Home | retail | T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in retail op 13/12/2016 om 09:56

Vodafonewinkel de Lijnbaan

Telecomaanbieder T-Mobile mag de vaste telecomtak van Vodafone Nederland overnemen. Deze tak staat bekend onder de naam Vodafone Thuis en bevat de vaste telefonie-, tv- en internetactiviteiten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurt de overname goed. De verkoop van de vaste activiteiten van Vodafone Nederland was een harde voorwaarde van de Europese Commissie voor de fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Begin 2016 maakten Ziggo en Vodafone Nederland hun wens bekend om te gaan fuseren. De Europese Commissie heeft in augustus 2016 groen licht gegeven voor deze fusie, onder één harde voorwaarde: Vodafone moest zijn vaste activiteiten in Nederland afstoten. Daarvoor heeft Vodafone nu een koper gevonden: T-Mobile. De Europese Commissie heeft T-Mobile als koper op vrijdag 9 december 2016 goedgekeurd. Nu de ACM de verkoop heeft goedgekeurd, ligt de weg open voor een daadwerkelijke fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

De ACM heeft onderzocht of de overname van Vodafone Thuis door T-Mobile slecht is voor de Nederlandse markt. De toezichthouder was nauw betrokken bij het eerdere fusieonderzoek van de Europese Commissie en kon dus na een kort onderzoek toestemming verlenen voor deze overname.

Het Nederlandse telecomlandschap verandert door deze overname. Henk Don, bestuurslid van de ACM: ”We verwachten dat T-Mobile zich verder ontwikkelt tot een krachtige speler in telecomland. T-Mobile kan zo een belangrijke uitdager worden van partijen als KPN en Ziggo-Vodafone. Met de aankoop van Vodafone Thuis kan T-Mobile voortaan ook bundels van vaste en mobiele diensten aanbieden. Klanten profiteren hiervan dankzij nieuwe diensten en scherpe prijzen.”

ACM gaat nu een een nieuwe analyse van de markt markt. Op grond van het huidige marktanalysebesluit is de toegang tot het netwerk van KPN voor de periode 2016 – 2018 gereguleerd. De nieuwe marktanalyse kan leiden tot nieuwe regels voor een blijvend gezonde concurrerende telecommarkt.

Tags

Europese CommissieEuropese Commissie VodafoneVodafone ACMACM T-MobileT-Mobile

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!