Home | Logistiek/e-commerce | Bagage op Rotterdam The Hague Airport afgehandeld met zelfrijdende karretjes

Bagage op Rotterdam The Hague Airport afgehandeld met zelfrijdende karretjes

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 21/03/2018 om 13:41

Rotterdam The Hague Airport gaat als eerste in de praktijk werken met een bagageafhandelingssysteem op basis van FLEET, de toekomstbestendige bagagelogistiekoplossing van Vanderlande waarbij autonome voertuigen de bagage vervoert. Elk wagentje vervoert één koffer of tas en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven.  De overeenkomst tussen Vanderlande en RTHA (onderdeel van de Royal Schiphol Group) bevestigt dat beide organisaties vol inzetten op innovatieve oplossingen. Het gezamenlijke innovatieproject heeft als doel het bagageafhandelingsproces in Rotterdam op het vlak van flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie te verbeteren.

Rotterdam The Hague Airport gaat als eerste in de praktijk werken met een bagageafhandelingssysteem op basis van FLEET, de toekomstbestendige bagagelogistiekoplossing van Vanderlande waarbij autonome voertuigen bagage vervoeren. Elk wagentje vervoert één koffer of tas en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven.  De overeenkomst tussen Vanderlande en RTHA (onderdeel van de Royal Schiphol Group) bevestigt dat beide organisaties vol inzetten op innovatieve oplossingen. Het gezamenlijke innovatieproject heeft als doel het bagageafhandelingsproces in Rotterdam op het vlak van flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie te verbeteren.

FLEET wordt naar verwachting in september 2018 voor het eerst in gebruik zal worden genomen. Dankzij de technologie zijn geen vaste sorteersystemen meer nodig. Bovendien ligt het energieverbruik 50% lager dan van traditionele bagageafhandelingssystemen. FLEET is ontworpen om naadloos met een luchthaven en de activiteiten daarvan mee te groeien. Verder past het systeem zich aan veranderende beveiligings- en screeningsvoorschriften aan.

RTHA kan dankzij de overeenkomst het bagagesorteersysteem van de luchthaven uitbreiden en verbeteren, meer vluchten en passagiers verwerken en de ergonomische werkomstandigheden van het grondpersoneel verbeteren. Het voordeel voor Vanderlande is dat het bedrijf ervaring kan opdoen met FLEET in een live luchthavenomgeving en de totale technische oplossing kan testen. Ook kan Vanderlande zo ervaring opdoen met het nieuwe bedrijfsmodel.

”Na de succesvolle lancering op inter airport 2017 hebben we er alle vertrouwen in dat FLEET helemaal klaar is voor de markt,” zegt Andrew Manship, Executive Vice President Airports en directielid van Vanderlande ”We vinden het geweldig dat we door het tekenen van deze overeenkomst de mogelijkheid krijgen om dit innovatieve concept in een live omgeving te testen en te optimaliseren, en een bijdrage kunnen leveren aan de strategische doelstellingen van RTHA.”

”FLEET sluit perfect aan bij onze algehele visie om een innovatiehub te worden,” vult Ron Louwerse, Managing Director van Rotterdam The Hague Airport, aan. ”Het systeem is toekomstbestendig en schaalbaar, zal een positief effect hebben op onze sorteerefficiëntie en de ergonomische omstandigheden voor onze collega’s van de bagageafhandeling verbeteren. We zijn blij dat we deze overeenkomst hebben gesloten, omdat we ervan overtuigd zijn dat FLEET een cruciale rol binnen onze operationele activiteiten zal gaan spelen en ons uitstekend zal helpen om onze toekomstplannen te realiseren.”

Vanderlande is wereldwijd marktleider op het gebied van automatiseringsoplossingen met toegevoegde waarde voor logistieke processen op luchthavens en in de pakkettenmarkt. De onderneming is ook toonaangevend in procesautomatisering voor magazijnen.

De bagageafhandelingssystemen van Vanderlande verplaatsen wereldwijd 3,7 miljard stuks bagage per jaar. Met andere woorden: 10,1 miljoen stuks bagage per dag. De systemen van Vanderlande draaien in 600 luchthavens, waaronder 13 van de 20 grootste luchthavens ter wereld.  Elke dag worden meer dan 39 miljoen pakketten door haar systemen gesorteerd, bij de meest toonaangevende pakketondernemingen ter wereld.

Daarnaast maken veel van grootste e-commercebedrijven wereldwijd en veel distributiefirma’s gebruik van de efficiënte en betrouwbare oplossingen van Vanderlande.

