Home | retail | Utrechtse start-up Trunkrs bezorgt landelijk pakketjes

Utrechtse start-up Trunkrs bezorgt landelijk pakketjes

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 09/02/2017 om 10:03

Jan Wijn Trunkrs

Nog maar anderhalf jaar geleden begon Trunkrs met het bezorgen van pakketten in thuisstad Utrecht. De aangesloten bezorgers zijn echter geen professionals. Trunkrs zet particulieren in die met hun eigen auto’s de pakketten bij de mensen thuis aflevert. ”Vaak zijn dat personen van middelbare leeftijd. De kinderen zijn het huis uit en ze vinden het leuk om nog wat te doen te hebben. De helft is vrouw en die vinden het bijvoorbeeld fijn om iets voor de buurt terug te doen. Uit sociaal oogpunt!” zegt Jan Wijn, een van de oprichters van Trunkrs.

”Het zijn dus allemaal mensen die dit náást hun reguliere werk doen. Niemand doet dit om er geld mee te verdienen. Het is meer een leuk extraatje). Ze krijgen maximaal ook maar 3 tot 4 pakketten mee op een dag. Pakketten liften mee op verkeer dat al onderweg is. Hierdoor hebben we echt een impact in de buurt.”

Na Utrecht volgde al snel de gehele randstad als bezorggebied, in Amsterdam kwam er zelfs een samenwerking met Zalando om same day delivery mogelijk te maken. ”In eerste instantie als proef. Mogelijk komt er een vervolg,” zegt Wijn. Aankopen die voor 13.00 werden gedaan zijn dan nog dezelfde dag in het magazijn in Mönchengladbach opgehaald en richting de hoofdstad vervoerd door, nu nog, professionals.

In de toekomst zullen er steeds meer particulieren ingezet gaan worden die de pakketten vooral bij tankstations op kunnen halen. ”Benzinestations zijn van oudsher zeer praktisch en logistiek gelegen dus daar maken we graag gebruik van. We hebben dan ook een samenwerking met Shell. Particulieren van Trunkrs pikken de bestelling daar vervolgens op, meestal op weg van werk naar huis, en leveren de bestelling dan tussen 18.00 en 22.00 af.

”Vaak werken webshops met ons samen naast de bekende bezorgbedrijven. Bijvoorbeeld omdat wij ook dezelfde dag en in de avond leveren,” legt Wijn uit.

Vanaf dit moment bedient Trunkrs zelfs het gehele land. ”Dat zijn we rustig aan het uitrollen. Omdat we nog niet overal lokale particulieren hebben gevonden, werken we voorlopig ook met professionele bedrijven om onze service te waarborgen. Maar we zoeken uiteraard ook daar particulieren” zegt Wijn.

De inzet van de meestal wat oudere bezorgers is een van onderscheidende krachten heeft Wijn gemerkt. ”Ze komen betrouwbaar over. En dat is belangrijk in de customer experience. Kijk maar naar de reviews op bijvoorbeeld Trustpilot. Het merendeel van de recensies over de aankopen bij webshops gaat vaak over de bezorging!”

Tags

TrustpilotTrustpilot TrunkrsTrunkrs same-day deliverysame-day delivery ZalandoZalando

Comments

Kenmerken

Per 1 juni 2018 neemt Inez Teunissen afscheid als directeur van StartupUtrecht. een samenwerkingsverband  dat startups en scale-ups helpt met het toegankelijk maken van de toegang tot kapitaal, bedrijven en talent. Teunissen wordt  opgevolgd worden door Heerd Jan Hoogeveen. Tot 1 september a.s. zal Heerd Jan zijn werkzaamheden als domeinmanager Slim (diensteninnovatie) bij de Economic Board Utrecht (EBU) voortzetten in combinatie met zijn nieuwe rol bij StartupUtrecht. Deze periode zal gebruikt worden voor het vinden van een vervanger en het overdragen van de agenda. StartupUtrecht is een samenwerkingsverband van verschillende partners uit de regio Utrecht. Dit zijn de gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Utrechtinc, Holland Startup, Studentsinc, DutchGameGarden, Jaarbeurs, Capgemini, NS, Seats2Meet, Digitalhealthstartup.eu, MediaMatters, PNO, Vechtclub XL, Hooghiemstra, Graduate space, Utrecht Center of Entrepreneurship, Regio Gooi en Vecht en Nyenrode.

Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht

Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht0 ?php the_title() ?>681 dagen geleden
Shell introduceert Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt (na goedkeuring) door speciale software het humeur gedetecteerd en door een barista koffie gekozen en binnen klaargezet. Met deze techniek wil Shell de reis van hun klanten zo aangenaam mogelijk maken. Maar zou er 1 april echt koffie staan bij de stations Peulwijk-Oost en De Andel?

Betaal je koffie met een glimlach bij Shell

Betaal je koffie met een glimlach bij Shell0 ?php the_title() ?>729 dagen geleden

Logistieke startup Brenger koppelt transportverzoeken aan onbenutte laadruimte

Logistieke startup Brenger koppelt transportverzoeken aan onbenutte laadruimte0 ?php the_title() ?>746 dagen geleden
Pakjes laten leveren door burgers via online platformen is op dit moment niet duurzaam. Chauffeurs rijden te veel kilometers specifiek voor één pakje. Dat blijkt uit de resultaten van het project Crowd Logistics van VIL. Het Belgische innovatieplatform voor de logistieke sector heeft samen met BD myShopi, bpost, Bringme, Colruyt/DreamLand, DHL Parcel, GLS, Kariboo, Mondial Relay, MTL/Vengo, P&G en Trimble de logistieke toepassingen in de deeleconomie onderzocht. Bovendien neigt de markt vrij snel naar een monopolie van het snelst groeiende platform

Deeleconomie in logistiek (nog) niet duurzaam

Deeleconomie in logistiek (nog) niet duurzaam0 ?php the_title() ?>879 dagen geleden
Komend voorjaar gaat Zalando ook cosmetica verkopen om de huidige positie te versterken. daartoe wordt ook een Beauty Concept Store in Berlijn geopend.

Zalando gaat ook cosmetica verkopen

Zalando gaat ook cosmetica verkopen0 ?php the_title() ?>892 dagen geleden
zaterdagavond NextChapter gaat een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Red je Pakketje. Door deze samenwerking kunnen klanten van NextChapter sneller leveren dan Coolblue en bol.com. De belofte: Bestellen voor 24:00u is morgen in huis wordt geëvenaard, maar NextChapter belooft door de samenwerking met Red Je pakketje zelfs: Voor 12:00 besteld is nog dezelfde dag in huis, zónder meerkosten. NextChapter en Red je Pakketje introduceren de samenwerking direct met landelijke dekking. bezorgdienst Red je Pakketje, gespecialiseerd in same day delivery, bezorgt voortaan ook op zaterdagavond vanwege signaal vanuit klanten.

Klanten van NextChapter kunnen sneller leveren dan Bol en Coolblue

Klanten van NextChapter kunnen sneller leveren dan Bol en Coolblue0 ?php the_title() ?>894 dagen geleden
Bpost en het Nederlandse bedrijf de Buren sloegen vorig jaar de handen in elkaar om een leveringsmethode in de markt te zetten die beantwoordt aan de noden van de e-commerce klanten. Het resultaat is Cubee: een onafhankelijk en open netwerk van pakjesautomaten voor retailers, online klanten en koeriersbedrijven. 

De Buren ontwikkelt Belgisch netwerk van pakjesautomaten Cubee

De Buren ontwikkelt Belgisch netwerk van pakjesautomaten Cubee0 ?php the_title() ?>906 dagen geleden
Texaco Neerduist langs de A1 bij Amersfoort is voor een pilot voorzien van de beroemde snackwand met de bekendste verse snacks van FEBO!

