Home | B2B | CamHatch verschaft privacy met cover over de webcam

CamHatch verschaft privacy met cover over de webcam

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 22/01/2018 om 17:04

CamHatch is een prijswinnende cover voor over de webcam die gebruikers de ultieme bescherming van hun privacy biedt. Het project is momenteel beschikbaar op KickstarterDe CamHatch is een 100% onhackbare hardware-oplossing die de webcam op apparaten geheel bedekt. Het is een ultradunne, smalle, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing. Het product garandeert dat niemand de gebruikers kan bespioneren via de camera op laptops, computers, telefoons en tablets.

”Ons persoonlijke doel om een wereld te hebben waarin de privacy van iedereen is gewaarborgd gaat verder dan de CamHatch. Dit stelt ons in staat om verder te kijken en dromen dan het huidige product. We bestuderen al langere tijd de gevaren en gevolgen van het digitale tijdperk en zijn nu op een missie om bewustzijn en oplossingen voor deze gevaren te creëren,” zegt co-founder Raïs Lall Mohamed over de inspiratie achter het project. ”Het eerste probleem dat we besloten aan te pakken was het grote aantal onbedekte webcams, welke dagelijks gehackt en gemonitord worden. Om een oplossing te bieden, werd de CamHatch webcam cover gecreëerd,” voegt co-founder Evert Sanders toe.

Hoewel de meeste beschikbare webcam covers een korte levensduur hebben en goedkoop aanvoelen, is de CamHatch ontworpen en getest om langer dan 3,5 jaar mee te gaan. Met een dikte van slechts 0,7 mm is het ook een van de allerdunste covers, waardoor het voor iedereen een stijlvolle en eenvoudige oplossing biedt. Het schuifje maakt het mogelijk om snel de webcam te kunnen gebruiken. Mocht de CamHatch ooit verwijderd worden blijven er geen lijmresten of sporen achter.

Gedurende het avontuur, won CamHatch de RSM Entrepreneurship Challenge van de prestigieuze Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Het bedrijf bereikte verder de finale van de Rotterdamse Startersprijs, als een van de meest belovende Rotterdamse startups. Met meer dan 5.000 tevreden klanten, waaronder grote bedrijven en enkele overheidsinstanties, is de CamHatch een vertrouwde keuze en is bewezen dat het werkt.

”In het digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit tevoren om je privacy te beschermen. Iedere dag worden duizenden apparaten gehackt. Hackers, overheidsinstanties en veiligheidsdiensten misbruiken webcams om onwetende slachtoffers te bespioneren,” zegt co-founder Jamal Warner. ”CamHatch is de 100% onhackbare hardware-oplossing die garandeert dat niemand je begluurt wanneer de webcam bedekt is. Open het schuifje wanneer je je webcam nodig hebt en schuif het dicht wanneer je klaar bent.”

CamHatch is in 2017 opgericht en retailer van kwalitatief hoogwaardige webcam covers voor laptops, tablets en smartphones voor particuliere en zakelijke klanten. CamHatch geeft voorlichting over de risico’s geassocieerd met online privacy en gerelateerde beveiligingskwesties.

Tags

Evert SandersEvert Sanders Raïs Lall MohamedRaïs Lall Mohamed webcamwebcam Jamal WarnerJamal Warner covercover CamHatchCamHatch Rotterdamse StartersprijsRotterdamse Startersprijs KickstarterKickstarter privacyprivacy

Comments

Kenmerken

Het platform MijnOnlineIDentiteit.nl heeft de tool: MijnNaamBeschermen.nl. gelanceerd om mensen hun eigen naam te laten beschermen en beheren op internet.

