Home | Logistiek/e-commerce | BidTrans biedt nu al transport tot in India

BidTrans biedt nu al transport tot in India

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 15/09/2017 om 10:45

BidTrans, het portaal waar opdrachten voor transport worden geplaatst, bedient drie maanden na lancering al de hele wereld.

BidTrans is drie maanden geleden gelanceerd, en nu al zijn er vanuit de hele wereld opdrachten geplaatst om te vervoeren. BidTrans is een portaal waar consumenten en bedrijven gratis transport opdrachten kunnen plaatsen. Voornamelijk opdrachten die lastig te vervoeren zijn qua afmetingen of bestemmingen hebben die logistiek moeilijk te bereiken zijn.

Het idee om BidTrans op te zetten is ontstaan nadat mede eigenaar Mathijs de Vries van een goede vriend een nogal apart verhaal aanhoorde. Zijn vriend zou als expat naar Nederland komen en het bedrijf waar hij zou gaan werken bood hem aan zijn spullen op te halen. Toen het ingehuurde verhuisbedrijf aan kwam rijden schrok zijn vriend zich rot aangezien er een hele vrachtwagen ruim 1200 km had gereden voor wat enkele dozen en zijn racefiets.

Met BidTrans is er een transport portaal ontwikkeld welke het makkelijk maakt voor iedereen om gratis opdrachten te plaatsen met daarnaast de mogelijkheid om vervoer te vinden naar elke bestemming. De vervoerders die aangesloten zijn bij BidTrans worden uitvoerig geverifieerd voordat ze biedingen kunnen plaatsen op opdrachten. Zo zijn er al opdrachten vervoerd van Nederland naar verschillende landen in de EU en zelfs India. In de meeste Europese landen zijn er zeer goede wegen, rijden er miljoenen vervoerders rond en zou het zonde zijn om dit met de transportbehoefte van opdrachtgevers niet te combineren om zo ook nog eens het klimaat en CO2 uitstoot positief te beïnvloeden.

Ondanks dat BidTrans nog maar een paar maanden actief is zijn er al verschillende mogelijkheden om het concept in andere landen uit te breiden. Zo zijn er franchise aanvragen vanuit verschillende landen in Europa en zelfs uit Vietnam en Nieuw-Zeeland.

Tags

BidTransBidTrans

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!