Home | B2B | Deze app zet stoplichten op groen!

Deze app zet stoplichten op groen!

Geplaatst door Jeroen Veenstra in B2B op 16/03/2018 om 14:16

De Schwung app, bedacht en ontwikkeld door Vialis en Infoplaza, weet wanneer er gefietst wordt en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan er zomaar een groene golf ontstaan voor fietsers. Het gebruik van de Schwung-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker maar wordt enkel gebruikt als detectiemiddel. Door het gebruik van GPS kan de telefoon in de broekzak of tas blijven zitten. Eigenlijk druk je nog voordat je bij het kruispunt bent virtueel de drukknop voor groen al in.

De Schwung app, bedacht en ontwikkeld door Vialis en Infoplaza, weet wanneer er gefietst wordt en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan er zomaar een groene golf ontstaan voor fietsers. Het gebruik van de Schwung-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker maar wordt enkel gebruikt als detectiemiddel. Door het gebruik van GPS kan de telefoon in de broekzak of tas blijven zitten. Eigenlijk druk je nog voordat je bij het kruispunt bent virtueel de drukknop voor groen al in.

In ’s-Hertogenbosch zijn alle 50 oversteken die werken met fiets verkeerslichten nu voorzien van de techniek. Het slimme verkeerslicht signaleert naderende fietsers. En reageert daarop zodat fietsers minder hoeven te wachten.

Jan Hoskam: ”Ik ben enorm trots dat nu alle 50 verkeerslichten werken met de Schwung App. Ik raad iedereen aan de app te downloaden en zelf te ervaren hoe het werkt. Met deze slimme en innovatieve technieken maken we het fietsgebruik aantrekkelijker. De bereikbaarheid groter en zetten we in op duurzame mobiliteit.”

De app is zelflerend en houdt rekening met de routes van de gebruikers en reageert daarop. Het duurt dus even voordat de app reageert. Belangrijk om te weten is dat de app geen groen garandeert, zonder dat je hoeft te stoppen. De app zorgt voor het eerder en nauwkeurig melden van aankomende fietsers. De kans is dan groter, dat je eerder groen licht krijgt.

De plaatsing van slimme verkeerslichten is onderdeel van het landelijke Partnership Talking Traffic. Dit is een publiek-private samenwerking voor de ontwikkeling en invoering van vernieuwende verkeerstoepassingen. Met deelname aan het Partnership Talking Traffic en andere smart mobility programma´s verbetert de overheid de bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Hiermee maakt de overheid zich klaar voor de toekomst. Reizigers zijn door het gebruik van data en slimme technieken, beter geïnformeerd. Ook leggen ze hiermee hun reis door de stad sneller en veiliger af.

Tags

Partnership Talking TrafficPartnership Talking Traffic VialisVialis SchwungSchwung InfoplazaInfoplaza

Comments

Kenmerken

Cortina organiseert voor de zevende keer modellenwedstrijd. Influencers als Janice, Lizzy van der Ligt, Moderosa en Milan Carvalho zijn ambassadeur.

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets

Cortina zet Lizzy van der Ligt, Janice, Moderosa en Milan Carvalho op de fiets0 ?php the_title() ?>611 dagen geleden
Gazelle wint met CityGo C3 titel Fiets van het Jaar. Ook Sparta, Klever X Speed, Specialized, Trek, Schwalbe en Velco onderscheiden tijdens fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht

CityGo van Gazelle is fiets van het jaar, Sparta levert beste E-bike

CityGo van Gazelle is fiets van het jaar, Sparta levert beste E-bike0 ?php the_title() ?>621 dagen geleden
Het Delftse Swapfiets is in 2017 met ruim 1600% gegroeid. De start-up verspreidde onder ruim 27.500 Nederlandse klanten deelfietsen. Nu wordt het concept in België gelanceerd. Daarna volgen Duitsland, met de naam Swaprad, en Denemarken.

Na ruim 27.500 Nederlandse klanten lanceert Swapfiets concept in België

Na ruim 27.500 Nederlandse klanten lanceert Swapfiets concept in België0 ?php the_title() ?>624 dagen geleden
Navigatie in Flitsmeister was de meest gevraagde feature. De app is in een nieuw jasje gestoken, die de gebruikerservaring nog beter maakt.

