Home | retail | Black Friday overspoelt Rotterdam

Black Friday overspoelt Rotterdam

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 28/09/2017 om 13:05

Retailplatform Urban Department Store Rotterdam introduceert Black Friday. 24 november staan winkels, horeca en hotels in teken van Amerikaans koopjeschaos.

In de Verenigde Staten is Black Friday een fenomeen. Winkels bieden de dag na Thanksgiving vele producten tegen spotprijzen aan in aanloop naar Kerstmis. Dat zorgt voor lange rijen vol koopjesjagers. De omzet op die ene dag overstijgt de miljarden. Ook webshops doen tegenwoordig mee, ook Nederlandse bedrijven spelen logischerwijs op de gekte in. Het Rotterdamse retailplatform Urban Department Store vertegenwoordigt verschillende winkelgebieden in het centrum van de Maasstad en introduceert Black Friday op 24 november. Het is de eerste Nederlandse stad die zo prominent het Amerikaanse voorbeeld volgt.

Black Friday moet groots worden gevierd in Rotterdam. Van veel winkeliers en organisaties op het gebied van leisure zijn al toezeggingen binnen. Samen met onder andere Museum Rotterdam, Maritiem Museum, Holland Casino, De Bijenkorf, Decathlon, Bram Ladage, BMW, Prénatal, Biro, Hema, McDonalds, Van den Assem en verschillende winkeliersverenigingen worden acties opgezet. Zoals vervroegde openingstijden, kortingsvouchers, gratis entreekaartjes en souvenirs.

Er wordt samengewerkt met NS Spoordeeluitjes om treinreizigers voordelig naar Rotterdam te laten komen in combinatie met deals. Ook Rotterdam Partners en Tourist Information zullen Black Friday in al hun uitingen en nieuwsbrieven meenemen en op de website publiceren.

UDSRotterdam is inmiddels de campagne om Black Friday aan te kondigen gestart en een speciale Facebookpagina aangemaakt.

Tags

Urban Department Store RotterdamUrban Department Store Rotterdam Black FridayBlack Friday RotterdamRotterdam

Comments

Kenmerken

Rotterdamse Dakendagen en de Bijenkorf slaan de handen ineen: samen planten ze een lavendeltuin op het dak van dit iconische warenhuis aan de Coolsingel. Ruim 3.000 planten komen er te staan, om een zee van paarse, geurige bloemen te creëren. De tuin moet niet alleen een toevluchtsoord voor mensen worden, maar ook voor bijen. Gedurende de maand juni, de Rotterdam Architectuur Maand, zal de tuin ieder weekend te bezoeken zijn binnen de openingstijden van de Bijenkorf. Het premièreweekend vindt plaats tijdens de Rotterdamse Dakendagen op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Dan mogen de bezoekers van het festival als eerste het dak op.

De Bijenkorf in Rotterdam krijgt een lavendeltuin

De Bijenkorf in Rotterdam krijgt een lavendeltuin0 ?php the_title() ?>630 dagen geleden
In voortdurende jacht naar pure kwaliteit en no-nonsense stijl creëren Michael van den Broek en Ruben Fust voor No Label een collectie van basics.

No Label opent nieuwe winkel in Rotterdam

No Label opent nieuwe winkel in Rotterdam0 ?php the_title() ?>659 dagen geleden
De drie techniekmusea GeoFort in Herwijnen, het Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Het winnende museum ontvangt € 100.000 om zijn museumdroom te realiseren. De publieksprijs vindt voor de elfde keer plaats en staat dit jaar in het teken van Techniek. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de meeste publieksstemmen heeft gekregen en de winnaar is van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018.

GeoFort, Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft genomineerd voor Museumprijs

GeoFort, Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft genomineerd voor Museumprijs0 ?php the_title() ?>687 dagen geleden
Buitenlandse bedrijven als Nuctech, Rambus en Helinox Inc zorgden in 2017 voor 1020 banen in Rotterdam door zich in de stad te vestigen of uit te breiden. Samen zijn deze 51 bedrijven goed voor een verwachte investering van 537 miljoen euro. Zowel het aantal nieuwe banen als het aantal investeringen in de stad steeg ten opzichte van het jaar ervoor en zijn het resultaat van Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing en acquisitie van (inter)nationale bedrijven in de stad.  

