Home | retail | Coolblue verwacht omzet van 1,2 miljard in 2017

Coolblue verwacht omzet van 1,2 miljard in 2017

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 01/03/2017 om 13:28

Pieter Zwart oprichter van coolblue die een pakketje doorgeeft van coolblue

De omzet van online retailer Coolblue bedroeg in 2016 maar liefst 857 miljoen euro. Dit is 55% meer in vergelijking met 2015. Het Rotterdamse bedrijf verwacht dat de groei door zal zetten en dat de omzet dit jaar toe zal nemen tot 1,2 miljard euro. Daartoe zijn er meerde plannen. Zo plant het bedrijf tot zo’n 1.500 nieuwe Coolblue’ers in Nederland en België aan te nemen.

Pieter Zwart, oprichter en Eindbaas van Coolblue: ”Eén van de dingen waar we bij Coolblue misschien wel het meest trots op zijn, is de lancering van onze Bezorgservice. Daar zijn we afgelopen jaar mee gestart in Nederland en op dit moment hebben we er al meer dan 300 ‘Coolblue Bezorgberen’ die er witgoed leveren. Zij zorgen op dit moment voor de allerhoogste Klantentevredenheidscijfers binnen Coolblue.”

De e-commerce markt in België en Nederland groeit exponentieel, maar Coolblue doet daar nog een serieuze schep bovenop. Ook de NPS-score (Net Promotor Score) – de belangrijkste graadmeter van klantentevredenheid – van de online retailer steeg vorig jaar tot een recordhoogte van 67. Dit is ongekend hoog naar Nederlandse en Belgische normen.

De EBITDA nam over dezelfde periode toe tot 19 miljoen euro. Deze groei heeft Coolblue te danken aan de 1.001 manieren waarop het haar website, winkels en processen continu verbeterde. Daardoor vonden nieuwe en bestaande klanten makkelijker hun weg naar Coolblue, kochten ze er meer en blijken ze ook tevredener.

Ook dit jaar zit Coolblue boordevol plannen. Zo wordt het grote centrale magazijn in Tilburg – middenin het dekkingsgebied van Coolblue – uitgebreid met 33.000 m² tot maar liefst 88.000 m² (of 18 voetbalvelden) groot.

Daarnaast komt er dit jaar een winkel bij volgens een nieuw concept. ”Ons nieuwe winkelconcept wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue,” zegt Pieter Zwart, die verder nog geen details kwijt wil over locatie en invulling van deze nieuwe vestiging.

Tags

NPS-scoreNPS-score EBITDAEBITDA Pieter ZwartPieter Zwart CoolBlueCoolBlue e-commercee-commerce

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!