Home | Big Data | 87% van de werknemers heeft meegluurders op scherm

87% van de werknemers heeft meegluurders op scherm

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Big Data op 20/10/2017 om 16:42

Bij onderzoek naar Visual Hacking, het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm, blijkt dat bijna 9 van de 10 mensen het idee heeft dat er iemand meegluurt op zijn of haar scherm. Het onderzoek werd namens 3M uitgevoerd door de firma van experts uit de beveiligingsindustrie Ponemon Institute, die een reeks interviews hield met mensen die in het openbaar op hun laptop werken. Meegluurders

Bij onderzoek naar Visual Hacking, het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm, blijkt dat bijna 9 van de 10 mensen het idee heeft dat er iemand meegluurt op zijn of haar scherm. Het onderzoek werd namens 3M uitgevoerd door de firma van experts uit de beveiligingsindustrie Ponemon Institute, die een reeks interviews hield met mensen die in het openbaar op hun laptop werken.

76 procent stelde dat zij per ongeluk iets op het scherm van iemand anders zagen dat zij niet hadden mogen zien. Meer dan de helft gaf echter toe dat zij geen stappen namen om belangrijke informatie te beveiligen bij het werken in het openbaar.

De  nieuwe Europese Privacy Wetgeving die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties als het gaat om privacy.  Ook visuele privacy valt hieronder.

Peter Barker, EMEA Market Development Manager bij 3M stelt: ”Mensen weten dat visueel hacken een risico vormt, maar toch nemen veel organisaties geen voorzorgsmaatregelen.  Het is een feit dat visuele privacy één van de gemakkelijkste en meest kosten-doeltreffende gebieden van de mobiele beveiliging is om in te voeren, simpelweg door het installeren van privacy-filters op alle beeldschermen.”

Opvallende bevindingen in het onderzoek zijn dat 87% van de mobiele medewerkers zei dat zij hadden gemerkt dat iemand in het openbaar naar hun scherm keek, 76% had per ongeluk iets gezien op het scherm van iemand anders. 51% zei dat zij geen maatregelen namen om de informatie tijdens het werken in het openbaar te beschermen. 77% zei dat zij zich een beetje of ernstig zorgen maakte over visueel hacken.
43% maakt zich zorgen dat visueel hacken hen hun baan zou kunnen kosten.

De onderzoeker ondervroeg deelnemers die duidelijk in het openbaar op hun laptop werken, zoals in een café of hotellobby. Daarnaast werd gekeken of ze wel echt aan het werk waren en de apparatuur niet alleen voor privé doeleinden gebruikten.

De interviewer keek zo veel mogelijk naar kwalitatieve indicaties die erop duidden dat de geïnterviewde zich zorgen maakte dat het scherm van zijn of haar computer door anderen gezien kon worden, en wat hij of zij al dan niet deed om de gegevens te beschermen tegen meegluren. Deze indicaties omvatten geïnterviewden die: er uit zagen of zij een poging deden om hun scherm tegen meegluren te beveiligen; een privacy-filter gebruikten; zich zorgen leken te maken over het gebruik van hun laptop op een drukke plaats.

Tags

visual hackingvisual hacking Ponemon InstitutePonemon Institute 3M3M

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!