Home | reclame | 24 uur zonder smartphone en andere digitale schermen!

24 uur zonder smartphone en andere digitale schermen!

Geplaatst door Jim Cole in reclame op 15/02/2017 om 16:53

Digital detox

Verslaving is allang niet meer alleen in de trend van drank, drugs, gokken en koffie. Schermen zijn namelijk de grootste verslaving van de 21e eeuw. Gemiddeld zijn we meer dan 7 uur per dag met onze media bezig, hierbij word multitasken met bijvoorbeeld een pc en mobiel wel dubbel zoveel meegerekend. Met cijfers als deze is het voor veel mensen lastig, of zelfs onmogelijk, om de smartphone, tv en pc een dag uit het leven weg te denken. 61% van de mensen geeft ook toe verslaafd te zijn aan internet en mobiele apparaten.

Vrijdag 17 februari 2017 moet dit echter veranderen. Tijdens Digital Detox Day is het de uitdaging om 24 uur zonder smartphone en/of andere beeldschermen te zijn?

Omdat we altijd online zijn slapen we minder, het blauwe licht van smartphones en iPads verhoogt alertheid en vermindert de aanmaak van melatonine. 95% van de mensen gebruikt enige vorm van electronics in het uur voordat ze gaan slapen.

Door het gebruik van schermen daalt de productiviteit bovendien met 25%, Er worden meer fouten gemaakt en we worden langzamer. Creativiteit verdwijnt zelfs helemaal. Daarnaast verliezen we 2 uur per dag vanwege concentratieverlies, dit is omdat we multitasken.

Psychische klachten van teveel beeld kunnen depressie en een mindering van empathie zijn. Zo hebben ‘heavy internet users’ 2,5 maal zoveel kans op depressie en wordt het lastiger om empathie te tonen.

Om al deze redenen heeft Annemie Schuitemaker het initiatief genomen om nu echt bewustwording te creëren en de eerste nationale Digital Detox Dag te nemen, zij is focusoloog en weet als geen ander hoe belangrijk af en toe offline zijn is. Voordelen van de Digitale Detox Dag zijn:

  • Extra vrije- en werktijd
  • Bewustwording dat soms zonder ‘beeldscherm’, smartphone of tablet zijn, iets toevoegt aan je leven
  • Bewuste keuzes maken om af en toe digitaal te minderen
  • Betere concentratie, meer energie en minder stress

 

Tags

Digital DetoxDigital Detox Annemie SchuitemakerAnnemie Schuitemaker verslavingverslaving BeeldBeeld iPadiPad smartphonesmartphone iPhoneiPhone

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!