Home | sponsoring | Sublime gaat crowdfunden voor betere wereld

Sublime gaat crowdfunden voor betere wereld

Geplaatst door Jeroen Veenstra in sponsoring op 08/03/2018 om 12:14

Sublime Doing is initiatief waarmee Sublime World invulling geeft aan pay-off: Join the Groove. Campagne voor The Great Bubble Barrier is eerste project.

Sublime World, de moedermaatschappij van het radiostation Sublime, lanceert een nieuw Crowdfunding platform genaamd Sublime Doing. Via het Crowdfunding platform biedt Sublime World een podium aan initiatieven die bijdragen aan een betere wereld. Sublime Doing helpt met kennis en expertise van crowdfunding en zet de verschillende mediakanalen van Sublime World in om een breed publiek te bereiken. Sublime Doing is het eerste initiatief waarmee Sublime World invulling geeft aan haar nieuwe pay-off: Join the Groove en concreet bijdraagt aan de vooruitgang.

Het eerste project dat via Sublime Doing wordt begeleid is The Great Bubble Barrier. De initiatiefneemsters Anne Marieke Eveleens, Francis Zoet en Saskia Studer hebben een luchtbellenscherm ontwikkeld waarmee plastic in de rivieren kan worden tegengehouden voordat het de zee of oceaan bereikt. Na een succesvolle pilot in de IJssel met een 200 meter lange luchtbellenscherm is nu € 100.000 nodig om de eerste permanente Bubble Barrier te kunnen realiseren. Met support van de ‘crowd’ kan zo worden bijgedragen aan een definitieve en structurele oplossing voor schone oceanen. De campagne staat inmiddels met ruim 425 supporters op 25% van het doelbedrag en loopt tot eind april.

Sublime Doing is een initiatief van Sublime World en Arthur van de Graaf. Arthur is vanaf 2009 actief op het gebied van crowdfunding en heeft ruim 70 campagnes begeleid waarmee bij elkaar meer dan 7 miljoen dollar is opgehaald. In 2014 coördineerde hij de crowdfunding campagne van The Ocean Cleanup van Boyan Slat waarmee 2 miljoen dollar werd opgehaald bij 38.000 mensen uit 160 landen.

”Om tot oplossingen te komen voor de uitdagingen waarvoor we samen staan, hebben we partijen nodig die een ander geluid laten horen en mensen die iets nieuws durven te doen – mensen die tegen de stroom in durven te zwemmen. Deze mensen verdienen naast onze aandacht ook onze support. Met Sublime Doing wordt de capaciteit gerealiseerd om de noodzakelijke verandering echt mogelijk te maken,” verklaart Arthur van de Graaf.

Tags

sublimesublime The Great Bubble BarrierThe Great Bubble Barrier Arthur van de GraafArthur van de Graaf Boyan SlatBoyan Slat The Ocean CleanupThe Ocean Cleanup CrowdfundingCrowdfunding

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!