Home | retail | Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Coolblue, Omoda, Independer.nl en AH.nl zijn excellent online

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 24/03/2017 om 11:45

Shopping Awards Coolblue Omoda DHL

Coolblue mag zich een jaar lang de beste webwinkel van Nederland noemen. De elektronicashop kreeg de Shopping Award Worldline Beste Webwinkel in handen tijdens het Shopping Awards Gala. Jan Joost van Gangelen reikte daarnaast nóg vijf Excellence Awards uit en daarnaast de DHL Cross-border Award, elf Publieksprijzen XL en de Shopping Award Game Changer uit. Ook was er aandacht voor de Lightspeed Ecommerce50, de lijst met de vijftig snelst groeiende webwinkels van ons land.

De DHL Cross-border Award gaat naar G-star, dat volgens de jury een ‘diepgeworteld merk’ is. Het bedrijf, actief in zeventig landen, maakte voor de jury het verschil door het inzoomen op lokale buitenlandse markten, waarbij zij het eigen proces optimaliseren en met een strategische focus klanten in diverse landen een kanaalonafhankelijke shopping experience bieden.

De Shopping Excellence Awards zijn prestigieuze vakprijzen waarvoor Nederlandse online en omnichannel retailers met een jaaromzet van 4 miljoen euro of meer zich aanmelden op basis van een case-inzending. De awards belonen de algemene kwaliteit van de online activiteiten, de integratie van de diverse digitale kanalen die online- en offline gebruikt worden en de digitale stap voorwaarts die de retailer het afgelopen jaar heeft gezet. De Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Nationale Shopping Awards (voorheen Stichting Nationale Thuiswinkel Awards).

De winnaars van de Excellence Awards zijn Coolblue (Worldline Beste Webwinkel en Consumer Electronics), Independer.nl (Financiële Dienstverlening), AH.nl (Levensmiddelen & Persoonlijke verzorging), TUI Nederland (Travel) en Omoda (Fashion & Lifestyle).

Omoda zag het aantal mobiele bezoekers op de website fors toenemen en speelde hierop in door in november een eigen app te lanceren. Met ruim 52.000 downloads, meer dan 200 reviews en verschenen in het uitgelichte katern van de App Store werd het vermoedde succes bevestigd. Niet alleen voor online, maar ook in de winkels is de app een toevoeging voor klanten. Volgens de jury wint Omoda de Excellence Award dankzij de succesvolle integratie van de mobiele omgeving in de retail.

Met de vernieuwende Starred Feedback Tool vraagt Omoda nu al ruim een jaar naar de mening van de klanten. Na contact via winkels, WhatsApp of andere kanalen, vraagt Omoda feedback via deze tool over bijvoorbeeld persoonlijk contact, de shopervaring en de collectie. De opmerkingen en ideeën die worden aangedragen door klanten, verwerkt Omoda in concrete oplossingen en verbeteringen. Hierdoor steeg de NPS van de online shop naar +75. De feedback tool geeft een 360º view, omdat er zowel in de winkels als via het online contact feedback wordt gevraagd. Met deze twee speerpunten overtuigde Omoda de jury.

De winnaars van de Publieksprijzen XL zijn: 123inkt.nl (Computer Hard- & Software), Coolblue (Elektronica & Telecom), Wijnvoordeel.nl (Eten & Drinken), Independer.nl (Financiële Diensten), Dekbed-discounter (Huis & Tuin), Kleertjes.com (Mode), Body & Fit Sportsnutrition (Persoonlijke Verzorging), Omoda (Schoenen), Greetz (Speelgoed & Cadeaus), Corendon (Vakanties & Reistickets) en Superwinkel (Warenhuizen).

De Shopping Award Game Changer gaat dit jaar naar Fietskoeriers.nl. Dit bedrijf heeft gezorgd voor het meest innovatieve initiatief dat in 2016 de Nederlandse e-commerce markt heeft verrijkt. Tijdens de feestelijke uitreiking was er speciale aandacht voor de Lightspeed Ecommerce50, de lijst met de vijftig snelst groeiende webwinkels van ons land. De top-10 bestaat uit Bandenconcurrent, Boozyshop, WoodWatch, Novusfumus, Polyestershoppen, Case2go, Athleteshop, Werk aan de Muur, Wilpe.com en Flinders.