Nieuwe tool beschermt eigen naam op internet

Nieuwe tool beschermt eigen naam op internet0 ?php the_title() ?>622 dagen geleden
Nadat Privacy zoekmachine Startpage vorig jaar al Ancilla van de Leest binnenhaalde als privacy advisor volgt nu Phil Zimmerman. Zimmerman is het beste bekend als de ontwikkelaar van PGP. Deze versleutelingstechniek ontwierp hij in de jaren ’90 om ongewenste meekijkers in emails tegen te gaan. PGP, wat voor “Pretty Good Privacy” staat, versleutelt emails, zodat de inhoud onleesbaar is zonder een eigen geheime digitale sleutel. Naast zijn nieuwe aanstelling bij Startpage.com, geeft Zimmerman cryptografie-les aan de TU Delft.   StartPage.com is een gratis zoekmachine van Nederlandse bodem waarbij zoekresultaten uit Google worden weergegeven met behoud van privacy. StartPage slaat nooit persoonlijke gegevens op van de gebruiker en biedt een gratis anoniem-browsen optie bij elk zoekresultaat. Dankzij deze unieke functies wordt voorkomen dat vervelende advertenties die consumenten op het internet blijven achtervolgen worden weergegeven. Het bedrijf is gevestigd in Europa, buiten het bereik van de gegevensverzameling mandaten van de Verenigde Staten, is gecertificeerd door derden en is aanbevolen door Edward Snowden. Jaarlijks verwerkt StartPage.com meer dan 2 miljard zoekopdrachten.

Privacy zoekmachine Startpage.com haalt cryptografie-legende Phil Zimmermann binnen

Privacy zoekmachine Startpage.com haalt cryptografie-legende Phil Zimmermann binnen0 ?php the_title() ?>629 dagen geleden
Fujifilm lanceert de nieuwe instax SQ6, het nieuwste model instant camera met vierkante film sluit naadloos aan op een generatie die graag momenten en verhalen met analoge fotografie creëert. De lancering is daarom tevens de start van een samenwerking met Pepijn Lanen (Faberyayo) en zijn creatieve zielsverwant Steven van Lummel. Beide zijn heavy user instax fans van het eerste uur. Ze maakten - met de support van Fujifilm instax - een collector’s item reisverslag van hun reizen naar Japan, onder andere voor het programma Tokyayo van Viceland. Het eerste exemplaar van het boek ‘Tokayo. The adventures of Steev and Yayo in Tokyo’ is door Pepijn aan Steven overhandigd tijdens het officiële release event van de SQ6.

Faberyayo en Steven van Lummel met Fujifilm instax in Tokyayo

Faberyayo en Steven van Lummel met Fujifilm instax in Tokyayo0 ?php the_title() ?>640 dagen geleden
Labfresh introduceert na het overhemd nu een T-shirt dat niet vies kan worden en zweetplekken absorbeert via Kickstarter. Streefbedrag is al behaald.

Dit shirt wordt niet vies en absorbeert zweet en geur

Dit shirt wordt niet vies en absorbeert zweet en geur0 ?php the_title() ?>697 dagen geleden
Kraaijvanger Architects heeft ook uitbreiding van het succesvolle Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groothandelsgebouw in Rotterdam ontworpen.

Cambridge Innovation Center uitgebreid door Kraaijvanger Architects

Cambridge Innovation Center uitgebreid door Kraaijvanger Architects0 ?php the_title() ?>710 dagen geleden
Koekjes op basis van insecten! kweekvlees! Of gerecycled water, dat in wezen gereinigd en bewerkt rioolwater is! Zelfs bewuste consumenten moeten eerst hun weerzin overwinnen om dat te eten of drinken. Onderzoek van dr. Anne-Kathrin Klesse van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), Janet Geipel en Constantinos Hadjichristidis toont aan dat het beschrijven van duurzame maar afstotelijke producten in een tweede taal ervoor zorgt dat mensen eerder bereid zijn ze te eten.

Beschrijving in andere taal maakt afstotelijke producten aantrekkelijker

Beschrijving in andere taal maakt afstotelijke producten aantrekkelijker0 ?php the_title() ?>727 dagen geleden
Tom van Dieren brengt eerste zwembroek op markt die van kleur kan veranderen. De stoffen van Sea’sons zijn behandeld met hitte-reactieve microcapsules.

Deze zwembroek verandert van kleur!

