grootste sorteercentrum van Europa. Het logistieke centrum zal, naast de briefwisseling voor Brussel en Vlaams Brabant,  instaan voor de volledige pakjesverwerking in het hele land.

Bpost opent grootste sorteercentrum in de Benelux

Bpost opent grootste sorteercentrum in de Benelux0 ?php the_title() ?>690 dagen geleden
zaterdagavond NextChapter gaat een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Red je Pakketje. Door deze samenwerking kunnen klanten van NextChapter sneller leveren dan Coolblue en bol.com. De belofte: Bestellen voor 24:00u is morgen in huis wordt geëvenaard, maar NextChapter belooft door de samenwerking met Red Je pakketje zelfs: Voor 12:00 besteld is nog dezelfde dag in huis, zónder meerkosten. NextChapter en Red je Pakketje introduceren de samenwerking direct met landelijke dekking. bezorgdienst Red je Pakketje, gespecialiseerd in same day delivery, bezorgt voortaan ook op zaterdagavond vanwege signaal vanuit klanten.

Klanten van NextChapter kunnen sneller leveren dan Bol en Coolblue

Klanten van NextChapter kunnen sneller leveren dan Bol en Coolblue0 ?php the_title() ?>699 dagen geleden

Amacom gaat landelijk met haar paarse bezorgdienst!

Amacom gaat landelijk met haar paarse bezorgdienst!0 ?php the_title() ?>705 dagen geleden
bpost neemt het Amerikaanse Radial over om zo haar  dienstenaanbod uit te breiden en de ontwikkeling van haar  logistieke oplossingen voor e-commerce te versnellen. De overname steunt op Radial’s e-commerce dienstverlening, expertise en omvang die bpost toelaten om haar  klanten in Europa en Noord-Amerika een grensoverschrijdende dienstverlening aan te bieden die geldt als voorbeeld voor de sector.

bpost neemt Amerikaanse logistieke dienstverlener voor e-commerce en omnichannel over

bpost neemt Amerikaanse logistieke dienstverlener voor e-commerce en omnichannel over0 ?php the_title() ?>706 dagen geleden
Frank.nl heeft Homerr als eerste geïntegreerd, vanuit de webshop kan direct een Homerr of HomerrPoint worden geselecteerd als pickup punt.

Social PickUp van Homerr direct te selecteren in de webshop Frank.nl

Social PickUp van Homerr direct te selecteren in de webshop Frank.nl0 ?php the_title() ?>739 dagen geleden
Sprynter is Nederlandse app waarmee simpel pakketten kunnen worden verstuurd. Na een foto met de app komt een koerier pakket thuis ophalen.

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto0 ?php the_title() ?>739 dagen geleden
PostNL Pakket

PostNL zet innovatieve pakket- en briefautomaat ook in Limburg neer

PostNL zet innovatieve pakket- en briefautomaat ook in Limburg neer0 ?php the_title() ?>853 dagen geleden
Een voorbeeld van de onbemande afhaalpunten voor pakketje in Rotterdam

Onbemande afhaalpunten voor pakketjes in gemeentelijke stadsgarages te Rotterdam

Onbemande afhaalpunten voor pakketjes in gemeentelijke stadsgarages te Rotterdam0 ?php the_title() ?>923 dagen geleden
Jan Wijn Trunkrs

Utrechtse start-up Trunkrs bezorgt landelijk pakketjes

Utrechtse start-up Trunkrs bezorgt landelijk pakketjes0 ?php the_title() ?>948 dagen geleden
België e-commerce

Alleen Belgische e-commerce behaalt meer omzetgroei dan Nederland

Alleen Belgische e-commerce behaalt meer omzetgroei dan Nederland0 ?php the_title() ?>949 dagen geleden
Visuals App

Homerr maakt duidelijk wie wil geen pakketten wilt ontvangen

Homerr maakt duidelijk wie wil geen pakketten wilt ontvangen0 ?php the_title() ?>976 dagen geleden
CNBB Venture Partners heeft samen met een groep private investeerders een belang genomen in de logistieke e-commerce startup Homerr. Homerr biedt een onafhankelijk netwerk aan van BuurtPunten (particulieren) en ServicePunten (retail) om daarmee een einde te maken aan de last-mile problematiek in de logistieke sector. Gemiste pakketjes en niet-thuis briefjes behoren hierdoor tot verleden tijd. Homerr biedt nu al meer dan 600  locaties aan in de 30 grootste steden van Nederland en werkt samen met DHL, DPD en UPS. Ook werkt Homerr rechtstreeks samen met top 100 webshops in Nederland.

Homerr verwacht groei aantal online bestellingen

Homerr verwacht groei aantal online bestellingen0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!