Tags

Kleertjes.comKleertjes.com Wijnvoordeel.nlWijnvoordeel.nl CorendonCorendon Fietskoeriers.nlFietskoeriers.nl BandenconcurrentBandenconcurrent BoozyshopBoozyshop AthleteshopAthleteshop WoodWatchWoodWatch Case2goCase2go NovusfumusNovusfumus Werk aan de MuurWerk aan de Muur PolyestershoppenPolyestershoppen Wilpe.comWilpe.com Flinders.Flinders. AH.nlAH.nl independer.nlindepender.nl GreetzGreetz DHLDHL 123Inkt.nl123Inkt.nl CoolBlueCoolBlue OmodaOmoda

Comments

Kenmerken

Ed Postmus (Cluse), Enny van de Velden (CCV), John Huiberts (IGM Resins) en Niels Klok (DEGIRO) maken kans om ondernemer van het jaar te worden door de ‘EY Entrepreneur Of The Year’-award in ontvangst te nemen. Daarnaast zijn 11 ondernemers voor de ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’-award genomineerd. Deze award gaat naar een veelbelovende, sterk groeiende ondernemer die zich ongeacht de branche het best onderscheidt op een innovatieve en unieke wijze. Deze verkiezing wordt sinds 1995 gehouden. Eerdere winnaars waren Tijn van Elderen (Brabantia) als EY Entrepreneur Of The Year 2017 en Michiel Muller (Picnic) als EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2017. De genomineerde ondernemers presenteren zich op 5 september aan een onafhankelijke jury. Deze jury kiest de finalisten uit. Op 2 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Wie wordt EY (Emerging) Entrepreneur Of The Year

Wie wordt EY (Emerging) Entrepreneur Of The Year0 ?php the_title() ?>554 dagen geleden
Woonwebshop voor designproducten en accessoires Flinders is uitgeroepen tot de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018. De andere finalist was KPN.

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar0 ?php the_title() ?>560 dagen geleden
De voorzitters van de vakjury’s bij de Shopping Awards hebben, mede op basis van publieksbeoordelingen, bol.com aangewezen als winnaar van de overall titel: Beslist.nl Beste Winkel 2018. De Vakprijzen zijn voor: de Bijenkorf, InShared We All Benefit, wehkamp.nl, Coolblue, Picnic en Corendon Vliegvakanties. De winnaars van Publieksprijzen XL zijn: 123inkt.nl, Coolblue, wijnvoordeel.nl, InShared, zooplus.nl, Steps, De Online Drogist, vanHaren Schoenen, TUI en Bol. JuriDox B.V. is winnaar van de DHL Game Changer Award en SWOOP is aanvoerder van de Lightspeed HQ Ecommerce50. Voor het eerst is een juryprijs voor verkopers op de zakelijke markt uitgereikt. Aan Zamro.

Bol uitgeroepen tot beste winkel van Nederland

Bol uitgeroepen tot beste winkel van Nederland0 ?php the_title() ?>622 dagen geleden
DPD Nederland bezorgt nu ook pakketten op de fiets. Voor deze nieuwe bezorgoptie werkt DPD samen met Fietskoeriers.nl. De dienst is nu in Eindhoven beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als consumenten. DPD en Fietskoeriers.nl verstevigen hun marktpositie op het gebied van duurzame pakketbezorging, zeker met de uitbreiding naar de rest van Nederland in het vooruitzicht.

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven

DPD Nederland bezorgt samen met Fietskoeriers.nl in Eindhoven0 ?php the_title() ?>688 dagen geleden
Flinders heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van meer dan 15 miljoen euro. Hierdoor is een groei van 39% behaald ten opzichte van vorig jaar. Flinders laat al jaren een enorme groei zien. Het komende jaar wordt wederom ingezet op televisiereclame om het merk Flinders uit te bouwen. Daarnaast zal een deel van de expansie uit het buitenland komen en wordt het assortiment uitgebreid. Flinders verwacht in 2018 door te groeien naar een omzet van € 20 miljoen.

Flinders bereikt omzet van 15 miljoen euro en zet in op verdere groei

Flinders bereikt omzet van 15 miljoen euro en zet in op verdere groei0 ?php the_title() ?>707 dagen geleden
De schoenenretailer organiseerde Omoda pakt uit. De actie had een bereik van 330.000 op Facebook en 174.000 op Instagram.

Het succes van ‘Omoda pakt uit’

Het succes van ‘Omoda pakt uit’0 ?php the_title() ?>722 dagen geleden
Na pilots slaan wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen. In twaalf steden bezorgen fietskoeriers in de last mile deel van pakketjes aan huis per fiets.

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets

Wehkamp start samen met DHL en Fietskoeriers met bezorging op de fiets0 ?php the_title() ?>748 dagen geleden
De Fietsersbond roept met een petitie webwinkels op om voor de fietskoerier te kiezen. Even snelle bezorging, maar veel schoner dan busjes.

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier

Fietsersbond wil meer pakketjes per fietskoerier0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
Coolblue wil 1.000 extra bezorgers aannemen. Zo wil de online retailer meer witgoedleveringen zelf in handen nemen en hiermee nog meer klanten blij maken.

