Home | Logistiek/e-commerce | SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

SendCloud wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 07/11/2017 om 12:02

SendCloud heeft een investering van vijf miljoen euro opgehaald bij henQ, BOM en TIIN. De verzendtool optimaliseert verzend- en retourproces bij webwinkels. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) heeft SendCloud onderscheiden met Prijs voor de Economie 2017. Ook Amsterdamse start-up 3D Hubs was genomineerd.

Softwarebedrijf SendCloud uit Eindhoven heeft de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2017 gewonnen. De prijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Voor het eerst lag dit jaar de nadruk op start-ups. Naast SendCloud was ook de Amsterdamse start-up 3D Hubs, die een online platform voor 3D-printers en -diensten aanbiedt, genomineerd.

SendCloud, een bedrijf in de e-commerce-logistiek, ontwikkelde een tool waarmee webshops hun bestellingen sneller kunnen verwerken en waardoor ze hun klanten meer verzendopties kunnen aanbieden. Het bedrijf regelt het hele verzendproces, van het printen van het juiste postlabel tot en met de retourzending. Vooral kleine bedrijven, die in tegenstelling tot grote spelers niet zo makkelijk goede condities kunnen onderhandelen, kunnen hiervan profiteren. In 2012 in Nederland opgericht, hoort SendCloud intussen tot de top 30 van de meest succesvolle Europese tech-start-ups. Sinds 2015 kunnen ook Duitse webshops de software gebruiken.

”SendCloud is een fantastisch voorbeeld van een snelgroeiende start-up, die door zijn dienstverlening de succesvolle start ook op de buurmarkt voor elkaar gekregen heeft,” zegt DNHK-directeur Günter Gülker.

”Wij zijn heel blij met deze onderscheiding. Naast onze hoofdvestiging in Eindhoven hebben wij nu een dependance in München. Wij zorgen ervoor dat andere bedrijven kunnen groeien, door voor hen het belangrijkste en tegelijkertijd moeilijkste aspect van de online handel te optimaliseren: de verzending. Daarbij is Duitsland een belangrijke markt voor ons,” zegt Anny Xu van SendCloud.

De Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie is een prijs voor bedrijven die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven onderscheiden of bijzondere resultaten laten zien.

Tags

Duits-Nederlandse HandelskamerDuits-Nederlandse Handelskamer 3D Hubs3D Hubs SendCloudSendCloud

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!