Home | retail | C&A in Eindhoven transformeert tot modern winkelcomplex

C&A in Eindhoven transformeert tot modern winkelcomplex

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 11/01/2018 om 16:43

Winkelvastgoedspecialist Redevco is begonnen met de herontwikkelingswerkzaamheden aan het C&A gebouw aan het Septemberplein in Eindhoven. Redevco transformeert de in totaal 9.000 vierkante meters, nu nog verdeeld over vier verdiepingen, in een nieuw, modern winkelcomplex waar meerdere huurders in gehuisvest zullen worden. Het pand zal naar verwachting in augustus 2019 volledig opgeleverd worden.

Winkelvastgoedspecialist Redevco is begonnen met de herontwikkelingswerkzaamheden aan het C&A gebouw aan het 18 Septemberplein in Eindhoven. Redevco transformeert de in totaal 9.000 vierkante meters, nu nog verdeeld over vier verdiepingen, in een nieuw, modern winkelcomplex waar meerdere huurders in gehuisvest zullen worden. Het pand zal naar verwachting in augustus 2019 volledig opgeleverd worden.

Clemens Brenninkmeijer, Managing Director van Redevco Nederland: ”Deze grootschalige verbouwing zal het pand weer helemaal geschikt maken voor de functionele eisen en wensen van de hedendaagse retailers. Door de ruimte efficiënter in te delen, zal het grote gebouw plek kunnen bieden aan meerdere huurders. Het spannende ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau UNStudio, waarbij het pand zal worden voorzien van een nieuwe, glazen plint en glazen kunstobjecten op de gevels daarboven, zorgt ervoor dat het gebouw een icoon aan het 18 Septemberplein blijft.”

De herontwikkeling zal worden geleid door hoofdaannemer Stam + De Koning uit Eindhoven en omvat onder andere het slopen van de 4e verdieping en het verhogen van de nu nog vrij lage 2e verdieping. De aangrenzende Redevco panden aan de Hermanus Boexstraat 4-6 en de Demer 3 worden bovendien in het hoofdgebouw geïntegreerd. De winkelplint en kunstobjecten zullen bijna volledig in glas worden opgebouwd om het geheel een transparante, lichte uitstraling te geven. Redevco ziet de verbouwing als een kans om het pand te verduurzamen en streeft ernaar een BREEAM Excellent-certificaat te behalen. Verduurzaming vindt onder andere plaats door het plaatsen van zonnepanelen, groen op dak en gevel en het gebruik van energiezuinige roltrappen en liften.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal de winkel van huurder C&A geopend blijven. Dit vormt een extra uitdaging waarbij de huurder meermalen intern zal moeten verhuizen. De heropening van C&A is gepland in maart 2019.

Tags

RedevcoRedevco UNStudioUNStudio Stam + De KoningStam + De Koning EindhovenEindhoven C&AC&A

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!