51 nieuwe internationale bedrijven naar Rotterdam

51 nieuwe internationale bedrijven naar Rotterdam0 ?php the_title() ?>735 dagen geleden
eve Sleep opent eerste pop-up store in Nederland bij de Bijenkorf in Rotterdam. De ruimte is volledig aangekleed met gehele collectie van design producten.

Online matrassen bedrijf eve Sleep opent pop-up store bij de Bijenkorf

Online matrassen bedrijf eve Sleep opent pop-up store bij de Bijenkorf0 ?php the_title() ?>766 dagen geleden
Tussen 21.00 en 22.00 uur op maandag 18 december kwam er gemiddeld één bestelling per seconde binnen. 40% meer verkocht dan de drukste dag vorig jaar.

Coolblue verwerkte één bestelling per seconde

Coolblue verwerkte één bestelling per seconde0 ?php the_title() ?>794 dagen geleden
Er zijn tien nieuwe bedenksels die kans maken op de titel: Slechtste slogan van 2017. Onder meer Bram Ladage en Dierenambulance Amsterdam genomineerd.

Dierenambulance Amsterdam en Bram Ladage kanshebber voor Slechtste slogan!

Dierenambulance Amsterdam en Bram Ladage kanshebber voor Slechtste slogan!0 ?php the_title() ?>804 dagen geleden
Nieuwe cosmetica-afdeling van de Bijenkorf Rotterdam is nu 1300 m2. Er zijn ook twee ruimtes gecreëerd waar op afspraak beautybehandelingen mogelijk zijn.

De Bijenkorf Rotterdam opent grootste cosmetica-afdeling van Nederland

De Bijenkorf Rotterdam opent grootste cosmetica-afdeling van Nederland0 ?php the_title() ?>809 dagen geleden
Na succesvolle edities in grote steden als Parijs, Zürich, Berlijn, Moskou, Keulen, Warschau en Amsterdam vindt komend weekend de eerste editie van Sneakerness in Rotterdam plaats in de Van Nelle Fabriek. Sneakerness is uitgegroeid tot het belangrijkste sneakerevent van Europa. Er worden duizenden sneakers verkocht en merken en winkels als Crep Protect, WOEI, Overkill, Monta en Reell Jeans presenteren zich. 

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam

Crep Protect, WOEI, Overkill en Monta presenteren zich op eerste Sneakerness Rotterdam0 ?php the_title() ?>820 dagen geleden
Coolblue is begonnen met Blue Friday. De Black Friday-deals worden nu al aangeboden zodat de online retailer klanten kan beloven dat pakketjes op tijd zijn

CoolBlue neemt met Blue Friday een week voorsprong op Black Friday

CoolBlue neemt met Blue Friday een week voorsprong op Black Friday0 ?php the_title() ?>825 dagen geleden
RTB House verwacht 24 november een record wat betreft drukte webshops. Nederlandse webshops trokken vorig jaar 20% meer bezoekers dan gemiddeld in november.

Black Friday breekt naar verwachting dit jaar nieuw record

Black Friday breekt naar verwachting dit jaar nieuw record0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
Tweederde van respondenten van Motivaction-onderzoek naar Black Friday zijn sceptisch over het niveau van de aanbiedingen komende 24 november.

Webshops profiteren meer van Black Friday dan fysieke winkels

Webshops profiteren meer van Black Friday dan fysieke winkels0 ?php the_title() ?>828 dagen geleden
Waarom is het noodzaak dat Nederlandse e-retailers buitenlandse feestdagen zoals Valentijnsdag, Black Friday en Cyber Monday en nu ook Singles day adopteren en wat is het verband met cross-border shopping? Internationaal vertrouwensmerk Trusted Shops legt het uit.

