Home | retail | Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 12/10/2017 om 11:01

Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd. De toonaangevende speelgoedketen past goed bij Alteri, een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt.

Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd. De toonaangevende speelgoedketen past goed bij Alteri, een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt.

Alteri heeft uitgebreide ervaring op het gebied van en zet zich in voor het transformeren en vernieuwen van retailbedrijven met als doel het behalen en behouden van een duurzaam concurrentievoordeel.  De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en in afwachting van het advies van de Centrale Ondernemingsraad.

Jeroen Visser, CFO Blokker Holding: ”Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk. Met de ondersteuning van Alteri kan Intertoys haar plannen met betrekking tot omnichannel, supply chain, winkelinnovatie en marketing versneld en effectief uitvoeren. Ik ben ervan overtuigd dat Intertoys haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken.”

Gavin George, CEO Alteri: ”Het is een groot voorrecht om Intertoys aan onze portefeuille toe te voegen. Wij kijken ernaar uit om met de collega’s en franchisenemers van Intertoys, verder gebruik te maken van de sterke positie die Intertoys inneemt op de speelgoedmarkt. Samen met hen willen we Intertoys verder omvormen naar een omnichannel retailbedrijf, waarmee de gezondheid van de onderneming het beste is geborgd. Hoewel de speelgoedmarkt een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft, is het ons uiteindelijke streven van Intertoys een volledig op de klant gericht bedrijf te maken, waar klanten hun weg kunnen vinden in relevante, aantrekkelijke en nabij gelegen winkels die naadloos aansluiten bij de online dienstverlening en de webshops. Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, onze experts en ons netwerk. Hiermee kunnen wij de klantpropositie van Intertoys verder versterken.”

Nextail, de online-organisatie van Blokker Holding die verantwoordelijk is voor de online-activiteiten van Intertoys, zal de dienstverlening aan Intertoys op basis van een service level agreement voortzetten.

Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november 2017 af te ronden. Er worden geen verdere details over de overeenkomst bekendgemaakt.

Intertoys, dat in 1976 werd opgericht in Gouda, exploiteert circa 500 winkels (inclusief ruim 100 franchisewinkels) in heel Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, evenals een of meerdere webshops in deze landen. Intertoys heeft diverse moderniserings- en herstructureringsactiviteiten doorgevoerd. In 2015 kondigde Blokker Holding de integratie aan van de hoofdkantoren van Intertoys en Bart Smit en de aanstelling van één managementteam voor de beide retailmerken.

In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk: Intertoys. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys. Voordat het hoogseizoen van dit jaar begint, zal Intertoys ook verschillende innovatieve omnichannel-proposities implementeren en verbeteringen doorvoeren aan haar online platforms. Het merendeel van de winkels bevindt  zich in Nederland. Intertoys heeft ruim 4.000 medewerkers en heeft onlangs een aantal proefwinkels in Nederland geopend.

Alteri Investors is een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailsector met een succesvol trackrecord in het oplossen van uitdagingen in de retail. Het bedrijf werd in november 2014 opgericht als een joint venture tussen Alteri’s management en fondsen die worden beheerd door dochterondernemingen van de toonaangevende alternatieve vermogensbeheerder Apollo Global Management.

Alteri beschikt over een team van mensen met jarenlange ervaring in investeringen en herstructureringen in de retailsector. Sinds haar oprichting heeft Alteri een groot aantal schuld- en aandelentransacties voltooid, waaronder de acquisitie van Versandhaus Walz, een vooraanstaande in Duitsland gevestigde multi-channel en multi-brand retailer. Alteri streeft ernaar nieuw kapitaal in te brengen om bedrijven weer gezond te maken. Het bedrijf is gevestigd in Mayfair, Londen.

Tags

bart Smitbart Smit Toys XlToys Xl AlteriAlteri IntertoysIntertoys BlokkerBlokker

Comments

Kenmerken

In de verkiezingsperiode hebben ruim 35.000 consumenten gestemd voor de Beste Folder Awards. 34 folderaars maken kans in een van de acht categorieën. De winnaars worden op 26 april bekendgemaakt tijdens het Hoera voor de Folder! event in Baarn.