Flitsmeister biedt eindelijk ook navigatie

Flitsmeister biedt eindelijk ook navigatie0 ?php the_title() ?>645 dagen geleden
Het Amsterdamse E-bike2work heeft samen met Giant een voordelig, zorgeloos en duurzaam E-bike sharing- en serviceconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Hiermee biedt E-bike2work organisaties een serieus en duurzaam alternatief voor een groot gedeelte van het woon-werkverkeer en van dienstreizen. In veel gevallen bedragen deze ritten niet meer dan 8 tot 20 kilometer per dag. Een afstand die uitstekend is te overbruggen met een E-bike. Deze ritten worden nu voornamelijk afgelegd in de duurdere en minder duurzame (elektrische) auto en/of met het openbaar vervoer.

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof

E-bike2work en Giant bundelen krachten in strijd tegen fijnstof0 ?php the_title() ?>653 dagen geleden
Hans-Erik Wagenaar ontwerpt modeaccessoires en Gidon Krot werkt onder andere voor Nike, G-Star en Scotch & Soda. Voor Eneco ontwierpen ze een windrugzak!

Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen

Eneco introduceert Windrugzak om sneller te kunnen fietsen0 ?php the_title() ?>698 dagen geleden
Met de app Tranzer plan en koop je in één keer je gehele reis, ook wanneer er daarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende vervoerders.

Reizen, plannen en betalen voor trein, tram en bus zonder OV-chipkaart

Reizen, plannen en betalen voor trein, tram en bus zonder OV-chipkaart0 ?php the_title() ?>707 dagen geleden
Nadat eind oktober al een pilot was gestart om het gebruik van hightech deelfietsen intensief te monitoren is Mobike officieel geïntroduceerd in Rotterdam.

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam

Mobike deelfietsen officieel gelanceerd in Rotterdam0 ?php the_title() ?>733 dagen geleden
Door de samenwerking met GPS-Buddy is het voor de gebruikers van CX Euro mogelijk om hun vracht realtime te volgen. Hierdoor kunnen gebruikers hun planning optimaliseren door meer transportopdrachten aan te nemen en wordt ‘leeg rijden’ voorkomen. Gebruikers hoeven geen klant te zijn van GPS-Buddy, het platform biedt voor het volgen van een zending diverse mogelijkheden.

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro

GPS-Buddy sluit samenwerkingsovereenkomst met CX Euro0 ?php the_title() ?>733 dagen geleden
Mobike, een van ’s werelds grootste aanbieders deelfietsen, begint ondersteunt door Fox Global Logistics een pilot in Rotterdam.

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam

Mobike start pilot met hightech deelfietsen in Rotterdam0 ?php the_title() ?>749 dagen geleden
Dit jaar hebben 19 cases van de in totaal 44 inzendingen een nominatie ontvangen voor een SponsorRingen. Nieuw dit jaar is de categorie Lang Lopende Sponsorships waarvoor een vakjury nomineert. De winnaars van een SponsorRing worden op donderdag 30 november bekroond. Ook worden dan de Sponsor van het Jaar en de Sponsorpersonality van het Jaar 2017 bekendgemaakt.

We Fashion, Lowlands, Nieuwe Kerk en Max Verstappen maken kans op SponsorRingen

We Fashion, Lowlands, Nieuwe Kerk en Max Verstappen maken kans op SponsorRingen0 ?php the_title() ?>750 dagen geleden
Met de  bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test PLUS nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet PLUS als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen.

PLUS gaat duurzaam bezorgen met Urban Arrow bakfiets en Stint Cargo

PLUS gaat duurzaam bezorgen met Urban Arrow bakfiets en Stint Cargo0 ?php the_title() ?>763 dagen geleden
Primera wil haar winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen en start daarom vanaf heden met het plaatsen van een gps-volgsysteem in deze artikelen. De kick-off vindt plaats op vrijdag 6 oktober in Rotterdam.

Primera stopt gps-volgsysteem in sigarettenpakjes

Primera stopt gps-volgsysteem in sigarettenpakjes0 ?php the_title() ?>768 dagen geleden
Nieuwe EQ Ready-app van Mercedes-Benz analyseert gedrag van automobilisten en toont of het zinvol is om over te stappen naar elektroauto of hybrid.

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid

Mercedes helpt bestuurders met app overstappen naar elektroauto of hybrid0 ?php the_title() ?>796 dagen geleden
SnappCar, NS en Uber gaan Amsterdammers alternatief bieden voor eigen auto. De drie partijen creëren daartoe de #DitchYourKeys-campagne.

Uber, SnappCar en NS dagen Amsterdammers uit om de auto te laten staan

Uber, SnappCar en NS dagen Amsterdammers uit om de auto te laten staan0 ?php the_title() ?>797 dagen geleden
Tile-trackers kunnen aan sleutels, telefoons of andere spullen die snel kwijt raken worden bevestigd. Via bluetooth zijn de spullen altijd terug te vinden.