Vanderlande richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en concurrentiepositie van haar klanten. De onderneming streeft ernaar om, door middel van nauwe samenwerkingsverbanden, hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun logistieke prestaties uit te breiden. De uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen van Vanderlande – innovatieve systemen, intelligente software en levenscyclusservices – levert bij elkaar een snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie op.

Vanderlande, opgericht in 1949, telt meer dan 5.000 werknemers, die zich allemaal inspannen om de bedrijven van de klanten te doen floreren, in diverse locaties op alle continenten. Met een consistent groeiende omzet van meer dan 1,1 miljard euro heeft Vanderlande de afgelopen zestig jaar een wereldwijde reputatie opgebouwd als een zeer betrouwbare partner voor logistieke procesautomatisering met toegevoegde waarde.

Tags

autonome voertuigenautonome voertuigen VanderlandeVanderlande Rotterdam The Hague AirportRotterdam The Hague Airport bagagebagage

Comments

Kenmerken

Woonwebshop voor designproducten en accessoires Flinders is uitgeroepen tot de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018. De andere finalist was KPN.

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar0 ?php the_title() ?>531 dagen geleden
Het Vlaamse innovatieplatform voor de logistieke sector heeft de mogelijkheden van het elektrische voertuig van Easymile dat autonoom beweegt.

Dit voertuig levert autonoom pakjes

Dit voertuig levert autonoom pakjes0 ?php the_title() ?>534 dagen geleden
Active Ants heeft de grootste Autostore van de Benelux in gebruik genomen. Met een capaciteit van maar liefst 64.000 bakken, 32 robots en 6 poorten heeft zij haar huidige Autostore systeem meer dan verdubbeld. Active Ants verzorgt de e-fulfilment voor webwinkels van Dille & Kamille, Hallmark, Girav, Supersmart, BNNVARA en Grolsch. Active Ants biedt daarnaast ook Basketpic, daarmee ontvangt de eindklant per mail een foto van de werkelijke bestelling, terwijl deze klaar wordt gemaakt voor verzending. meerderheid

Active Ants, die van de reclame voor Rabobank, verdubbelt capaciteit

Active Ants, die van de reclame voor Rabobank, verdubbelt capaciteit0 ?php the_title() ?>616 dagen geleden
Schiphol, HMSHost International en Deliveroo starten een pilot waarbij passagiers die vanaf E-pier vliegen nog een maaltijd bij gate kunnen bestellen.

Deliveroo gaat tot op de gate op Schiphol bezorgen

Deliveroo gaat tot op de gate op Schiphol bezorgen0 ?php the_title() ?>631 dagen geleden
De Correctbooks kunnen als relatiegeschenk worden gemaakt in de huisstijl van ieder bedrijf zoals bijvoorbeeld Rotterdam The Hague Airport.

Correctbook schuift duizenden notitieboeken over toonbank door eindejaarsgeschenken

Correctbook schuift duizenden notitieboeken over toonbank door eindejaarsgeschenken0 ?php the_title() ?>691 dagen geleden

Pakketvervoerders in de knel door online decemberrecord

Pakketvervoerders in de knel door online decemberrecord0 ?php the_title() ?>691 dagen geleden
Shipping Blue is een nieuwe wereldwijde pakket bezorgservice van KLM, speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf.

KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue

KLM gaat pakketten bezorgen met Shipping Blue0 ?php the_title() ?>701 dagen geleden
Met de proef Personal Security Pass online kunnen reizigers een tijdstip reserveren om door de veiligheidscontrole op Schiphol te gaan.

Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?

Op afspraak door de veiligheidscontrole op Schiphol?0 ?php the_title() ?>716 dagen geleden
Henk Jan Gerzee (voorheen onder meer werkzaam bij Dorel Juvenile, Elsevier en KLM ) wordt de nieuwe Chief Digital Officer van Royal Schiphol Group.

Henk Jan Gerzee nieuwe Chief Digital Officer Schiphol

Henk Jan Gerzee nieuwe Chief Digital Officer Schiphol0 ?php the_title() ?>721 dagen geleden
Rotterdam Partners, de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam werken al drie jaar samen aan het vergroten van de aantrekkingskracht van Rotterdam. Daar zijn tien nieuwe partners bij gekomen. Onder het motto: Rotterdam. Make It Happen zetten de aangesloten partijen de stad in binnen- en buitenland stevig op de kaart. Om de boodschap nog breder te verspreiden, zijn daar nu tien nieuwe partners bij gekomen die ook het gevoel van Rotterdamse trots uitdragen. De nieuwe leden zijn Cruise Port Rotterdam, Diergaarde Blijdorp, Euromast, Feyenoord Rotterdam, RDM Rotterdam en Centre of Expertise, Rotterdam Ahoy, Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam Port Promotion Council, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Spido.