Xenos, MediaMarkt en Intratuin onder de 34 genomineerden voor Beste Folder Awards

Xenos, MediaMarkt en Intratuin onder de 34 genomineerden voor Beste Folder Awards0 ?php the_title() ?>608 dagen geleden
Met het oog op de verdere online ambities van Blokker en de strategische focus van Blokker Holding op Blokker, wordt een deel van de activiteiten van Nextail geïntegreerd met Blokker. Hiermee wil Blokker haar omnichannel aanpak versterken en de online groei een verdere impuls geven. Het hoofdkantoor van Blokker verhuist na de zomer naar het moderne onderkomen van Nextail in Amsterdam Zuidoost.

Blokker herschikt e-commerce activiteiten en online marketing Nextail

Blokker herschikt e-commerce activiteiten en online marketing Nextail0 ?php the_title() ?>629 dagen geleden
CASA, internationaal opererende interieurwinkelketen met 500 winkels in acht Europese landen, neemt circa 110 Xenos-winkellocaties over van Blokker Holding.

Ook Xenos verdwijnt uit de winkelstraat en wordt CASA

Ook Xenos verdwijnt uit de winkelstraat en wordt CASA0 ?php the_title() ?>638 dagen geleden
Er zijn zo’n 1000 franchiseformules. De omzet is met bijna 23 miljard het grootst in de automotive branche. Daarna volgen supermarkten van franchisenemers.

Franchisenemers leveren Nederland een omzet van 53,5 miljard euro op

Franchisenemers leveren Nederland een omzet van 53,5 miljard euro op0 ?php the_title() ?>664 dagen geleden
De FranchiseFormules Netwerkmiddag wordt op donderdag 22 Maart 2018 voor de zevende maal in successie georganiseerd door FranchiseFormules.NL. De Netwerkmiddag wordt georganiseerd als er innovatieve of anderszins interessante ontwikkelingen zijn binnen de franchisebranche die de aandacht vragen van onze klanten: de franchisegevers / formule-eigenaren. Het centrale thema van deze editie in Hotel New York te Rotterdam is: eCommerce binnen franchiseformules: Die mix van clicks en bricks is niet niks… Onder meer André ten Wolde (Domino’s Pizza) en Dr. Evelien Croonen (Rijksuniversiteit Groningen) spreken.

FranchiseFormules Netwerkmiddag

FranchiseFormules Netwerkmiddag0 ?php the_title() ?>674 dagen geleden
Nextail, de onlineorganisatie van Blokker Holding, kan dankzij Criteo Sponsored Products merken via Blokker.nl meteen shoppers laten bereiken.

Dankzij Criteo kan Nextail advertenties direct op website blokker laten zien

Dankzij Criteo kan Nextail advertenties direct op website blokker laten zien0 ?php the_title() ?>771 dagen geleden
Intertoys start met de online marktplaats Nextail Connect!. Het verkoopplatform Intertoys.nl wordt hiermee opengesteld voor externe speelgoedaanbieders. Hierdoor biedt de speelgoedmarktleider klanten nog meer keuze en kan het online productassortiment in de toekomst ook sneller groeien. De uitbreiding start met een online groei van ruim 25.000 speelgoedproducten.

Intertoys stelt webshop open voor externe speelgoedaanbieders

Intertoys stelt webshop open voor externe speelgoedaanbieders0 ?php the_title() ?>777 dagen geleden
Een advertentie is effectiever wanneer de leeftijd van het model in de advertentie overeenkomt met de gevoelsleeftijd van de uiteindelijke doelgroep. De gevoelsleeftijd van consumenten van 50 jaar en ouder ligt, over het algemeen, 10 jaar lager dan hun werkelijke leeftijd. Dit blijkt uit onderzoek van het Bindinc. Kenniscentrum in samenwerking met MediaTest onder ruim 300 respondenten. 