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth

Tile helpt spullen terugvinden via bluetooth0 ?php the_title() ?>805 dagen geleden
e app toont acties van de winkels en horeca in de directe omgeving op de mobiele telefoon, gebaseerd op de huidige of geplande GPS positie. E

Nieuwe app Dloky laat kleine winkels beter concurreren

Nieuwe app Dloky laat kleine winkels beter concurreren0 ?php the_title() ?>826 dagen geleden
Listnride, deelplatform voor fiets, begon in september in Berlijn. Uitbreiding naar Amsterdam is in volle gangen crowdfunding campagne op Seedrs.

Deelplatform voor fietsen Listnride ook in Amsterdam

Deelplatform voor fietsen Listnride ook in Amsterdam0 ?php the_title() ?>828 dagen geleden
Amsterdam wil de toeristen spreiden. Daartoe is de Amsterdam Discovery Challenge app ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en Amsterdam Marketing.

Amsterdam verspreidt toeristen met app

Amsterdam verspreidt toeristen met app0 ?php the_title() ?>848 dagen geleden
KLM bagagelabel Care Tag Amsterdam

Intelligent bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over Amsterdam

Intelligent bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over Amsterdam0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
a.s.r. drone Vlieg Veilig app

Verzekeraar a.s.r. brengt de vlieg veilig app voor drones in de lucht

Verzekeraar a.s.r. brengt de vlieg veilig app voor drones in de lucht0 ?php the_title() ?>862 dagen geleden
Flickbikes deelfiets Amsterdam

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming

Deze deelfiets laat je gewoon achter op bestemming0 ?php the_title() ?>863 dagen geleden
Tour de France Dimension Data

GPS-transponders onder 198 zadels verrijken Tour de France met data

GPS-transponders onder 198 zadels verrijken Tour de France met data0 ?php the_title() ?>867 dagen geleden
Tommy-Boy play attention

Bijzonder verkeerslicht vertelt tragisch ongeluk

Bijzonder verkeerslicht vertelt tragisch ongeluk0 ?php the_title() ?>869 dagen geleden
Jaguar Land Rover autonoom

Jaguar Land Rover heel ver op weg naar autonoom rijden in stadsverkeer

Jaguar Land Rover heel ver op weg naar autonoom rijden in stadsverkeer0 ?php the_title() ?>873 dagen geleden
app verkeer Vipconn

Nooit meer zelf bellen of appen achter het stuur met Vipconn

Nooit meer zelf bellen of appen achter het stuur met Vipconn0 ?php the_title() ?>874 dagen geleden
Deliveroo GPS

Deliveroo verbetert bezorging via GPS-coördinaten

Deliveroo verbetert bezorging via GPS-coördinaten0 ?php the_title() ?>915 dagen geleden
Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden op de Fiets is het vanaf nu ook mogelijk om met gesproken navigatie routes te fietsen.

Vernieuwde app Fietsersbond Routeplanner laat fietsroutes horen

Vernieuwde app Fietsersbond Routeplanner laat fietsroutes horen0 ?php the_title() ?>937 dagen geleden
Samsung Veilig Verkeer Nederland campagne

Samsung wil Stuur vast, smartphone los

Samsung wil Stuur vast, smartphone los0 ?php the_title() ?>943 dagen geleden
Cortina e-bike 1 april

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid

Grappig bedoelde Cortina e-bike voor kinderen wordt werkelijkheid0 ?php the_title() ?>954 dagen geleden
Just Cargo

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam

Just Cargo introduceertUber-concept voor fietskoeriers in Amsterdam0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
Dominos winkel

Domino’s heeft GPS-Tracking in alle winkels uitgerold

Domino’s heeft GPS-Tracking in alle winkels uitgerold0 ?php the_title() ?>968 dagen geleden
Één van de bakfietsen van Babboe die een kindje een fijne verjaardag gaan verzorgen

Babboe viert verjaardag bakfiets samen met Stichting Jarige Job

Babboe viert verjaardag bakfiets samen met Stichting Jarige Job0 ?php the_title() ?>985 dagen geleden
Ekster smart wallet

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!

Deze portemonnee raak je nooit meer kwijt!0 ?php the_title() ?>989 dagen geleden
Gazelle no.1 blue

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs

Gazelle’s Fiets van de toekomst wint prestigieuze designprijs0 ?php the_title() ?>1014 dagen geleden
Range Rover

Eerste gestolen auto ter wereld opgespoord via Internet of Things

Eerste gestolen auto ter wereld opgespoord via Internet of Things0 ?php the_title() ?>1045 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!