Home | Logistiek/e-commerce | Select Courier kijkt vooruit naar Webwinkel Vakdagen

Select Courier kijkt vooruit naar Webwinkel Vakdagen

Geplaatst door Jeroen Veenstra in Logistiek/e-commerce op 23/01/2018 om 15:44

Select Courier kijkt uit naar de aandacht die er zal zijn voor Crossborder e-commerce, SaaS-platforms en Blockchain op de Webwinkel Vakdagen.

De webwinkelier krijgt in de toekomst te maken met een hoop nieuwe ontwikkelingen. En om de klantverwachting te blijven overtreffen zal de online ondernemer hier iets mee moeten. Op de twaalfde editie van de Webwinkel Vakdagen passeren opnieuw een hoop thema’s zoals Dropshipping, Crossborder e-commerce, SaaS-platforms, maar ook een heet hangijzer als Blockchain. Waar te beginnen? Select Courier neemt je in aanloop naar de beurs morgen en donderdag mee en kijkt vooruit.

Crossborder e-commerce: Er valt nog een wereld te winnen

Complexe logistieke uitdagingen vragen om eenvoudige oplossingen. Select Courier genereert in Nederland verzendlabels voor een webshop in Azië. Via ons boekingsplatform draait de ondernemer daar de labels uit, samen met alle douane documentatie. De webshop verscheept vervolgens alle orders en bijgevoegde documentatie naar de EU. Als logistieke controltower begeleidt Select Courier dit traject tot aan de eindklant toe. Een slim voorbeeld van hoe Internationale samenwerking en online techniek crossborder e-commerce mogelijk maakt. Uiteraard wordt ook op de webwinkel vakdagen uitgebreid aandacht besteed aan crossborder e-commerce. Een gebied waar er voor de Nederlandse webwinkelier nog mooie uitdagingen en kansen liggen.

Gedroomde technologie: Blockchain

Blockchaintechnologie is voor de webwinkelier van 2018 misschien nog iets voor later. Tegelijk heeft deze techniek in potentie een enorme impact heeft op im- en exportbewegingen. Volgens Ronald Teiken, blockchainexpert van IBM, is blockchain de ”Gedroomde technologie om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die komen kijken bij het managen van complexe, wereldwijde supply chains,” Iedere webshophouder met crossborder ambitie zal daar dus vroeg of laat mee te maken krijgen. Is het niet op deze editie van de Webwinkel Vakdagen, dan wellicht op de volgende.

De SaaS-casus

SaaS is een businessmodel dat je inmiddels in allerlei sectoren tegenkomt. Zo zijn er de bekende SaaS-toepassingen in de entertainmentsector, vaak in de vorm van een abonnement. Ook in de logistiek kom je innovatieve SaaS-oplossingen tegen. Een slimme uitwerking is bijvoorbeeld het koppelen van je eigen vervoerscontract aan software van een online boekingsplatform. Zo ben je én verzekerd van eigen tarieven én eenvoudig te gebruiken boekingssoftware. Software die je in staat stelt om als webwinkelhouder in 2018 die crossborder-slag te maken.

Crossborder e-commerce, blockchain en SaaS, drie grote thema’s waar je als webwinkelier in 2018 een mooie uitdaging aan hebt. Als het programma van de Webwinkel Vakdagen 2018 nu al iets duidelijk maakt, is dat dit jaar op het gebied van e-commerce een heel interessante gaat worden. De toon is gezet.

Tags

Select CourierSelect Courier Webwinkel VakdagenWebwinkel Vakdagen Software-as-a-Service (SaaS)Software-as-a-Service (SaaS) BlockchainBlockchain IBMIBM

Comments

Gratis Nieuwsbrief

Dagelijks wordt er een nieuwsbrief verzonden vol actuele artikelen, interessante interviews en nog veel meer! Meld u gratis aan!