Coolblue zoekt 1000 nieuwe bezorgers

Coolblue zoekt 1000 nieuwe bezorgers0 ?php the_title() ?>798 dagen geleden
Omoda en styliste Manon Meijers lanceren een speciale selectie laarzen. De Omoda X Manon-selectie bestaat uit negen modellen.

Omoda lanceert schoenenlijn met stylist Manon Meijers

Omoda lanceert schoenenlijn met stylist Manon Meijers0 ?php the_title() ?>815 dagen geleden
Drie Amsterdamse Foodbloggers serveren 28 augustus de eerste De Foodbloggers Awards in De Tropen voor de beste horecaconcepten.

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards

Amsterdamse Foodbloggers serveren eerste horeca awards0 ?php the_title() ?>850 dagen geleden
Ahold Delhaize heeft het tweede kwartaal van 2017 zo'n 16 miljard euro omgezet. Online aandeel steeg 22%. Dit jaar 3 miljard euro via e-commerce.

Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten

Ahold Delhaize verwacht bijna 3 miljard euro aan online inkomsten0 ?php the_title() ?>855 dagen geleden
Superwinkel bereikt miljoenste bestelling. Het warenhuis heeft inmiddels ruim 500.000 klanten en won dit jaar de Shopping Awards in de categorie warenhuizen

Superwinkel bereikt mijlpaal met miljoenste bestelling

Superwinkel bereikt mijlpaal met miljoenste bestelling0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
winkelstraat.nl modeshopper

Vrouw met iPhone is grootste modeshopper

Vrouw met iPhone is grootste modeshopper0 ?php the_title() ?>884 dagen geleden
Hal Holding Coolblue

HAL Holding breidt belang in Coolblue uit

HAL Holding breidt belang in Coolblue uit0 ?php the_title() ?>887 dagen geleden
PostNL FirstFocus Onmi Tactics

PostNL en FirstFocus betrokken bij Vlaams omnichannel-project Omni Tactics

PostNL en FirstFocus betrokken bij Vlaams omnichannel-project Omni Tactics0 ?php the_title() ?>897 dagen geleden
Coolblue

O La La, Franstalig Coolblue voor België

O La La, Franstalig Coolblue voor België0 ?php the_title() ?>910 dagen geleden
online shopping

Aantal online kopers neemt niet meer toe, het aantal aankopen en gemiddeld besteed bedrag wel

Aantal online kopers neemt niet meer toe, het aantal aankopen en gemiddeld besteed bedrag wel0 ?php the_title() ?>917 dagen geleden
Dutch Retail Experience Awards

Genomineerden Dutch Retail Experience Awards 2017 bekend

Genomineerden Dutch Retail Experience Awards 2017 bekend0 ?php the_title() ?>927 dagen geleden
Omoda lanceert nieuwe campagne

Omoda wint BeCommerce Award in categorie Shoes

Omoda wint BeCommerce Award in categorie Shoes0 ?php the_title() ?>936 dagen geleden
Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab

Amsterdam krijgt Shopping Street Innovation Lab0 ?php the_title() ?>940 dagen geleden
ACM online reviews

ACM reviewt online reviews en pleit voor meer transparantie

ACM reviewt online reviews en pleit voor meer transparantie0 ?php the_title() ?>945 dagen geleden
Lightspeed INretail

Lightspeed en INretail gaan on- en offline winkel efficiënt helpen managen

Lightspeed en INretail gaan on- en offline winkel efficiënt helpen managen0 ?php the_title() ?>945 dagen geleden
Picnic online supermarkt Overschie Vlaardingen Schiedam

Online supermarkt Picnic gaat wijk voor wijk uitbreiden in Rotterdam

Online supermarkt Picnic gaat wijk voor wijk uitbreiden in Rotterdam0 ?php the_title() ?>947 dagen geleden
Flinders RTL

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders0 ?php the_title() ?>960 dagen geleden
BearingPoint Opiness D-Reizen Novio Research Volvo Coolblue HEMA Simyo Volvo mag zichzelf een jaar lang het meest klantgerichte bedrijf van Nederland noemen. Ook D-reizen, Simyo, Coolblue, HEMA, XS4ALL en KLM wonnen Customer Centric DNA Award

Volvo is meest klantgerichte bedrijf van Nederland

Volvo is meest klantgerichte bedrijf van Nederland0 ?php the_title() ?>972 dagen geleden
Omoda lanceert nieuwe campagne

Omoda lanceert samen met Alfred nieuwe campagne: New shoes new you

Omoda lanceert samen met Alfred nieuwe campagne: New shoes new you0 ?php the_title() ?>973 dagen geleden
Ondanks een ongekende omzetstijging en imagoherstel is de saneringsronde in de retailsector nog lang niet afgelopen. Een flinke groep ketens zal de concurrentiestrijd verliezen door gebrek aan onderscheid.

