Home | Social Media | Amsterdam verspreidt toeristen met app

Amsterdam verspreidt toeristen met app

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Social Media op 18/07/2017 om 16:43

Amsterdam wil de toeristen spreiden. Daartoe is de Amsterdam Discovery Challenge app ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en Amsterdam Marketing.

Vorig jaar kwamen 17 miljoen binnen- en buitenlandse bezoekers naar de hoofdstad, waar ook nog eens zo’n 850.000 mensen dagelijks wonen. Alle bezoekers doen vooral dezelfde plekken aan: Leidseplein, de Kalverstraat en de Wallen. De gemeente Amsterdam wil de toeristen spreiden. De Amsterdam Discovery Challenge app, ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en Amsterdam Marketing moet daar aan bijdragen. Amper een maand na de lancering is de app al in meer dan 100 verschillende landen gedownload.

De app bevat elf wandelroutes door verschillende buurten, van de Pijp tot aan het NDSM. De app wijst een route toe, die leidt langs nieuwe en interessante plekken zonder massa’s toeristen met selfiesticks. Gebruikers worden zo over verschillende stadsdelen verspreid, weg van het centrum.

Tijdens de zoektocht naar de onbekende plekken kunnen punten worden behaald waarmee I amsterdam-prijzen kunnen worden gewonnen door bij bepaalde hotspots in te checken, media fragmenten te bekijken of quizvragen te beantwoorden. Om aan het spel mee te doen, moet de bezoeker zich binnen een bepaalde afstand van de route bevinden. De app meet de afstand aan de hand van een gps-signaal.

De routes zijn ook offline op te slaan, zodat ze ook zonder internet kunnen worden gebruikt. De papieren stadsplattegronden en zware reisboeken zijn dus niet meer nodig. De app is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Inmiddels is de app al in meer dan 100 verschillende landen gedownload.

Tags

Amsterdam Discovery Challenge appAmsterdam Discovery Challenge app DTTDTT I amsterdamI amsterdam appapp citymarketingcitymarketing amsterdamamsterdam

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!