Home | Logistiek/e-commerce | Bitz en Safeguard AI bepalen nieuwe koers voor toekomst smart cities

Bitz en Safeguard AI bepalen nieuwe koers voor toekomst smart cities

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 01/06/2018 om 15:29

Startupbootcamp Smart City & IoT heeft de 10 beste startups geselecteerd voor deelname aan  innovatieprogramma in Amsterdam. Bitz en Citydotzen vertegenwoordigen Nederland. Bitz introduceert een nieuwe munt die wordt ondersteund door blockchain en  als vervanging van plastic fiches bij festivals en andere sociale evenementen dient. Safeguard AI biedt preventie van letsel op de werkplek met behulp van blockchain en kunstmatige intelligentie. Na een strenge beoordelingsronde in aanwezigheid van meer dan vijftig mentoren en partners van Startupbootcamp zijn ook SMART-I (Italië), Presnsr (Finland), Citizens (Bulgarije), Tradler (Spanje), Mela Works (Verenigd Koninkrijk), Prognostic(Verenigd Koninkrijk), TransferHero (Kroatië) en SCYLLA (Duitsland) uitverkoren voor het drie maanden durende innovatieprogramma in Amsterdam. Het Nederlandse City.Zen, een chatbot waarin officiële informatie wordt gecombineerd met lokale kennis via crowdsourcing dankzij kunstmatige intelligentie, viel af. Het eveneens Nederlandse Open Transport redde het ook niet. Open Transport is bezig met de ontwikkeling van een netwerk van mobiele diensten en biedt de hulpmiddelen waarmee op eenvoudige wijze kan worden voorzien in on-demand, multimodaal transport voor elke app.

Startupbootcamp Smart City & IoT heeft de 10 beste startups geselecteerd voor deelname aan  innovatieprogramma in Amsterdam. Bitz en Safeguard AI vertegenwoordigen Nederland. Bitz introduceert een nieuwe munt die wordt ondersteund door blockchain en  als vervanging van plastic fiches bij festivals en andere sociale evenementen dient. Safeguard AI biedt preventie van letsel op de werkplek met behulp van blockchain en kunstmatige intelligentie.

Na een strenge beoordelingsronde in aanwezigheid van meer dan vijftig mentoren en partners van Startupbootcamp zijn ook SMART-I (Italië), Presnsr (Finland), Citizens (Bulgarije), Tradler (Spanje), Mela Works (Verenigd Koninkrijk), Prognostic (Verenigd Koninkrijk), TransferHero (Kroatië) en SCYLLA (Duitsland) uitverkoren voor het drie maanden durende innovatieprogramma in Amsterdam.

Het Nederlandse City.Zen, een chatbot waarin officiële informatie wordt gecombineerd met lokale kennis via crowdsourcing dankzij kunstmatige intelligentie, viel af. Het eveneens Nederlandse Open Transport redde het ook niet. Open Transport is bezig met de ontwikkeling van een netwerk van mobiele diensten en biedt de hulpmiddelen waarmee op eenvoudige wijze kan worden voorzien in on-demand, multimodaal transport voor elke app.

Manuela Krull-Mancinelli, algemeen directeur van het Smart City & IoT-programma, vertelt: ”De oplossingen van Smart City & IoT hebben gevolgen voor ons allemaal. In ons programma richten we ons enerzijds op projecten die zich focussen op slimme gebouwen en slimme mobiliteit, en anderzijds op die van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Deze afbakening is zeer belangrijk omdat het concept Smart City zeer breed is. De geselecteerde startups maken gebruik van nieuwe technologieën, zoals Internet of Things, blockchain en kunstmatige intelligentie.”

Hij vervolgt: ”Het zijn bijzonder relevante en veelbelovende initiatieven die alle ingrediënten in huis hebben om de komende drie maanden verrassende oplossingen in de markt te zetten. De geselecteerde startups krijgen de mogelijkheid om op het juiste niveau contacten te leggen met beslissers uit het bedrijfsleven en met onze business partners. Dit biedt hen de mogelijkheid hun onderneming op te schalen en binnen hun sector een toonaangevende positie te verwerven.”

De geselecteerde teams gaan een intensief ontwikkelingsprogramma volgen van 3 maanden met workshops, mentorsessies en bijeenkomsten. Dit programma begint op 2 juli en eindigt op 18 oktober 2018 met de Demo Day in aanwezigheid van meer dan 100 influencers, mentoren, partners en investeerders. Ze worden begeleid door een netwerk van ondernemers, topmanagers en investeerders en krijgen toegang tot invloedrijke organisaties om zo versneld te kunnen ontwikkelen en groeien. Behalve kantoorruimte in Amsterdam, 15.000 euro startkapitaal en ondersteuning van Startupbootcamp-partners zoals Vodafone, Schiphol, PwC, Unica, Sandd, Amazon en Cisco, hebben ze toegang tot een internationaal netwerk van particuliere investeerders en verstrekkers van risicokapitaal voor mogelijke verdere investeringen.

Na deelname aan het acceleratie-onderdeel in Amsterdam zullen de startups onderdeel zijn van het Startupbootcamp Global Alumni programma, waarin meer dan 600 startups over de hele wereld met elkaar zijn verbonden.

Tags

UnicaUnica SCYLLASCYLLA Mela WorksMela Works PrognosticPrognostic Safeguard AISafeguard AI bitzbitz StartupbootcampStartupbootcamp SanddSandd PwCPwC VodafoneVodafone SchipholSchiphol AmazonAmazon CiscoCisco

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!