Tien nieuwe partners moeten Rotterdam aantrekkelijker maken

Tien nieuwe partners moeten Rotterdam aantrekkelijker maken0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
KLM en Schiphol hebben toegezegd dat ze geen contact meer met elkaar hebben over de beperking van de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen. Schiphol bepaalt zelf haar plannen voor investeringen, luchthaventarieven en marketingbeleid. KLM en Schiphol zijn open over eventuele onderlinge contacten en leggen deze vast. Zo kan de ACM de contacten en de inhoud daarvan controleren.

KLM en Schiphol praten niet meer over groeimogelijkheden luchtvaartmaatschappijen

KLM en Schiphol praten niet meer over groeimogelijkheden luchtvaartmaatschappijen0 ?php the_title() ?>762 dagen geleden
Centraal Beheer gaat als eerste in Nederland zelfrijdende elektrische deelauto’s verzekeren. Moederbedrijf Achmea heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Eindhovense scale-up Amber. Dit bedrijf levert geen auto’s, maar biedt mobiliteit. Achmea zet actief in op het creëren van innovatieve producten en diensten, die aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s. Daarmee speelt de verzekeraar in op de toekomst, waarin steeds minder behoefte zal zijn aan de traditionele autoverze

Centraal Beheer verzekert als eerste in Nederland de zelfrijdende (deel)auto

Centraal Beheer verzekert als eerste in Nederland de zelfrijdende (deel)auto0 ?php the_title() ?>763 dagen geleden
Zo’n 37 procent van de vliegtuigpassagiers vloog in het tweede kwartaal met een budgetmaatschappij. In 2010 was dat nog 28 procent meldt het CBS.

Budgetmaatschappijen winnen terrein binnen de luchtvaart

Budgetmaatschappijen winnen terrein binnen de luchtvaart0 ?php the_title() ?>786 dagen geleden

ANWB, Schiphol en NS stellen data beschikbaar voor hackers

ANWB, Schiphol en NS stellen data beschikbaar voor hackers0 ?php the_title() ?>790 dagen geleden
Eén op de vier vrachtwagens rijdt leeg over de weg. Het is de ambitie van Synple om dit te verminderen. Newion en Mainport Innovation Fund II investeren.

Logistieke startup Synple haalt €1,1 miljoen op om lege vrachtkilometers te voorkomen

Logistieke startup Synple haalt €1,1 miljoen op om lege vrachtkilometers te voorkomen0 ?php the_title() ?>799 dagen geleden
Undagrid sluit nieuwe financieringsronde succesvol af. Het nieuwe Innovation Industries investeerde samen met Mainport Innovation Fund.

Undagrid helpt ineffectieve en onnauwkeurige logistieke processen te verbeteren

Undagrid helpt ineffectieve en onnauwkeurige logistieke processen te verbeteren0 ?php the_title() ?>813 dagen geleden
NS en PostNL bieden voortaan bagageservice. Wie via Schiphol naar vakantieadres vliegt en met trein naar station reist kan de koffers thuis laten ophalen.

NS en PostNL brengen koffers alvast naar Schiphol

NS en PostNL brengen koffers alvast naar Schiphol0 ?php the_title() ?>845 dagen geleden
KLM bagagelabel Care Tag Amsterdam

Intelligent bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over Amsterdam

Intelligent bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over Amsterdam0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Jaguar Land Rover autonoom

Jaguar Land Rover heel ver op weg naar autonoom rijden in stadsverkeer

Jaguar Land Rover heel ver op weg naar autonoom rijden in stadsverkeer0 ?php the_title() ?>873 dagen geleden
zelfrijdendeauto.com The Future mobility Network Zelfrijdend

Binnen tien jaar meerijden in een zelfrijdende auto op de openbare weg

Binnen tien jaar meerijden in een zelfrijdende auto op de openbare weg0 ?php the_title() ?>877 dagen geleden
NS proRail

NS en ProRail achtervolgen reizigers op zes stations

NS en ProRail achtervolgen reizigers op zes stations0 ?php the_title() ?>882 dagen geleden
SnappCar Europcar