Deze zwembroek verandert van kleur!0 ?php the_title() ?>734 dagen geleden

IRMA en Referendum-studenten winnen Nederlandse Privacy Awards

IRMA en Referendum-studenten winnen Nederlandse Privacy Awards0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden

Atmosphere wint Buma Music meets Tech Award

Atmosphere wint Buma Music meets Tech Award0 ?php the_title() ?>763 dagen geleden
De Correctbooks kunnen als relatiegeschenk worden gemaakt in de huisstijl van ieder bedrijf zoals bijvoorbeeld Rotterdam The Hague Airport.

Correctbook schuift duizenden notitieboeken over toonbank door eindejaarsgeschenken

Correctbook schuift duizenden notitieboeken over toonbank door eindejaarsgeschenken0 ?php the_title() ?>793 dagen geleden
Somnox ontwikkelt knuffelrobot die helpt bij slapen. Het Delftse initiatief is samen met vijf andere genomineerden kanshebber voor ASN Bank Wereldprijs.

Deze Delftse knuffelrobot helpt mensen met slaapproblemen aan een goede nachtrust

Deze Delftse knuffelrobot helpt mensen met slaapproblemen aan een goede nachtrust0 ?php the_title() ?>837 dagen geleden
Onderzoek toont aan dat hersenscans voorspellingen over individuele voorkeuren bij ophalen van geld bij een groot publiek nauwkeuriger maken.

Hersenscans voorspellen succes van crowdfunding

Hersenscans voorspellen succes van crowdfunding0 ?php the_title() ?>838 dagen geleden
Yovoli combineert mens en robot in de nieuwsgaring volgens initiatiefnemers van de crowdfunding-actie: Nieuwsbank en Telpress Benelux.

Nieuwsverzamelaar Yovoli start crowdfunding op Kickstarter

Nieuwsverzamelaar Yovoli start crowdfunding op Kickstarter0 ?php the_title() ?>851 dagen geleden
Bijna een miljoen studenten maken via Studystore kennis met Correctbook! Een duurzaam, herbruikbaar schrift uit Rotterdam.

Correctbook maakt herbruikbaar schrift voor bijna 1 miljoen studenten beschikbaar

Correctbook maakt herbruikbaar schrift voor bijna 1 miljoen studenten beschikbaar0 ?php the_title() ?>943 dagen geleden
CamHatch Netherlands B.V., StoredEnergy en Hi Marry Rotterdamse Startersprijs Correctbook

Correctbook wint Rotterdamse Startersprijs 2017

Correctbook wint Rotterdamse Startersprijs 20170 ?php the_title() ?>1018 dagen geleden
Rotterdamse Startersprijs Groothandelsgebouw

Zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs

Zes genomineerden voor de Rotterdamse Startersprijs0 ?php the_title() ?>1041 dagen geleden
werknemers van Tinybot, de winnaars van de Rotterdamse Startersprijs van 2016

Starters strijden om Rotterdamse Startersprijs 2017

Starters strijden om Rotterdamse Startersprijs 20170 ?php the_title() ?>1089 dagen geleden
Ekster smart wallet

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!0 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
NB-lot shield

Arduino Shield beschikbaar in Nederland via Kickstarter

Arduino Shield beschikbaar in Nederland via Kickstarter0 ?php the_title() ?>1092 dagen geleden
Simon Douw en Gijsbert Koren

Simon Douw en Gijsbert Koren: Warme crowdfunding is meer dan geld alleen

Simon Douw en Gijsbert Koren: Warme crowdfunding is meer dan geld alleen0 ?php the_title() ?>1158 dagen geleden
Buma Music meets tech

Nieuwe muzikale startups op Eurosonic Noorderslag

Nieuwe muzikale startups op Eurosonic Noorderslag0 ?php the_title() ?>1173 dagen geleden
Rotterdam huizen

Rotterdam, Dijkhoff en Verzekeraars tasten privacy eveneens aan

Rotterdam, Dijkhoff en Verzekeraars tasten privacy eveneens aan0 ?php the_title() ?>1203 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!