Geadopteerde feestdagen bieden online shoppers meer kortingen

Geadopteerde feestdagen bieden online shoppers meer kortingen0 ?php the_title() ?>832 dagen geleden
Alle promoties van BlackFriday-Online.nl zijn ruim een maand voor Black Friday al uitverkocht. Zowel grote en kleine (web)winkels doen dit jaar mee.

Black Friday definitief doorgebroken bij Nederlandse webshops

Black Friday definitief doorgebroken bij Nederlandse webshops0 ?php the_title() ?>839 dagen geleden
Gastvrije TravelBird deed onderzoek naar hoe internationale steden scoren in gastvrijheid ten opzichte van massatoerisme. Rotterdam​ staat wereldwijd op vijfde ​plek.

Rotterdam meest gastvrije stad van Nederland

Rotterdam meest gastvrije stad van Nederland0 ?php the_title() ?>842 dagen geleden
Levi's Levi's Na wereldsteden als New York, Londen en Parijs lanceert Levi's in samenwerking met het creatieve collectief Chips een Rotterdam City Tee.

Levi’s lanceert Rotterdam City Tee

Levi’s lanceert Rotterdam City Tee0 ?php the_title() ?>848 dagen geleden
Salesforce, marktleider op het gebied van CRM, verwacht dat Black Friday de drukste online shopping-dag ooit zal worden in de Verenigde Staten

Black Friday wordt drukste online shopping-dag ooit

Black Friday wordt drukste online shopping-dag ooit0 ?php the_title() ?>853 dagen geleden
Bram Ladage opent pop-up store in Rotterdamse Markthal ter ere van 50 jarig jubileum. Er zijn unieke tassen, overhemden, sokken en shirts te koop.

Bram Ladage opent pop-up store met merchandise in Markthal

Bram Ladage opent pop-up store met merchandise in Markthal0 ?php the_title() ?>857 dagen geleden
Tegenover McDonald’s aan het Spui in Den Haag deelt Wakker Dier vanwege Dierendag gratis vegetarische nuggets uit om aandacht te vestigen op plofkipbeleid.

Wakker Dier deelt vegetarische nuggets uit tegenover McDonald’s

Wakker Dier deelt vegetarische nuggets uit tegenover McDonald’s0 ?php the_title() ?>869 dagen geleden
Koopgoot Kapgoot kappe nou

Koopgoot voor één dag omgetoverd tot de Kapgoot

Koopgoot voor één dag omgetoverd tot de Kapgoot0 ?php the_title() ?>967 dagen geleden
Pathe Livewall

Interactieve gaming in de bioscoopzalen van Pathé

Interactieve gaming in de bioscoopzalen van Pathé0 ?php the_title() ?>987 dagen geleden
reinventing retail winnaar

Retailinnovatie in Rotterdam beloond

Retailinnovatie in Rotterdam beloond0 ?php the_title() ?>1109 dagen geleden
Webshop data

Consument stopt met online winkelen bij datalek

Consument stopt met online winkelen bij datalek0 ?php the_title() ?>1129 dagen geleden
Bezoekers stijgt Winkelstraten

Aantal bezoekers in winkelstraten stijgt weer licht

Aantal bezoekers in winkelstraten stijgt weer licht0 ?php the_title() ?>1137 dagen geleden
Oude Kassa

Voor kerst 40 procent vaker gepind en 50 procent vaker met iDEAL betaald

Voor kerst 40 procent vaker gepind en 50 procent vaker met iDEAL betaald0 ?php the_title() ?>1144 dagen geleden
Pathe IMAX

Winkelend publiek kan ouderwets gamen op Rotterdamse gebouwen

Winkelend publiek kan ouderwets gamen op Rotterdamse gebouwen0 ?php the_title() ?>1170 dagen geleden
Bol.com Magazijn pakketjes

Bol.com op weg naar omzet van 1 miljard euro

Bol.com op weg naar omzet van 1 miljard euro0 ?php the_title() ?>1177 dagen geleden
Black Friday bij target

Black Friday werpt schaduw vooruit

Black Friday werpt schaduw vooruit0 ?php the_title() ?>1184 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!