De befaamde snackwand van FEBO nu ook langs de A1 bij Texaco

De befaamde snackwand van FEBO nu ook langs de A1 bij Texaco0 ?php the_title() ?>915 dagen geleden
Sprynter is Nederlandse app waarmee simpel pakketten kunnen worden verstuurd. Na een foto met de app komt een koerier pakket thuis ophalen.

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto

Koerier van Sprynter haalt pakket thuis op na een foto0 ?php the_title() ?>934 dagen geleden
DeOnlineDrogist.nl maakt het in samenwerking met Trunkrs mogelijk om bestelling dezelfde dag nog geleverd te krijgen. Ook ontvangst in de avond is mogelijk.

DeOnlineDrogist gaat bestelling nog dezelfde dag bezorgen

DeOnlineDrogist gaat bestelling nog dezelfde dag bezorgen0 ?php the_title() ?>946 dagen geleden
Pakkettenmarkt groeit harder dan brievenbuspost krimpt. In 2016 steeg bezorgen naar bijna 3 miljard euro blijkt uit Post- en Pakkettenmonitor 2016 van ACM.

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt

Pakkettenmarkt groeit harder dan de markt voor brievenbuspost krimpt0 ?php the_title() ?>961 dagen geleden
CBS Koeriers

Internetverkopen zorgen voor grootste omzetstijging koeriers in tien jaar

Internetverkopen zorgen voor grootste omzetstijging koeriers in tien jaar0 ?php the_title() ?>990 dagen geleden
Media Distillery Young Business Award

Media Distillery wint Young Business Award

Media Distillery wint Young Business Award0 ?php the_title() ?>1024 dagen geleden
Shell TapUp

Shell vult auto’s met brandstof aan huis

Shell vult auto’s met brandstof aan huis0 ?php the_title() ?>1034 dagen geleden
PostNL e-bakfiets bezorgen

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam

PostNL bezorgt zakelijke post met e-bakfiets in Amsterdam0 ?php the_title() ?>1045 dagen geleden
DHL Colliers

Druk op de logistieke markt creëert nieuwe hotspots

Druk op de logistieke markt creëert nieuwe hotspots0 ?php the_title() ?>1068 dagen geleden
DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport met streetscooter

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport

DHL investeert 10 miljoen in elektrisch en woonwijkvriendelijk transport0 ?php the_title() ?>1086 dagen geleden
Utrechtse nieuwsplatform DUIC

Utrechtse nieuwsplatform DUIC stopt advertentiegeld terug in crowdfunding

Utrechtse nieuwsplatform DUIC stopt advertentiegeld terug in crowdfunding0 ?php the_title() ?>1089 dagen geleden
De achterkant van een auto waar wordt getanked met de nieuwe Tankey app.

Klanten energiedirect.nl tanken goedkoper met Tankey app

Klanten energiedirect.nl tanken goedkoper met Tankey app0 ?php the_title() ?>1096 dagen geleden
Wuunder

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop

Wuunder als eerste multi-device shipping platform op mobiel, Mac, PC en webshop0 ?php the_title() ?>1103 dagen geleden
Just Cargo

Just Cargo met Uber-concept voor koeriers Europa in

Just Cargo met Uber-concept voor koeriers Europa in0 ?php the_title() ?>1104 dagen geleden
PostNL bezorgbus

Toename e-commerce minder belastend voor milieu

Toename e-commerce minder belastend voor milieu0 ?php the_title() ?>1107 dagen geleden
James Franco, zalando, Man Box

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen

Zalando laat James Franco met Man Box sjouwen0 ?php the_title() ?>1111 dagen geleden
Een voorbeeld van de pakketbrievenbussen van DHL