Retailmerken verliezen concurrentiestrijd door gebrek aan onderscheid

Retailmerken verliezen concurrentiestrijd door gebrek aan onderscheid0 ?php the_title() ?>976 dagen geleden
LENA the fashion library maakt kleding lenen in heel Nederland mogelijk met online library

kledingbibliotheek LENA gaat landelijk met online leensysteem

kledingbibliotheek LENA gaat landelijk met online leensysteem0 ?php the_title() ?>979 dagen geleden
Shopping online

Blog: Omnichannel – Het beste van twee werelden!

Blog: Omnichannel – Het beste van twee werelden!0 ?php the_title() ?>982 dagen geleden
draadjesvlees, Hunkemöller, Picnic, De Vegetarische Slager en Hallmark, Pieter Zwart van CoolBlue winnen Dutch Marketing Awards 2017

Hunkemöller, Picnic, De Vegetarische Slager en Hallmark winnen Dutch Marketing Awards

Hunkemöller, Picnic, De Vegetarische Slager en Hallmark winnen Dutch Marketing Awards0 ?php the_title() ?>986 dagen geleden
vanHaren

vanHaren verkoopt online en in de winkels 6,8 miljoen paar schoenen

vanHaren verkoopt online en in de winkels 6,8 miljoen paar schoenen0 ?php the_title() ?>986 dagen geleden
www.oprijplatenshop.nl (Auto & Accessoires), www.sneltoner.nl (Computer, Hard- & Software), www.pepper.nl (Datingsites), www.werkbankenwinkel.nl (Doe-het-zelf & Hobby), www.kabelshop.nl (Elektronica & Telecom), www.koffievergelijk.nl (Eten & Drinken), www.boxers.nl (Lingerie & Ondermode), www.acejewelers.com (Mode), www.parfumerie.nl (Persoonlijke verzorging), www.hardloopshop.nl (Sportswear), www.gereedschapswagens.nl (Tuin & Dieren) en www.maatkussens.nl (Wonen & Slapen).

Shopping Awards XS uitgereikt aan Von Va Voom en Pepper

Shopping Awards XS uitgereikt aan Von Va Voom en Pepper0 ?php the_title() ?>1006 dagen geleden
De winnaars van de meest klantvriendelijkste bedrijf awards

Coolblue, Efteling, Greetz en Van der Valk mogelijk klantvriendelijkste bedrijf

Coolblue, Efteling, Greetz en Van der Valk mogelijk klantvriendelijkste bedrijf0 ?php the_title() ?>1008 dagen geleden
De negentiende winkel van Omoda in Amsterdam

Omoda opent negentiende winkel in Amsterdam

Omoda opent negentiende winkel in Amsterdam0 ?php the_title() ?>1008 dagen geleden
Een van de innovatie designs van de winkels van Omoda

Omoda zet al tien jaar innovatieve stappen

Omoda zet al tien jaar innovatieve stappen0 ?php the_title() ?>1009 dagen geleden
Pieter Zwart oprichter van coolblue die een pakketje doorgeeft van coolblue

Coolblue verwacht omzet van 1,2 miljard in 2017

Coolblue verwacht omzet van 1,2 miljard in 20170 ?php the_title() ?>1015 dagen geleden
Een model van Anna Nooshin

Omoda en Anna Nooshin blijven een match in 2017

Omoda en Anna Nooshin blijven een match in 20170 ?php the_title() ?>1016 dagen geleden
Shopping Awards

Nominaties Shopping Awards 2017 bekend

Nominaties Shopping Awards 2017 bekend0 ?php the_title() ?>1029 dagen geleden
TUI vliegtuig

Design je eigen vliegtuig

Design je eigen vliegtuig0 ?php the_title() ?>1030 dagen geleden
Windmolen

Energievergelijkers scoren ruim onvoldoende

Energievergelijkers scoren ruim onvoldoende0 ?php the_title() ?>1037 dagen geleden
Pakketje van Coolblue

Coolblue gaat samenwerking aan met mediabureau ZIGT

Coolblue gaat samenwerking aan met mediabureau ZIGT0 ?php the_title() ?>1050 dagen geleden
Kimm, Nukuhiva en Verse

Kimm, Nukuhiva en VERSE vertellen het beste verhaal

Kimm, Nukuhiva en VERSE vertellen het beste verhaal0 ?php the_title() ?>1053 dagen geleden
Thuiswinkel awards 2015

Thuiswinkel Awards verder als Shopping Awards

Thuiswinkel Awards verder als Shopping Awards0 ?php the_title() ?>1100 dagen geleden
Allstars Omoda

Omoda stuurt schoenen vanuit de winkel naar klanten thuis

Omoda stuurt schoenen vanuit de winkel naar klanten thuis0 ?php the_title() ?>1177 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!