Europcar investeert in autodeelplatform SnappCar

Europcar investeert in autodeelplatform SnappCar0 ?php the_title() ?>883 dagen geleden
Schiphol Hackathon

Schiphol houdt hackathon voor betere reiservaring van passagiers

Schiphol houdt hackathon voor betere reiservaring van passagiers0 ?php the_title() ?>889 dagen geleden
Minister Schultz van Haegen Hardt BAM

Hardt toont Europa’s eerste hyperloop-testfaciliteit in Delft

Hardt toont Europa’s eerste hyperloop-testfaciliteit in Delft0 ?php the_title() ?>894 dagen geleden
PostNL gaat ’s nachts bezorgen

PostNL gaat ’s nachts bezorgen

PostNL gaat ’s nachts bezorgen0 ?php the_title() ?>924 dagen geleden
ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto

ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto

ABN AMRO Eindhoven vergroent met elektrische deelauto0 ?php the_title() ?>925 dagen geleden
Schiphol Red Hat digitale luchthaven

Schiphol kiest Red Hat om beste digitale luchthaven te worden

Schiphol kiest Red Hat om beste digitale luchthaven te worden0 ?php the_title() ?>926 dagen geleden
Amber Hannover Messe Steven Nelemans

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven

Eerste commercieel zelfrijdende auto’s in Eindhoven0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
DHL Colliers

Druk op de logistieke markt creëert nieuwe hotspots

Druk op de logistieke markt creëert nieuwe hotspots0 ?php the_title() ?>932 dagen geleden
Royal Schiphol Group heeft Roy Scheerder benoemd tot Chief Digital Officer ad interim Hij neemt de taken over van Albert van Veen die met ingang van 1 juni vertrekt bij Schiphol.Scheerder gaat zich richten op de verdere digitale transformatie

Roy Scheerder Chief Digital Officer ad interim Schiphol

Roy Scheerder Chief Digital Officer ad interim Schiphol0 ?php the_title() ?>938 dagen geleden
Schiphol Aviation Awards KLm KLM Cargo Transavia

KLM Cargo, Transavia en Jet Airways winnen Schiphol Aviation Awards 2016

KLM Cargo, Transavia en Jet Airways winnen Schiphol Aviation Awards 20160 ?php the_title() ?>945 dagen geleden
Exterion Media introduceert als eerste OOH exploitant de 'Cabri' - See more at: http://www.exterionmedia.com/nl/over-ons/nieuws/exterion-media-introduceert-cabri/#sthash.tlT4Jcq0.dpuf

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering

Zelfrijdende winkelwagen, introductie Cabri en DeOnlineDrogist.nl start nachtlevering0 ?php the_title() ?>957 dagen geleden
Nieuwe testomgeving voor slimme mobiliteit in Brabant

Brabantse wegen worden geschikt voor zelfrijdende auto’s

Brabantse wegen worden geschikt voor zelfrijdende auto’s0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
Een laptop die ingelogd is om de gegevens uit het datacenter van Schiphol Trade Park in the kijken

Schiphol Trade Park ontwikkelt Green Datacenter Campus

Schiphol Trade Park ontwikkelt Green Datacenter Campus0 ?php the_title() ?>980 dagen geleden
Het loket van Tax Free Refunds in Schiphol dat nu wordt ondersteund door de app van Vatfree.com

Vatfree.com lanceert eerste mobiele Tax Free Shopping app

Vatfree.com lanceert eerste mobiele Tax Free Shopping app0 ?php the_title() ?>987 dagen geleden
Proef biometrisch inchecken

KLM laat passagiers via gezichtsherkenning biometrisch boarden

KLM laat passagiers via gezichtsherkenning biometrisch boarden0 ?php the_title() ?>1007 dagen geleden
Landbouw aardappelen

40 miljoen voor Big Data en andere innovaties in landbouw en voedselproductie

40 miljoen voor Big Data en andere innovaties in landbouw en voedselproductie0 ?php the_title() ?>1064 dagen geleden
010 isn't just a code Rotterdam GTA

Grand Theft Auto in Rotterdam

Grand Theft Auto in Rotterdam0 ?php the_title() ?>1081 dagen geleden
Rotterdam city met brug

Rotterdamse citymarketing zorgt voor fors meer buitenlandse hotelgasten

Rotterdamse citymarketing zorgt voor fors meer buitenlandse hotelgasten0 ?php the_title() ?>1149 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!