DHL bevestigt pakketbrievenbus aan Rotterdamse voordeuren

DHL bevestigt pakketbrievenbus aan Rotterdamse voordeuren0 ?php the_title() ?>1115 dagen geleden
Een voorbeeld van de onbemande afhaalpunten voor pakketje in Rotterdam

Onbemande afhaalpunten voor pakketjes in gemeentelijke stadsgarages te Rotterdam

Onbemande afhaalpunten voor pakketjes in gemeentelijke stadsgarages te Rotterdam0 ?php the_title() ?>1118 dagen geleden
twee bezorgers van DHL op de bezorgfietsen die ze gaan gebruiken in Utrecht

DHL vervangt busjes door bezorgfietsen in Utrecht

DHL vervangt busjes door bezorgfietsen in Utrecht0 ?php the_title() ?>1122 dagen geleden
Een jonge dame die Miles en Me van Shell uitprobeerd

Shell laat gasten kiezen met nieuw Air Miles-programma

Shell laat gasten kiezen met nieuw Air Miles-programma0 ?php the_title() ?>1123 dagen geleden
PostNL bezorger

PostNL gaat foodproducten vaker en sneller leveren

PostNL gaat foodproducten vaker en sneller leveren0 ?php the_title() ?>1130 dagen geleden
Package Trunkrs

Trunkrs en DeliveryMatch werken samen voor duurzame Same day delivery

Trunkrs en DeliveryMatch werken samen voor duurzame Same day delivery0 ?php the_title() ?>1146 dagen geleden
Dutch Search Awards Wehkamp own

Wehkamp blijft gratis verzenden

Wehkamp blijft gratis verzenden0 ?php the_title() ?>1156 dagen geleden
Webwinkel voor mobiel

Webwinkels die geen mogelijkheid voor mobile aanbieden komen op achterstand

Webwinkels die geen mogelijkheid voor mobile aanbieden komen op achterstand0 ?php the_title() ?>1163 dagen geleden
Pakket beloftes

Webwinkels komen leverbeloftes steeds vaker na

Webwinkels komen leverbeloftes steeds vaker na0 ?php the_title() ?>1172 dagen geleden
Zalando bezorger

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam

Zalando bezorgt samen met Trunkrs op dezelfde dag in Amsterdam0 ?php the_title() ?>1174 dagen geleden
Amazone drone

Amazon wil vliegende pakhuizen om drones te bevoorraden

Amazon wil vliegende pakhuizen om drones te bevoorraden0 ?php the_title() ?>1185 dagen geleden
Deliveroo fiets bezorger

Voldoende keuze voor bezorgen en afhalen van maaltijden

Voldoende keuze voor bezorgen en afhalen van maaltijden0 ?php the_title() ?>1193 dagen geleden
CNBB Venture Partners heeft samen met een groep private investeerders een belang genomen in de logistieke e-commerce startup Homerr. Homerr biedt een onafhankelijk netwerk aan van BuurtPunten (particulieren) en ServicePunten (retail) om daarmee een einde te maken aan de last-mile problematiek in de logistieke sector. Gemiste pakketjes en niet-thuis briefjes behoren hierdoor tot verleden tijd. Homerr biedt nu al meer dan 600  locaties aan in de 30 grootste steden van Nederland en werkt samen met DHL, DPD en UPS. Ook werkt Homerr rechtstreeks samen met top 100 webshops in Nederland.

Homerr verwacht groei aantal online bestellingen

Homerr verwacht groei aantal online bestellingen0 ?php the_title() ?>1202 dagen geleden
Postbezorger PostNL winter

Postvervoerders vangen omzetdaling op door prijsverhoging

Postvervoerders vangen omzetdaling op door prijsverhoging0 ?php the_title() ?>1221 dagen geleden
BBC bezorgbus

BCC gaat witgoed volgende dag leveren

BCC gaat witgoed volgende dag leveren0 ?php the_title() ?>1223 dagen geleden

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!