Home | Social Media | Cold Case team Limburg als eerste actief op Facebook

Cold Case team Limburg als eerste actief op Facebook

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Social Media op 17/02/2017 om 13:45

Kalender in pi

Het cold case team van de politie in Limburg heeft sinds vandaag een eigen Facebookpagina. Op deze pagina is nieuws en informatie te vinden over cold case zaken in Limburg. Limburg is de eerste politie-eenheid in Nederland met een eigen Facebookpagina voor het cold case team.

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar is gesteld. De politie hecht grote waarde aan het (alsnog) oplossen van cold cases. Zij wil recht doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden, maar daarnaast valt het niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

Het cold case team hoopt op www.facebook.com/coldcasepolitielimburg bijvoorbeeld op nieuwe tips in cold case zaken. Via social media komt het team op een vernieuwende manier in contact met het publiek en mogelijk komt er zo ook nieuwe informatie binnen.

Ook op landelijk niveau is er veel aandacht voor cold-case zaken, onder meer door het uitbrengen van een coldcase-kalender. Deze kalender zal ook op de Facebookpagina verspreid worden.

Tags

cold casecold case PolitiePolitie facebookfacebook

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!