Leeftijd van een model is van invloed op de waardering van de advertentie

Leeftijd van een model is van invloed op de waardering van de advertentie0 ?php the_title() ?>778 dagen geleden
Nextail heeft in webshop van Intertoys diverse technologische vernieuwingen doorgevoerd waarmee het online winkelen makkelijker en klantvriendelijker wordt.

Nextail en Intertoys lanceren volledig vernieuwde webshop

Nextail en Intertoys lanceren volledig vernieuwde webshop0 ?php the_title() ?>783 dagen geleden
Blokker benoemt retail-marketeer en strateeg Bas Verheijen (C1000, Albert Heijn, Ahold, Procter & Gamble en Picnic) tot directeur Marketing & Formule.

Blokker benoemt Bas Verheijen tot Directeur Marketing & Formule

Blokker benoemt Bas Verheijen tot Directeur Marketing & Formule0 ?php the_title() ?>804 dagen geleden
De categorieprijzen voor ABN AMRO Retailer of the Year zijn bekend. Fonq, Shoeby, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland.

Shoeby, fonQ, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland

Shoeby, fonQ, Beter Bed, HEMA en 123inkt.nl behoren tot de beste webshops van Nederland0 ?php the_title() ?>817 dagen geleden
Telecompaper blikt vanwege tien jaar Consumer Insights terug op online aankopen. Het aantal Nederlanders dat via internet koopt steeg 240 procent.

240 procent groei van aantal online shoppers in 10 jaar tijd

240 procent groei van aantal online shoppers in 10 jaar tijd0 ?php the_title() ?>861 dagen geleden
Big Bazar brengt complete logistieke dienstverlening (warehousing en transport) onder bij Bakker Logistiek. Samenwerking voor groeiambities discounter.

Big Bazar brengt logistieke dienstverlening onder bij Bakker Logistiek

Big Bazar brengt logistieke dienstverlening onder bij Bakker Logistiek0 ?php the_title() ?>874 dagen geleden
Nextail, de online organisatie van Blokker Holding, start samenwerking met online witgoedspecialist AO.nl. Op blokker.nl keus uit ruim 750 witgoed producten

Blokker.nl gaat witgoed van AO.nl verkopen

Blokker.nl gaat witgoed van AO.nl verkopen0 ?php the_title() ?>874 dagen geleden
Big Bazar ziet kans voor versnelde expansie van de discountformule. Als onderdeel hiervan worden nog Blokker- en Marskramervestigingen omgebouwd.

Big Bazar opent 30 nieuwe winkellocaties

Big Bazar opent 30 nieuwe winkellocaties0 ?php the_title() ?>880 dagen geleden
Blokker Nextail Publitas reclamefolder

Nextail en Publitas brengen eerste real time reclamefolder op de markt

Nextail en Publitas brengen eerste real time reclamefolder op de markt0 ?php the_title() ?>883 dagen geleden
Blokker

Groei bij webwinkels van Blokker kunnen totale omzetdaling niet compenseren

Groei bij webwinkels van Blokker kunnen totale omzetdaling niet compenseren0 ?php the_title() ?>911 dagen geleden
Leen Bakker, Blokker, Gilde Equity Management

Blokker heeft Leen Bakker verkocht

Blokker heeft Leen Bakker verkocht0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Blokker Intertoys Maxi Toys, Xenos, Big Bazar, Leen Bakker

Blokker Holding gaat alleen nog maar voor Blokker

Blokker Holding gaat alleen nog maar voor Blokker0 ?php the_title() ?>939 dagen geleden
reclamefolders

Dirk, Blokker, HEMA, Auping en Tempur hebben beste reclamefolders

Dirk, Blokker, HEMA, Auping en Tempur hebben beste reclamefolders0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden
Intertoys Leerdam

Meer spelen in de speelgoedwinkels van Intertoys

Meer spelen in de speelgoedwinkels van Intertoys0 ?php the_title() ?>1133 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!